Details

Type: Semi-open
Opgericht op: 7 november 2012
Beheerder(s): Marlou Staal-Herrema
Thema(s): Community
Werkgebieden: FysioNetwerken
Specialisme(n): Geriatriefysiotherapie, Ziekenhuisfysiotherapie

In het Medisch Centrum Alkmaar draait er een valsyncope dagkliniek. Dit is een speciale dagkliniek van de afdeling Geriatrie. Huisartsen kunnen hun oudere patiënten, waarvan de oorzaak van een valpartij onbegrepen is, of ouderen die plotseling zijn flauwgevallen, bij deze specifieke dagkliniek insturen. Een team met een klinisch geriater, cardioloog, neuroloog, verpleegkundige en fysiotherapeut stelt de diagnose. Daarna gaat de patiënt met behandeladviezen terug naar de huisarts.

De patiënt komt via Beter Verwijzen bij de dagkliniek binnen en wordt binnen een week, een of twee dagen onderzocht. De huisarts ontvangt daarna uitgebreide conclusies en behandeladviezen. Mochten er specialistische interventies nodig zijn dan worden de patiënten als gebruikelijk gepland op de polikliniek van de geriatrie, cardiologie of neurologie.

Vanuit fysiotherapeutisch onderzoek blijkt vaak dat mensen gebaat zijn bij fysiotherapie in de periferie. Een netwerk van fysiotherapeuten, die ervaring/affiniteit hebben met geriatrische patiënten gericht op valproblematiek, is nodig zodat we de patiënten goed kunnen doorverwijzen vanuit het Meddisch Centrum Alkmaar.

Lidmaatschap

Om een lidmaatschap aan te vragen voor deze semi-open werkgroep dient u eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.
Organisatie: Noordwest Ziekenhuisgroep
Functie: Fysiotherapeut
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen