Profiel

Eric de Baar

Organisatie: Multidisciplinair Symposium MS
Functie: Organisator
Lid sinds: 19-09-2014
Multidisciplinaire symposium MS
30 november NBC Nieuwegein

Op 30 november 2017 vindt in NBC Nieuwegein het zesde Multidisciplinaire Symposium over multipele sclerose (MSMS 2017) plaats. MSMS 2017 richt zich op alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS en is het enige onafhankelijke symposium waaraan al deze beroepsgroepen hun medewerking verlenen.
De beroepsgroepen waar het symposium zich op richt, en voor wie ook accreditatie wordt aangevraagd, zijn: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, neurologen, revalidatieartsen, MS verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeuten, logopedisten, urologen, diëtisten en psychologen.
Er is een plenaire opening door de Amerikaanse neuropsycholoog James Sumowski met een prachtig verhaal over Cognitieve reserve bij MS. 
Revalidatiearts en muziekgeneeskundige Kees Hein Woldendorp zal in de afsluiting ons evidence-based denken over de behandeling van MS tegen het licht houden.

Tussen opening en afsluiting zijn er 5 tijdsblokken van een uur met in het totaal ruim 30 parallelsessies waaruit men kan kiezen. Met praktische en wetenschappelijke workshops, lezingen en casus besprekingen.
Met onder meer de volgende sessies die zich specifiek richten op de fysiotherapeut
- Behandeling van spasticiteit bij MS
- MS & trainen; het spanningsveld tussen evidence en de praktijk 
- Lifestyle en MS: beweging en slaap
- MS en behandeling vermoeidheid
- Dagelijks handelen en motoriek van de arm/hand

Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij MS Zorg Nederland zijn overigens verplicht om MSMS eenmaal per twee jaar te volgen. 

Programma, informatie en aanmelden: www.msms.nl 

 

 
 
 
 
U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Multidisciplinair Symposium MS
Functie: Organisator
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen