Details

Type: Semi-open
Opgericht op: 3 oktober 2015
Beheerder(s): Martin Moons
Werkgebieden: FysioNetwerken
Specialisme(n): Sportfysiotherapie

Op initiatief van een aantal sportfysiotherapeuten wordt in de regio Oost-Gelderland een samenwerkingsverband van geregistreerde sportfysiotherapeuten opgericht: Platform Sportfysiotherapie Oost-Gelderland, hierna genoemd als PSOG. De motivatie voor dit initiatief is gebaseerd op de volgende geconstateerde knelpunten:
- geen onderlinge samenwerking sportfysiotherapeuten in de regio;
- Geen profilering van sportfysiotherapie naar stakeholders in (sport)gezondheidszorg;
- Bij stakeholders in de (sport)gezondheidszorg onvoldoende besef van kennis en kunde sportfysiotherapeut.
- niet-sportfysiotherapeuten profileren zich als sportfysiotherapeut;
- vraag vanuit vakgroep Orthopedie Slingelandziekenhuis Doetinchem voor een overlegstructuur met geregistreerde sportfysiotherapeuten.

Wat betreft de visie op het domein sportfysiotherapie sluit PSOG zich aan bij het beroepsprofiel Sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut is een specialist op gebied van behandelen en preventie van sportblessures. Vanuit PSOG willen we benadrukken dat de sportfysiotherapeut specifieke deskundigheid heeft op het gebied van trainingsleer, motorisch leren, orthopedische aandoeningen, bindweefselfysiologie en revalidatieprocessen. Daarmee is de sportfysiotherapeut ook een specialist op het gebied van het behandelen van orthopedische aandoeningen en het begeleiden van postoperatieve orthopedische behandeltrajecten. De missie van PSOG is het optimaliseren van de sportfysiotherapie in Oost-Gelderland door intercollegiale samenwerking, effectief profileren en het optimaliseren van het sportfysiotherapeutisch handelen.

Lidmaatschap

Om een lidmaatschap aan te vragen voor deze semi-open werkgroep dient u eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.
Organisatie: Fysiotherapie De Praktijk / Fysiotherapie Wehl-Beek
Functie: Sportfysiotherapeut, hoofdredacteur Physios
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen