Profiel

Hans van Mourik

Organisatie: Praktijk voor Fysiotherapie Hans van Mourik
Plaats organisatie: Gorinchem
Functie: Fysiotherapeut / gem. raadslid
Specialisme(n): ICT en EPD, Ondernemerschap, Orofaciale fysiotherapie, Geriatriefysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie, Social media
Lid sinds: 18-09-2011
Laatste tweet van @hendrikVM
@FysioVoorne De limiet om nog met plezier te werken in de #fysiotherapie te werken is bereikt.
Geplaatst op: 10-12-2019

Afgelopen 24 uur was ik furieus over zorgverzekeraar @CZ_nl en nu ben ik het kwijt. Hé hé wat een opluchting

U bent de eerste om te reageren.

Verzekeraar Achmea, die op 4 december 4000 mensen de wacht aanzegde, betaalde zijn raad van bestuur in 2012 gemiddeld een miljoen euro salaris. Ook hebben de topmannen goudgerande secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto van bijna €3.000 per maand.
bron: door Jan Braaksma, telegraaf

Topman Willem van Duin moet helaas genoegen nemen met €1,21 miljoen euro, maar daar zit hij dan wel weer met zijn pensioenbijdrage warm bij.
Diverse collega fysiotherapeuten reageerden witheet en zijn furieus over het winstbejag van de top van Achmea. Onlangs is er weer gekort op de vergoedingen door de zorgverzekeraar voor de fysiotherapeut.

U bent de eerste om te reageren.

En wat heeft het KNGF hierop te zeggen................

U bent de eerste om te reageren.

Vanmiddag (dinsdag 3 december 2013) worden petities aangeboden in den Haag

13.45 - 14.00 uur
De initiatiefgroep Manifest Fysiotherapeuten biedt het rapport 'Fysiotherapie in nood' aan aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

En om 13.30 - 13.45 uur
De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) biedt aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie aan tegen de contracten die de grote verzekeraars aan logopedisten aanbiedt.

Wie ziet het verschil?

Er is 1 reactie.

Wij zijn er al klaar voor (of mee - net wat je wilt) zoals ik vanavond op twitter heb geplaatst. Een basis verzekering voor € 69 euro met een drempel van 500 euro door Menzis geleverd. Menzis ligt zelf onder het vuur van collega Henk Jansen. Voordeel van de HEMA verzekering (geleverd door Menzis) krijg je tenminste nog een worst voor gehouden (met 10% korting)

U bent de eerste om te reageren.

AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic | Het AMC en VUmc hebben samen gekozen voor Epic als leverancier van het nieuwe epd. Programmadirecteur Douwe van Riet vertelt over de voordelen. lees meer

U bent de eerste om te reageren.

Het is weer slikken of stikken week. Met het mes op de keel worden fysiotherapeuten gedwongen bij #achmea pic.twitter.com/JXjYqFaQk4 te tekenen, anders doe je niet meer mee voor 2014. Dank je wel mijnheer Ronald van Rijn

Er is 1 reactie.

fijne gozer die van Rijn

Fout in software instelling maakt declareren met de Amersfoortse onmogelijk. Bij nader inzien zie je dat ook wel tussen alle berichten staan. Vraag aan Helpdesk: "moet dit nu bij alle zorgverzekeraars?" Antw: "neen, alleen bij de Amersfoortse". Weer een situatie dat er ipv gegevens tekort - een overschot aan gegevens de automatisering vast loopt. "Automatisering - makkelijker gaan we het niet maken"

U bent de eerste om te reageren.

Wat een wereldtruc: Reclame alleen voor kinderogen | B R I G H T http://t.co/x6E3sCZShO #kindermishandeling #geniaal

U bent de eerste om te reageren.

'Ook winst @Menzis is vervijfvoudigd' | vreemd bij mij zijn de administratieve lasten alleen vervijfvoudigd. #fysiotherapie #zorg

U bent de eerste om te reageren.

Nuttig voor fysiotherapeuten ivm dtf. Eerste huisartsenrichtlijn onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten http://t.co/qKN3qN136b #SOLK Bij belangstelling wil ik de mogelijkheid onderzoeken van een minisymposium over een maxiprobleem.

U bent de eerste om te reageren.

Dat is nog eens service voor zorgverleners van Achmea. Ik heb mail ontvangen: Afwijs redenen declaraties kraamzorg maart. De belangrijkste redenen waarom een declaratie wordt geweigerd is meestal dat de code niet juist is. Heel fijn maar....... ik ben geen verloskundige ik ben fysiotherapeut.

Er is 1 reactie.

Excuses voor onjuiste verzending
----------------------

Beste zorgaanbieder,
Wij hebben onlangs overzichten verstuurd van de landelijk meest voorkomende afwijsredenen. Deze hadden enkel verstuurd moeten worden naar de Verloskundigen en Kraamcentra.
Hier is iets fout gegaan. Door een technisch mankement is deze informatie ten onrechte ook naar andere zorgaanbieders van andere zorgsoorten gestuurd.
Onze oprechte excuses hiervoor!
Met vriendelijke groet,
Achmea | Divisie Zorg & Gezondheid

En dan ...... de UZI-pas
Gemak dient de mens en daarom ben ik in een vroeg stadium de UZI-pas begonnen. Het werkt snel en efficiënt. Maar voor wie doe ik dit nu eigenlijk. Deel om fraude tegen te gaan? Ook een deel voor mij zelf. Ik ben tot niets verplicht, maar het blijft vreemd om een systeem wat de overheid graag in de markt wil zetten dat de fysiotherapeut / cq zorgverlener daar nu zo'n enorm bedrag voor moet gaan betalen. En ja ik kan en nee ik moet. Laat duidelijk zijn dat ik al behoorlijk schik heb met mijn actie..... weet u dat het fysiotarief vanaf 1 juli met 6 euro per behandeling omhoog gaat, omdat uw fysiotherapeut voor uw controle van gegevens daar 483 euro voor moet gaan betalen. Komende 2 weken ben ik nog tam, daarna gaat de tam-tam eens flink wat PR trommelen. Ik verheug mij daar nu al op.

U bent de eerste om te reageren.

Edith (Schippers) minVWS en Wilna (Wind) NPCF, is dit nu wat jullie willen. Populariteit en 80 euro terugsluizen ipv zorg en ondersteuning te bieden. Zorg gaat veel breder dan medische hulpmiddelen, ook handen aan bed en beweegzorg - kan niet alles in m'n eentje collega's sorry........

U bent de eerste om te reageren.

Nieuws: Eigen bijdrage leidt tot vraaguitval bij ziekenhuis.
Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg zag in het laatste kwartaal van 2012 bij de snijdende specialismen een vraaguitval van wel zeven procent. Bestuursvoorzitter Bart Berden wijt dit aan de eigen bijdrage.

U bent de eerste om te reageren.

Als fysiotherapeut ben ik wel niet zo "bondachtig" maar we hebben toch ook met onze collega's thuiszorg te maken. Misschien raakt het onze beroepsgroep ook nog.

Oproep voor mensen Kom op 6 april naar Den Haag en strijd mee!
Thuiszorgers organiseren samen met Abvakabo FNV een derde actiebijeenkomst op 6 april 2013. Waarom? Het ziet er heel erg slecht uit voor de thuiszorg, maar ook voor andere vormen van (thuis)zorg. Bezuinigingen van het nieuwe kabinet zorgen voor loondump en minder kwaliteit van zorg. Het kabinet is van plan de huishoudelijke zorg zo goed als af te schaffen. Dat is een ramp voor de cliënten én voor de thuiszorgers. Het werk dreigt te verdwijnen.... Dat zijn minstens 100.000 banen!
Dat pikken we niet. Want de thuiszorg is noodzakelijk! Thuiszorgmedewerkers zijn de oren en ogen van de zorg. Dat moeten we laten zien en horen in Den Haag!
Komop 6 april naar de actiebijeenkomst. Strijd mee in de Strijd voor Thuiszorg!

U bent de eerste om te reageren.

#vacature Functioneel Beheerder - Tilburg: VECOZO zoekt een enthousiaste fulltime Functioneel Beheerder. Heeft dit iets met het volgende bericht te maken:

Uitvoering technische controles PM304, EP301 en KZ301 Om de kwaliteit van het declaratieproces te verbeteren (en administratieve lasten te reduceren) voert VECOZO namens de zorgverzekeraars en koepels van zorgaanbieders sinds het najaar van 2011 technische controles uit op de declaratiebestanden van Paramedische Zorg (PM304), Eerstelijns Psychologie (EP301) en Kraamzorg (KZ301). Deze controles worden tot nu toe in een schaduwdraaimodus uitgevoerd. Er vinden nog geen afwijzingen op de declaraties plaats.
Vanaf 17 april 2013 zal de periode van schaduwdraaien voor deze standaarden worden beëindigd. Dit betekent dat een declaratie met technische fout door VECOZO zal worden afgekeurd.

Mijn vraag is nu. Ik declareer via Vecozo met Intramed. Hoe weet je dan dat er een fout zit in je software.

U bent de eerste om te reageren.

Heerlijk ..... het "systeem" van fysionetwerken heeft meest actieve deelnemers weer op "0" (zegge nul) gezet. Cornelise voert de lijst aan. We beginnen gewoon weer opnieuw. Ik vind het hilarisch en ik mag dat wel. Ik zie de humor er wel van in.

Er zijn 4 reacties.

nu sta ik weer met een bijdrage bovenaan

oeps en ook al met dubbelposts. Snel even aanpassen. Systeem is van slag.

Tonny J. J. Bos

Hoi Hans,
Goed dat je dit met enige humor bekijkt :-) E.e.a. was me ook al opgevallen. Zit 'm in de nieuwe update (release).
Groet, Tonny Bos

Hoi Tonny,
Ik had al zo'n idee. Is er veel veranderd en welke release zijn we inmiddels in beland. Gelukkig staat Carla Bekkering weer bovenaan in de teller.
Humor ja, en.... ik weet dat het met veel inspanning gepaard gaat. Gelukkig wordt er nu intensief gebruik gemaakt van alle discussies.
Mocht er weer wat opvallen dan post ik het wel in het forum. Groet, Hans

Polispluimen: als het niet carnavalesk bedoeld is, is een pluim niet meer van deze tijd. Een pluim als waardering geef je niet aan iemand waar je nog in onderhandeling om de tafel moet. #ZV

U bent de eerste om te reageren.

Indien Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem een sns uitvoerder 5 ton laten verdienen dat is 267€ p/u, valt voor Edith Schippers in de zorg niet een nullijn bij alle verplegenden en verzorgenden met een uurtarief van € 9.13 tot 15,- euro per uur uit te leggen. Je ziet een vertwijfelde Schippers met de tranen in de ogen dat voor de NOS toch proberen uit te leggen. Schippers niet betrokken bij extra zorg bezuinigingen

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Praktijk voor Fysiotherapie Hans van Mourik
Functie: Fysiotherapeut / gem. raadslid
Specialisaties: ICT en EPD, Ondernemerschap, Orofaciale fysiotherapie, Geriatriefysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie, Social media
Organisatie: fysiotherapiepraktijk de boogerd
Functie: fysiotherapeut
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen