Details

Type: Open
Opgericht op: 27 november 2012
Beheerder(s): Janno AJP Barlage
Thema(s): Community
Werkgebieden: FysioNetwerken
Specialisme(n): Samenwerking mono- en multidisciplinair, Geriatriefysiotherapie

Deze werkgroep is er om kennis, ideeën en ontwikkelingen met elkaar te delen over hoe bewegen bij ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen gestimuleerd kan worden en over hoe het belang van beweging verspreid en geborgd kan worden binnen woonzorginstellingen.

Op allerlei terreinen zien we een groeiende aandacht voor de resultaten die het bewegen bij ouderen oplevert. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in een vervolgonderzoek opnieuw geconstateerd dat er in woonzorginstellingen door bewoners veel te weinig bewogen wordt.

De NVFG neemt deel aan een netwerk over dit onderwerp en heeft samen met het KNGF het voortouw genomen om te zorgen dat er een addendum ‘Bewegen’ bij het Zorgleefplan komt. De Inspectie is voornemens in 2015 beweegnormen te gaan toetsen. Zij hebben bouwstenen ontwikkeld en willen deze graag in de praktijk uitgevoerd zien.
Dat betekent dat de NVFG samen met het KNGF de kartrekkers zijn om te zorgen dat er een addendum ‘bewegen’ komt bij het Zorgleefplan. en om te zorgen dat de woonzorginstellingen op de hoogte geraken van het belang van bewegen bij (kwetsbare) ouderen. Dit wordt gedaan in samenwerking met Actiz en V&VN.

Lidmaatschap

Om te kunnen aanmelden voor deze open werkgroep dient u eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.
Organisatie: KNGF
Functie: adviseur
Specialisaties: ICT en EPD, Ondernemerschap, Social media
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen