Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

Wie gebruikt er echografie of overweegt dit

in de praktijk?

Hoe relevant is het voor patienten, de behandelplannen,hoe ga je om met vergoedingen? ik ben op zoek naar feedback van fysiotherapeuten,

groet Willem

U bent de eerste om te reageren.

Schoudercongres 29 november aanstaande:

 

http://sngd.nl/files/2018-06/uitnodiging-sngd-symposium.pdf

U bent de eerste om te reageren.

PROGRESS-EDUCATIONS.NL

“ Goran the great one”  komt weer naar Nederland na een zeer succesvolle cursus in 2017. Goran Markovic, consult van Real Madrid is bereid zijn kennis opnieuw te delen op gebied van liesblessure en spierletsel.

Actie: indien u  zich inschrijft vóór 20 juli voor 1 cursus van Goran dan ontvangt u 75 euro korting en bij inschrijving voor beide cursussen van Goran krijgt u een combinatiekorting van 200 euro!
Wees er snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Inschrijven: http://www.cursus.progress-educations.nl/cursussen/revalidatie/current-concepts-in-prevention-and-rehabilitation-of-athletic-groin-pain-26052

en

http://www.cursus.progress-educations.nl/cursussen/revalidatie/current-concepts-in-prevention-and-rehabilitation-of-muscle-injuries-in-sport-000016

U bent de eerste om te reageren.

Aangeboden ivm pensionering van een van onze maatschapsleden praktijkdeel in laagdrempelige praktijk, locaties Vrederustlaan, gezondheidscentrum Zonneoord en een sportschool, allen gelegen in Den Haag Zuid-West. Tevens sportlocatie op grote (amateur) voetbalvereniging (omgeving Kijkduin). Alle locaties zijn huurpanden. Onze maatschap bestaat uit zes collega’s met diverse specialisaties.

Gezocht: een enthousiaste collega voor ca. 30 uur per week (uitbreiding mogelijk), Manuele therapie (i.o.) is een pre. Stuur je CV naar info@fysiovrederust.nl

U bent de eerste om te reageren.

Betse fysiotherapeuten,

Mag ik een minuut van uw tijd? Na kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar acceptatie van zorgtechnologieën wordt hierover een scholingsactiviteit opgezet. Om te achterhalen wat jullie interessant vinden en welke woorden jullie prikkelen, is er een buzzwordslist samengesteld:

Buzzwordslist

Image result for buzz button

Door deze ljst in te vullen, kunnen wij zien welke woorden/zoektermen het meest gebruikt zijn door jullie en daardoor kunnen wij, Kinetic Analysis, onze scholing beter vindbaar kunnen maken op het Internet.

Er is 1 reactie.

Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg staat online!

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Het draagt bij aan de vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en het leefplezier van de bewoners.

Bovendien zorgt meer bewegen ervoor dat zij langer zelfredzaam blijven en minder snel afhankelijk worden van intensieve hulp. Jij als zorgprofessional hebt hierbij een belangrijke functie. Zowel in de directe ondersteuning van de bewoners, als het coachen van je collega's hoe zij hier in de dagelijkse zorg handen en voeten aan kunnen geven.  

Maak het verschil voor jouw bewoners. Het maken van de vertaalslag van weten naar doen blijkt niet altijd eenvoudig. Enthousiasme om meer te bewegen en bewoners te activeren is er in veel gevallen wel. De kunst is om het praktisch te maken en vol te houden. Hoe kan je, in de hectiek van de dag, het beste aansluiten bij de mogelijkheden van jouw bewoners en hen verleiden tot een meer actieve leefstijl? Welke interventies kan je inzetten? En in het bijzonder wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Deze vragen staan centraal tijdens de Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg op 24 september 2018 in De Werelt in Lunteren.  

Zie: https://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/congresparade_bewegen_en_activeren_in_de_dagelijkse_zorg

U bent de eerste om te reageren.

Algemeen fysiotherapeut gezocht voor onze gezellige "niet plus 'praktijk in Heemskerk per 1 oktober 2018. Zie de vacature.

U bent de eerste om te reageren.

Per direct gezocht een enthousiaste algemeen fysiotherapeut voor 16 uur per week. Locatie Almere-Buiten. Zie vacature

U bent de eerste om te reageren.

Algemeen fysiotherapeut gezocht voor 24 uur per week met zicht op uitbreiding qua uren. Locatie Leidschendam. Per 1 juli 2018. Zie de vacature

U bent de eerste om te reageren.

Waarnemer gezocht voor een zwangerschapsverlof van 10 september 2018 tot en met 18 januari 2019 voor 20 uur per week. Zie bijgevoegde vacature. 

U bent de eerste om te reageren.

Gezocht Fysiotherapeut m/v regio Zeeland / Hulst

Wij zoeken per direct een nieuwe collega allround Fysiotherapeut met een motiverende uitstraling en ondernemende instelling om ons team te versterken.

Doelstelling : beginnend parttime ( 20-25 u ), met mogelijkheid tot snel uitgroeiend naar fulltime en deelname in maatschap.

Kenmerken :

  • snel inzetbaar zijn als zelfstandig werkende Fysiotherapeut ( begeleiding door collega's )
  • Teamplayer serieus m.b.t. deelname maatschap
  • een brede e/o specifieke kennis met deskundigheid e/o affiniteit voor verbijzonderingen zoals Sportfysiotherapie; Schouderspecialisatie; Manuele therapie ( of in opleiding ) ... strekt ter aanbeveling.

Ben jij die gedreven Fysiotherapeut en zoek jij een werkplek waar mogelijkheden zijn tot uitgroei op korte termijn naar deelname in maatschap, neem dan contact op met dhr. Jean-Pierre D'Aubioul Sportfysiotherapeut® via info@medicofit.nl ( www.medicofit.nl ).

* ook startende en pas afgestudeerde collega's zijn welkom.  

U bent de eerste om te reageren.

IPT Opleiding Psychosomatische Therapie

 

 

Start 21 september 2018, inschrijving nog mogelijk

Ben je fysiotherapeut en overweeg je om psychosomatisch werkend therapeut te worden?
Kies dan voor onze tweejarige opleiding.

Met deze opleiding specialiseer je je in het begeleiden van cliënten met meer complexe klachten rondom het bewegend functioneren. Je wordt opgeleid om cliënten te kunnen coachen in attitude- en gedragsverandering. Zij zullen beter in staat zijn om hun waardevolle levensdoelen te realiseren. Ook leer je cliënten op een andere manier om te gaan met hun gezondheidsproblemen.

Student:   “Met deze opleiding kan ik complexe problematiek effectiever behandelen. Ik help cliënten nu beter. Het geeft mij meer plezier in mijn werk. Bij IPT leerden ze mij focus te hebben voor de therapeutische relatie en de samenhang tussen lichamelijkheid, cognities en emoties”.

De tweejarige opleiding met 32 lesdagen wordt gegeven in Conferentiecentrum Drakenburg te Baarn. Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.iptopleiding.nl

Wil je graag op 21 september 2018 starten? Mail dan naar info@iptopleiding.nl en we nemen graag contact met je op.

U bent de eerste om te reageren.

Op 21 september 2018 organiseren wij de studiedag: 'Komt een sportend kind bij de fysiotherapeut' in het Postillion te Bunnik.

Voor deze studiedag wordt accreditatie aangevraagd voor 5 uur bij het KNGF ( registers algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en kinderfysiotherapeut) en bij de Stichting Keurmerk Fysiotherapie.

Voor meer informatie kunt u kijken op op onze website www.marktwo.nl of klikken op de link https://marktwo.nl/nascholingsaanbod/komt-een-sportend-kind-bij-de-fysiotherapeut/

U bent de eerste om te reageren.

Doen uw gewrichten zeer of doet uw rug pijn?

Motion Free is een product dat snel pijn vermindert die wordt veroorzaakt door aandoeningen als artrose en osteochondrose. Het lost spierspasmen en ontstekingen op. Motion Free is ook effectief bij de behandeling van osteochondrose en artrose omdat het het verouderingsproces van kraakbeenweefsel vertraagt, de stofwisseling verbetert en het kraakbeen in de gewrichten helpt te herstellen. Het positieve effect kan al meteen na de eerste behandeling voelbaar zijn. Bij regelmatig gebruikt stopt het de verdere ontwikkeling van aandoeningen aan de gewrichten en de wervelkolom. Motion Free is gemaakt van volledig actieve bestanddelen. Voordelen van Motion Free balsem voor rug en gewrichten

Motion Free is een vernieuwend product waarin de meest recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn samengebracht. Het wordt aanbevolen om het te gebruiken als belangrijkste middel bij de behandeling van gewrichtsproblemen.

Het middel werkt lokaal, dringt rechtstreeks door in het gewrichtskapsel en is gericht op het volledig oplossen van de problemen. De unieke samenstelling van Motion Free herstelt beschadigd kraakbeen, lost pijn en ontstekingen op en herstelt het vermogen van de gewrichten om normaal te functioneren.

Het is algemeen bekend dat de Chinese geneeskunde een uitblinker is onder de traditionele behandelmethoden. In China is een behandeling een speciale manier om het lichaam gezond te maken. Chinese artsen sporen de oorzaak van het probleem op en oefenen daar invloed op uit, zonder nadelige gevolgen waar dan ook in het lichaam. Een kruidenbehandeling is de oudste Chinese methode die wordt gebruikt om artrose, artritis en osteochondrose te behandelen.

In 2013 zijn grondige klinische tests met Motion Free uitgevoerd aan de medische faculteit van universiteiten in Beijing (China) en Stockholm (Zweden). Er namen meer dan 1000 mannen en vrouwen aan deel,. die last hadden van verschillende soorten problemen met de wervelkolom en gewrichten. Ze gebruikten Motion Free 2 weken lang. Zelfs artsen waren onder de indruk van de resultaten!

Acute en zeurende pijn was bij de meerderheid van de patiënten binnen 1-3 dagen na de start van de behandeling verdwenen. Meer dan 70% van de deelnemers boekten aanzienlijke vooruitgang bij de behandeling van chronische problemen met de wervelkolom en gewrichten.

Er werd zonder uitzondering in alle gevallen een gunstig effect van het middel waargenomen. Geen enkel huidig orthopedisch middel kan bogen op een dergelijk hoge effectiviteit!


1.Verlicht pijn
2.Brengt het vernieuwingsproces van het kraakbeen op gang
3.Vermindert spierpijn
4.Bestrijdt zwelling
5.Geneest ontstekingen

HET IS KLINISCH BEWEZEN DAT MOTION FREE HELPT OM AF TE KOMEN VAN PROBLEMEN ZOALS:

1.Radiculitis en osteochondrose
2.Reuma
3.Artritis
4.Ischias
5.Chronische slagaderontsteking in schouder en elleboog
6.Pijn door zenuwverdikkingen in de rug
7.Knie-artrose
8.Vergroeiingen
9.Eeltknobbels
10.Overmatige ophoping van vetweefsel in het gebied van de nekwervels
11.Hernia van de tussenwervelschijven
12.Verwondingen, botbreuken, botten die uit de kom zijn
13.Lage rugpijn, pijn in het been
14.Pijn die afhankelijk is van weersomstandigheden
15.Doof gevoel in de ledematen
16.Spierspasmen, gespannen spieren

Motion Free is gemaakt van volledig actieve bestanddelen

1.EEN BREED SCALA AAN TOEPASSINGEN: maakt het mogelijk om pijnlijke verwondingen en leeftijdsgebonden aandoeningen van de gewrichten en wervelkolom te genezen

2.GEEN BIJWERKINGEN: Het is absoluut veilig bij eenmalig gebruik maar kan ook veilig dagelijks worden gebruikt

3.100% NATUURLIJKE SAMENSTELLING actieve bestanddelen van plantaardige kruiden

4.ZEER EFFECTIEF: verbetert de gezondheidstoestand en vermindert pijn direct na de eerste keer aanbrengen
5. GETEST EN BEWEZEN DOOR DESKUNDIGEN: Het product is gecertificeerd en voldoet aan alle standaardeisen

Klantbeoordelingen
1. De Motion Free balsem heeft me geweldig geholpen toen ik na een training mijn kniegewrichten had geblesseerd. Mijn knie was gezwollen en deed erg zeer, ik kon mijn been nauwelijks bewegen. Maar dankzij Motion Free kon ik de tweede dag al weer lopen! En na 4 dagen kon ik alweer aan het werk.

2. Mijn rug deed altijd veel pijn, ik had osteochondrose, iets wat veel voorkomt op mijn leeftijd. Mijn vrouw kwam Motion Free tegen op het internet. Dat heeft echt mijn leven gered. Ik had problemen om mijn rug 's ochtends recht te richten maar nu is het helemaal goed! Nog belangrijker, die verschrikkelijke pijn is weg.

3. Toen ik mijn enkel had verstuikt, zei mijn arts dat het lang zou duren om te genezen. Maar gelukkig vond ik Motion Free. Een week later waren mijn gewrichten hersteld en was de pijn verdwenen! Ik kon zonder problemen lopen, dus ik kon weer terug naar het werk.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN MOTION FREE
1. Stopr snel pijn (acute en zeurende)
2. Verbetert de bloedsomloop
3. Lost zwelling op
4. Verbetert de stofwisseling
5. Zorgt voor beweging in de gewrichten
6. Verhoogt de elasticiteit van weefsels
7. Voorziet botten en gewrichten van essentiële micro-elementen
8. Voorkomt dat complicaties optreden en dat de problemen verergeren
9. Heeft een krachtige ontstekingsremmende werking


Experts bevelen de Motion Free balsem aan

De Motion Free balsem is een geweldige oplossing bij artrose en osteochondrose. Ik raad het alle patiënten aan die met rug- en gewrichtspijn bij mij komen. Motion Free verlicht pijn en zwelling in een korte tijd, herstelt gewrichten en gewrichtsbanden en maakt het mogelijk om een actief leven te leiden. De balsem is ook effectief bij veranderingen die te maken hebben met uw leeftijd. Ik gebruik het zelf om osteochondrose te behandelen. Ik vind het vooral fijn omdat het een zeer snel en duurzaam effect geeft. Als u het regelmatig gebruikt, kunt u de problemen met uw rug voorgoed vergeten!


Hoe gebruikt u Motion Free
1. Breng het op een droge huid aan en wrijf het in de huid tot het volledig is geabsorbeerd
2. 2-3 keer per dag aanbrengen
3. Tot 1 uur na het aanbrengen de huid niet met water afspoelen


 

U bent de eerste om te reageren.

Op 29 november organiseert het SchouderNetwerk Groot Drenthe in Hoogeveen een schoudersymposium. In de bijlage staat de uitnodiging. Er worden lezingen gehouden over nieuwe ontwikkelingen in chirurgie bij irreparabele cuffrupturen, over de rol van de fascia bij schouderklachten, over cuff training bij rotator cuff related shoulder pain en over chronische pijn bij schouderklachten. 

U bent de eerste om te reageren.

Vraag subsidie aan voor ‘her-erkenning’ van uw beweegzorginterventie

Biedt u een door het RIVM/Centrum Gezond leven erkende beweegzorginterventie aan? Dan kunt u na 5 jaar een subsidie van maximaal 3.500 euro aanvragen. Het centrum geeft deze subsidie om aanbieders van beweeginterventies te stimuleren hun interventie voor erkenning (‘hererkenning’) in te dienen. Erkende interventies zijn te vinden op loketgezondleven.nl.

Lees op kngf.nl hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

U bent de eerste om te reageren.

Ter overname aangeboden: (Fysiotherapie) Praktijkpand in stadje in de Achterhoek. Pand is ook uitstekend geschikt voor tandarts, yogacentrum,gallerie etc etc. 

U bent de eerste om te reageren.

Tai Chi for Osteoporosis Instructeur Training

Zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 in Amstelveen.

Tweedaagse instructeur training 'Tai Chi for Osteoporosis and Fallprevention'.  Een programma van het 'Dr. Paul Lam Tai Chi for Health Institute'.    
De cursus wordt gegeven door Ellen Reitsma, fysiotherapeute en Master Trainer van het 'Dr. Paul Lam Tai Chi for Health Institute'

Aanmelding bij :
Ellen Reitsma     taichi.reitsma@gmail.com    

U bent de eerste om te reageren.

Kinderfysiotherapie Theeuwes & Vrenken is een praktijk met twee enthousiaste maatschapsleden.
Wij zijn volledig gericht op en ingericht voor kinderen en werken beiden parttime, ongeveer 24 uur ieder. De praktijk is gevestigd op een centrale locatie: Gelderselaan 2 Nijmegen, waar we de beschikking hebben over 2 behandelruimtes. Ingrid gaat op termijn met pensioen. Jacintha wil nog 10 jaar verder, maar niet in haar eentje.
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kinderfysiotherapeut die maatschapslid wil worden. Het tijdstip van overname kunnen we in overleg bepalen.
Naast het behandelen van kinderen zal je dus ook de maatschapstaken en alles wat daarbij komt kijken een uitdaging moeten vinden.
We zien kinderen in alle leeftijdscategorieën met allerlei verschillende diagnoses: baby's en jonge kinderen in de thuissituatie, oudere kinderen op de praktijk.
Ook contacten met ouders, verwijzers, zoals diverse artsen en leerkrachten, zal tot je werkzaamheden behoren.

Als deze uitdaging je wat lijkt en je met gezonde ondernemerszin een maatschap wilt (mede) vormgeven, stuur dan je brief met CV vóór 7 juli 2018 naar the.vre@kpnmail.nl

www.kinderfysio-theeuwesvrenken.nl

U bent de eerste om te reageren.
Ter overname aangeboden fysiotherapiepraktijk regio Purmerend

https://fysioplaats.vvaa.nl/advertentie/show/ter-overname-aangeboden-fysiotherapiepraktijk-regio-purmerend

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Scheper Ziekenhuis Emmen
Functie: Fysiotherapeut
Specialisaties: Kwaliteit, Intramurale fysiotherapie, Ziekenhuisfysiotherapie, Manuele therapie
Organisatie: KNGF
Functie: Ledenadviseur KNGF
Organisatie: Praktijk voor fysio- en oedeemtharapie van de Sandt
Functie: Praktijkhouder
Organisatie: Praktijk voor fysiotherapie Hart van Heemskerk
Functie: Praktijkhouder
Organisatie: Kinderfysiotherapie Theeuwes & Vrenken
Functie: Kinderfysiotherapeut, maatschapslid
Specialisaties: Kinderfysiotherapie
Organisatie: Fysiotherapie Centrum Velp
Functie: Praktijkeigenaar
Organisatie: StudieArena
Functie: Directeur/Programmamaker
Organisatie: Multi Fysio
Functie: Fysiotherapeut
Specialisaties: Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie
Organisatie: Tai Chi for Health Institute
Functie: Master Trainer, Fysiotherapeut
Organisatie: Medico fit / fysiotherapie-fitness-zorg-advies
Functie: Praktijkhouder / Sportfysiotherapeut
Specialisaties: Sportfysiotherapie
Organisatie: Fysiotherapie Baambrugge
Functie: Eigenaar
Organisatie: Mark Two Academy
Functie: Marketing coordinator
Organisatie: Thebe Midden Brabant
Functie: Geriatriefysiotherapeut i.o. / bedrijfsfysiotherapeut
Specialisaties: Intramurale fysiotherapie, Geriatriefysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie
Organisatie: Praktijk voor psychosomatische therapie en stresshantering
Functie: 29803
Organisatie: Kinetic Analysis
Functie: Stagiair
Organisatie: Feab
Functie: Financieel-economisch adviseur voor Fysiotherapeuten
Organisatie: Http://www.best-products.nl/
Organisatie: Fysiotherapiepraktijk Vrederust
Organisatie: Progress-educations
Functie: Opleidingsinstituut
Organisatie: Papayagogo
Functie: Initiative lead
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen