Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

Wij zijn Yoga-Fit, een yoga-studio midden in het centrum van Rotterdam. Op dit moment hebben wij een mooie studio. Wij zijn daarnaast op zoek naar samenwerking met professionals die gespecialiseerd zijn in begeleiding op allerlei vlakken die aansluiten bij een yoga-practice. Daarom delen wij dit bericht met jullie.

Wij hebben op dit moment een andere ruimte op het oog op de Wijnhaven in Rotterdam. De ruimte wordt nu verbouwd en daarom is dit de ultieme kans om mee te denken van de ideale praktijkruimte. De ruimte is ideaal voor een mooie praktijkruimte naast onze ruimte waar de yogalessen worden gegeven. Wij zien hierin een ultieme kans om een samenwerking aan te gaan waarbij we mensen samen verder kunnen helpen! Daarnaast is de ruimte ideaal gelegen en makkelijk te bereiken met de fiets, auto en het OV!

De praktijkruimte zal ongeveer 25 tot 30 vierkante meter zijn en de huurprijs zal tussen de EUR 800 en EUR 1.000 liggen. Gezien de groeiende populariteit van de Wijnhaven en het feit dat er de komende jaren nog vele woontorens zullen worden bijgebouwd, verwachten wij een enorme groei aan mensen die yoga bij ons doen en daarnaast gebruik kunnen maken van inhouse andere professionals. Onze studio richt zich met name of young professionals die het belangrijk vinden hun lichaam en mind te onderhouden. Vele van onze huidige studenten zijn ook geinteresseerd in andere disciplines en daarom kan uitwisseling van clienten/studenten gemakkelijk plaatsvinden.

Graag nodigen wij jullie uit om eens te komen kijken. Heb je vraag stuur ze gerust naar: info@yoga-fit.nl

Fitte groet,

Yoga-Fit

U bent de eerste om te reageren.

Heeft iemand ervaring met anti slipsokken in jullie ziekenhuizen?

Groetjes Gillian

U bent de eerste om te reageren.

Wegens uitbreiding in Amsterdam zijn we op zoek naar een flexibele collega manueel therapeut (evt laatstejaars).

Ben je manueel therapeut en ben je opzoek naar een uitdagende baan in een innovatieve en vooruitstrevende pluspraktijk?

We zijn een inspirerende praktijk en je komt te werken in een energiek team die net als jij van het vak fysiotherapie houden. De sfeer onderling is gemoedelijk en ambitieus. Samen streven we naar optimale service voor de patient met de beste behandelmethodes en maken daarbij geruik van elkaars talenten. Jouw nieuwe werkplek is de meest innovatieve van Amsterdam in de leukste buurt van het centrum.

Voor jou goed om te weten dat we postief ingesteld zijn, groeien tegen de stroom in en zijn een financiele gezonde werkgever.

Ervaring met werken in een pluspraktijk is een pre. 

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en wil je ons leuke team komen versterken?

Stuur dan z.s.m. een CV met korte motivatiebrief naar: info@amsterdamfysio.nl.

Uren: minimaal 24 uur vast voor algemeen fysio (manueel of bekkentherapeut io), voor een collega met specialisatie MT 32 uur -fulltime bespreekbaar!

U bent de eerste om te reageren.
U bent de eerste om te reageren.

Vacature KinderFysiotherapeut Nieuw-Bergen

Omdat een collega kinderfysiotherapeut onze praktijk gaat verlaten om te gaan promoveren zijn wij op zoek naar een nieuwe kinderfysiotherapeut voor twee en een halve dag. Er is een gevarieerd aanbod aan patienten. Binnen de praktijk zijn meerdere kinderfysiotherapeuten en andere gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam. De vacature is beschikbaar vanaf 1 november 2018.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met:

Martens fysiotherapie t.a.v. Arjan Rademaker, arjan@martensfysiotherapie.nl, Tel: 077 351 79 62

U bent de eerste om te reageren.

VACATURE FYSIOTHERAPEUT IN WAPENVELD

Voor onze gespecialiseerde afdeling fysiotherapie zijn wij, per direct, op zoek naar een enthousiaste en gedreven fysiotherapeut. Een specialisatie oedeem / oncologie of manueel is een pré. Het betreft een vacature van 12-32 uur.

Functieprofiel:

  • BIG/CKR en/of Keurmerk Fysiotherapie-registratie
  • Gewend om zelfstandig én multidisciplinair te kunnen werken
  • Goede (“pluswaardige”) administratieve vaardigheden en bekend met het gebruik van Fysio Road Map
  • Flexibel in werkhouding en beschikbaarheid
  • Vooruitstrevend in ontwikkeling van het vak

FysioFitness Noord Oost Veluwe in Wapenveld is een ondernemend bedrijf met meerdere specialisaties fysiotherapie, een sportschool en andere disciplines waaronder podotherapie, Verian Diëtiek en een bedrijfsarts.

Ben jij een teamplayer, ondernemend, ambitieus en durf je dit aan?

Stuur dan vóór 5 november 2018 je motivatie en C.V. per e-mail of per post naar:

FysioFitness Noord Oost Veluwe

t.a.v. Ronald van Roeden │ronald@fysiofitnessnov.nl │ Kwartelweg 1a │

8191 AP Wapenveld │www.fysiofitnessnov.nl│038-4479999

U bent de eerste om te reageren.

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Vacature voor een Fysiotherapeut voor 16-18 uur.

Omdat een teamlid (fysiotherapeut/psycholoog) ons gaat verlaten zoeken we op korte termijn een fysiotherapeut voor onze praktijk. Gezien de samenstelling van ons team zijn wij bij voorkeur op zoek naar een mannelijke collega.

De genoemde vacature zien wij graag ingevuld door een tijdelijke waarneming of werk met zicht op langdurige samenwerking met uitbreiding van werkuren.

Het hebben van een verbijzondering en/of specialisatie die wij nog niet in de praktijk hebben strekt tot aanbeveling. Op 1 november zou de arbeidsovereenkomst kunnen ingaan.

De praktijk ligt in een goed bereikbaar dorp  (trein/A18) in de achterhoek. We werken met 6 collegae, en bieden verschillende specialisaties/verbijzonderingen. Zie onze site (www.therapieVarsseveld.nl) voor meer informatie en met behulp van Google Streetview kun je binnen kijken.

Bij telefonisch contact vragen naar Fred Christ [0315-230100] Mail: info@therapieVarsseveld.nl

U bent de eerste om te reageren.
Gezocht fysiotherapeut circa 30 uur, in particuliere praktijkt Fysio2Move, Den Haag.

Fysio2Move is een vennootschap van twee gedreven fysiotherapeuten, gevestigd in een sportschool van Fit For Free in sportcentrum de Uithof, Den Haag. De praktijk heeft 2 ruime behandelkamers en kan beschikken over een breed assortiment trainingstoestellen van de sportschool.

Naast reguliere behandeling, behoren Dry Needling, Medical Taping en medisch trainen tot de mogelijkheden.

De praktijk is naast reguliere werktijden ook op een paar dagen van de week geopend in de avonduren.

 We zijn op zoek naar een collega die prettig in de omgang is, snel contact legt, een open houding heeft en pro-actief is ingesteld. Een collega met een 'hands on'-mentaliteit en een gezonde dosis humor. Er is ruim baan voor ondernemerschap en innovaties. Nadenken over de toekomst, kritisch in gesprek kunnen gaan, met elkaar sparren en elkaar scherp houden zijn belangrijk.

Start met circa 30 uur en eventuele uitbreiding mogelijk.

Een aantal vaardigheden zijn een pre: Dry Needling (opleiding Frank Timmermans/Domburg) DAM technieken (3-dimensionale arthrokinematische mobilisaties) of manuele therapie Kennis m.b.t. de beweegprogramma's (COPD, hart- en vaat stoornissen, diabetes enz). Beheerst de vaardigheid goed uitleg te geven over de oorzaak van de klachten en behandel aanpak.

Ben je na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd geraakt, dan kun je voor meer praktijk informatie kijken op www.fysio2move.nl. Wil je door middel van een persoonlijk gesprek meer informatie? Neem dan contact op met Jorine Spaans, mobiel 06- 15870011 of stuur een email naar: fysio2move@gmail.com

U bent de eerste om te reageren.

Cursus: Dans als tool voor fysiotherapie

Nu geaccrediteerd voor 12 punten! Een leuke, creatieve manier om nog dit jaar je punten te halen.

Heb je ook wel eens mensen in je praktijk die moeilijk in beweging te krijgen zijn? Die met moeite je opdrachten uitvoeren door jou te kopiëren in de spiegel, maar eenmaal thuis aangekomen geen idee hebben hoe dit te herhalen?

In deze tweedaagse cursus van Dance for Health leer je hoe je technieken uit de dans kunt toepassen binnen de oefentherapie.

Gericht op de behandeling van patiënten die moeite hebben met bewegen, balans en coördinatie leer je binnen deze cursus op een alternatieve manier de creativiteit van de patiënt aan te spreken. Hiermee vergroot je hun lichaamsbewustzijn en begeleid je de cliënt om ook zelfstandig te werken aan hun conditie, balans, kracht, houding en coördinatie en zo hun mobiliteit te vergroten.

De cursus is gebaseerd op de succesvolle dansmethode van Dance for Health welke inmiddels door meer dan 350 mensen wekelijks wordt gebruikt in lessen voor mensen met chronische bewegingsbeperkingen, zoals MS, Parkinson en Reuma in heel Nederland. Dance for Health haalde in 2013 de beproefde en wereldwijd gebruikte dansmethode voor Parkinson van Dance for PD uit New York naar Nederland waarna het werd. 

Praktische informatie:

Cursusdagen: Woensdag 28 november & donderdag 29 november

Accreditatie: 12 punten

Studiebelasting: ongeveer 14 uur 

Contactdagen: 2

Verhouding praktijk/theorie: 70/30

Kosten: €460,- ex BTW

Locatie: Rotterdam 

Zie bijlage voor meer informatie, of ga naar www.danceforhealth.nl/educatie

Bekijk ook deze korte introductievideo:

Er is 1 reactie.

www.deslimstefysiotherapeut.nl

Speel vanaf dinsdag 1 januari 2019 mee met De Slimste Fysiotherapeut. De eerste geaccrediteerde online kennisquiz over jouw vakgebied.

Beantwoord 50 praktijkgerichte vragen over verschillende Evidence Based richtlijnen en verdien 5 punten voor het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Het KNGF heeft de slimste fysiotherapeut geaccrediteerd voor de registers: algemeen, manueel en sport.

Je kunt de vragen maken waar en wanneer het jou uitkomt op je smartphone, tablet, laptop of PC. Je bent gemiddeld 5 tot 10 minuten bezig met een vraag.

Nieuwsgierig geworden? Maak de demovragen op www.deslimstefysiotherapeut.nl en beoordeel zelf of de slimste fysiotherapeut iets voor jou is!

www.deslimstefysiotherapeut.nl

U bent de eerste om te reageren.

Ter overname aangeboden wegens naderend pensioen, 2 manspraktijk  ( 1,5 fte)  

in 't Gooi ( fysio-/ manuele therapie). Ruime oefenzaal, eigen parkeerplekken.

Praktijkpand - met ruimte voor eventuele andere disciplines - op huurbasis. 

Verdere overname voorwaarden bespreekbaar.

info@sdfysiotherapie.nl

U bent de eerste om te reageren.

Kinderfysiotherapie

Praktijk Theeuwes & Vrenken bestaat uit twee enthousiaste maatschapsleden: Jacintha en Ingrid.
Wij zijn volledig gericht op en ingericht voor kinderen en werken beiden parttime, ongeveer 24 uur ieder. De praktijk is gevestigd op een centrale locatie: Gelderselaan 2 Nijmegen. Ingrid gaat met pensioen. Jacintha wil nog 10 jaar verder, maar niet in haar eentje.
Wij zijn op zoek naar een kinderfysiotherapeut die maatschapslid wil worden. Het tijdstip van overname kunnen we in overleg bepalen.
We zien kinderen in alle leeftijdscategorieën met allerlei verschillende diagnoses: baby's en jonge kinderen in de thuissituatie, oudere kinderen op de praktijk.
Als je zin hebt in deze uitdaging en je met gezonde ondernemerszin deze maatschap wilt (mede) vormgeven, bel of mail dan voor informatie naar 024-3295836 of the.vre@kpnmail.nl  

Jacintha Theeuwes en Ingrid Vrenken

www.kinderfysio-theeuwesvrenken.nl

U bent de eerste om te reageren.

Informatieavond over lipoedeem in Tilburg

Maandag 5 november 2018 organiseren wij in Tilburg een informatieavond over lipoedeem. Deze avond is interessant voor zowel patiënten als zorgprofessionals zoals huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten. Als sprekers hebben wij twee zeer deskundige artsen op het gebied lipoedeem: drs. C. den Hengst en drs. R. Boonen.

Aanmelden voor de (gratis) informatieavond kan via: communicatie@polikliniekdeblaak.nl (graag naam, telefoonnummer en aantal personen doorgeven). Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen dus schrijf je op tijd in.

Meer informatie: https://www.polikliniekdeblaak.nl/informatieavond-lipoedeem-tilburg

U bent de eerste om te reageren.

Werk je met kinderen met CP?  Dan is deze Masterclass zeker interessant voor jou.
Op vrijdag 30 november organiseert de Radboudumc Health Academy i.s.m. de Vereniging Docenten Kinderneurorevalidatie een Masterclas gericht op Visus en Visuele waarnemingsproblematiek bij kinderen met CP. Verschillende experts uit binnen- en buitenland zullen de huidige inzichten met u delen en de consequenties voor de behandelpraktijk.

voor informatie over het programma en inschrijven, klik op onderstaande link.

https://us3.campaign-archive.com/?e=&u=fce67ea45d2705ea1f2aa78b9&id=d4b4ce1bb3

U bent de eerste om te reageren.

START 18 SEPT. '18: Mindfulness training in Amsterdam-OW (€ 300, VMBN trainer)
Dinsdagavond: 18, 25 september, 2, 9, 16, 30 oktober, 6 en 13 november 2018. Tijd: 19:30-21:30.

Deze training start ook op:

  • Start: donderdagavond: 1 november 2018, van 19:30 tot 21:30 uur. Overige data: 8, 15, 22, 29 november, 6, 13 en 20 december 2018. Tijd: 19:30-21:30.
  • Start: dinsdagavond 20 november 2018, van 19:30 tot 21:30 uur. Overige data: 27 november, 4, 11, 18 december 2018, 8, 15 en 22 januari 2019. Tijd: 19:30-21:30.

Locatie: Reade, Overtoom 283, 1054HW Amsterdam-OW.
Tram 1 stopt pal voor deur. En bezoekers met een auto mogen in de parkeergarage van Reade parkeren (gereduceerd tarief).

Mindfulness helpt om je niet teveel te laten meeslepen in het jachtige bestaan.
Om te leren luisteren naar je hoofd EN je hart.
Om je verstand wijs te gebruiken en om je niet door je verstand te laten belemmeren.
Om te gaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
Hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen.
Loslaten wat je beter los kunt laten.
Stilstaan bij wat je doet en bij wat er om je heen gebeurt. Ook kleine dingen kunnen de moeite waard blijken.

Intake- of informatief gesprek is altijd vrijblijvend.
Kosten training: € 300 (werkgeverstarief € 400).

Aanmelding: aikicontact@gmail.com of bel 06-13692808.
Verdere info: www.aikicontact.nl.
Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen VMBN (cat.1), LVPW, RBCZ en SCAG. Dit kan evt. vergoeding bij verzekeraars mogelijk maken.

U bent de eerste om te reageren.

Ik ben OP ZOEK NAAR EEN RUIMTE waar ik Mindfulness training kan geven op maandag-ochtenden of vrijdag-ochtend of -middag in AMSTELVEEN. Groep van circa 8 tot 10 mensen grootte.
Sinds 2009 is Mindfulness mijn professie en beschik over lidmaatschap met diverse beroepsverenigingen, zoals VMBN; evt vergoed via verzekering.
Contact: Carolina van Haperen, aikicontact@gmail.com, 06-13692808, www.aikicontact.nl.

U bent de eerste om te reageren.

Gecombineerde leefstijlinterventies in de spreekkamer 

Diëtisten, fysiotherapeuten en praktijkondersteuners sluiten zich aan op het landelijk platform van DAI.Voor de optimale en integrale aanpak, Gecombineerde leefstijlinterventies. #Kennisdeling

https://www.linkedin.com/in/zorgenleefstijl/

U bent de eerste om te reageren.

Dokter & Bewegen Beweeginterventies in de spreekkamer. #GLI 3 PE-punten . 31 oktober 17.00 uur. 

Maximaal aantal deelnemers : 50 .

Doelgroep: Huisartsen, Praktijkondersteuners, Fysiotherapeuten.

Maximaal aantal fysiotherapeuten: 15 .

Klik hier voor meer informatie: Themabijeenkomst "Dokter & Bewegen"

https://www.linkedin.com/pulse/dokter-bewegen-beweeginterventies-de-spreekkamer-3-31-dai/

Voor leden van DAI Zorg & Leefstijl geldt het kortingstarief van €165,- 

Het lidmaatschap van het netwerk DAI gaat gepaard met een Linkedin-connectie.

 https://www.linkedin.com/in/zorgenleefstijl/

Gezonde groet

Rubik Nazarian 

DAI Artsen, Dokter & Bewegen 

U bent de eerste om te reageren.

Cursus: Dans als tool voor fysiotherapie

Heb je ook wel eens mensen in je praktijk die moeilijk in beweging te krijgen zijn? Die met moeite je opdrachten uitvoeren door jou te kopiëren in de spiegel, maar eenmaal thuis aangekomen geen idee hebben hoe dit te herhalen?

In deze tweedaagse cursus van Dance for Health leer je hoe je technieken uit de dans kunt toepassen binnen de oefentherapie.

Gericht op de behandeling van patiënten die moeite hebben met bewegen, balans en coördinatie leer je binnen deze cursus op een alternatieve manier de creativiteit van de patiënt aan te spreken. Hiermee vergroot je hun lichaamsbewustzijn en begeleid je de cliënt om ook zelfstandig te werken aan hun conditie, balans, kracht, houding en coördinatie en zo hun mobiliteit te vergroten.

De cursus is gebaseerd op de succesvolle dansmethode van Dance for Health welke inmiddels door meer dan 350 mensen wekelijks wordt gebruikt in lessen voor mensen met chronische bewegingsbeperkingen, zoals MS, Parkinson en Reuma in heel Nederland. Dance for Health haalde in 2013 de beproefde en wereldwijd gebruikte dansmethode voor Parkinson van Dance for PD uit New York naar Nederland waarna het werd. 

Praktische informatie:

Cursusdagen: 29 en 30 september (10.00 tot 17.00 uur) 

Accreditatie: In aanvraag

Studiebelasting: ongeveer 14 uur 

Contactdagen: 2

Verhouding praktijk/theorie: 70/30

Kosten: €460,- ex BTW

Locatie: Rotterdam 

Zie bijlage voor meer informatie, of ga naar www.danceforhealth.nl/educatie

Bekijk ook deze korte introductievideo:

U bent de eerste om te reageren.

DAI Artsen is opgezet door Rubik Nazarian, mede op verzoek van artsen zelf. Momenteel zijn er ruim 5000 artsen verbonden aan het netwerk DAI. Zijn missie is het opbouwen van dit platform voor (huis)artsen omdat leefstijl een prominentere plek krijgt in de spreekkamer. Rubik is hiernaast van beroep trainer, trainingsontwikkelaar in het onderwijs en zorg, onder andere rond de thema’s leefstijl, motivational interviewing, gedragsverandering, samenwerken en arts-patiëntrelatie. Motto: alleen ga je sneller, samen komen we verder.

DAI Dokter en Bewegen. Bewegen als leefstijlinterventie in de spreekkamer.

Dokter en Bewegen is opgezet om de gezondheidsvoordelen van bewegen op de voorgrond te zetten in de spreekkamer van de dokter. ‘De dokter’ heeft kennis van de medische achtergrond van zijn of haar patiënten. Er is echter met het inpassen van een gezonde leefstijl, waaronder juist bewegen, een hoop gezondheidswinst te behalen.

Fysiotherapeuten heeft hier, mijns inziens, een onmisbaare rol! 

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Scheper Ziekenhuis Emmen
Functie: Fysiotherapeut
Specialisaties: Kwaliteit, Intramurale fysiotherapie, Ziekenhuisfysiotherapie, Manuele therapie
Organisatie: Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe
Functie: eigenaar / directeur / sportfysiotherapeut / fysiotherapeut / physical rehabilitation trainer / NLP-pract. / topsportbegeleider (wielrennen)
Specialisaties: Kwaliteit, Ondernemerschap, Sportfysiotherapie, Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie
Organisatie: Kinderfysiotherapie Theeuwes & Vrenken
Functie: Kinderfysiotherapeut, maatschapslid
Specialisaties: Kinderfysiotherapie
Organisatie: IJsselland Ziekenhuis
Functie: Geriatriefysiotherapeute
Organisatie: Merem behandel Centra, De trappenberg
Organisatie: Praktijk Dierckx/ Kessels
Functie: (kinder)fysiotherapeute
Organisatie: Amsterdam Fysio
Functie: fysiotherapeut
Organisatie: Therapeutisch Centrum
Functie: maat binnen VOF
Organisatie: Fysio2Move
Functie: Fysiotherapeut
Organisatie: Mark Two Academy
Functie: Marketing coordinator
Organisatie: DAI Artsen
Functie: Beweegmakelaar
Specialisaties: Kwaliteit
Organisatie: Stichting Dance for Health
Functie: Dansprogramma's voor mensen met chronische bewegingsbeperkingen
Organisatie: AikiContact: Mindfulness, ACT, Psychosociale Therapie & Aikido
Functie: Mindfulness & ACT trainer en Psychosociaal therapeut. Lid van VMBN, LVPW, RBCZ, SCAG.
Specialisaties: Evidence Based Producten, Programma's
Organisatie: Polikliniek de Blaak
Functie: Communicatie
Organisatie: SDFysiotherapie
Functie: FT / MT
Organisatie: Martens Fysiotherapie
Organisatie: Yoga-Fit
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen