Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

Te koop! 

Zo goed als nieuwe Loopband StarTrac E-trx. In het verleden 4,5 jaar gebruikt in een fysiotherapiepraktijk voornamelijk door ouderen. Hierdoor weinig tot geen slijtage.

Het is een loopband die professioneel gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld PAV (Claudicatio), obesitas oefentherapie, hardlopen, hardloopscholing en analyse, etc.

  • Instellingen 0,8 – 20 km/h (0,1 km/h trede)
  • Helling 0,0 -  20% (0,5% per trede)
  • Maximaal gewicht loper: 225 kg
  • Breedte loopvlak 55 cm (normale loopbanden vaak 50 cm)
  • Lengte loopvlak: 152 cm (hierdoor hardlopen ook mogelijk voor lange lopers)
  • Diverse voor geprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Neem contact op voor meer informatie met 

Laurens Hendrikx, 
Fysiotherapeut en praktijkhouder 

FysioFikx Fysiotherapie Driebergen

Laurenshendrikx@fysiofikx.nl

0618392353 of 0343533543

U bent de eerste om te reageren.

Na 44 jaar fysiotherapeut te zijn geweest, en nu ik bijna 67 jaar ben, is het tijd voor mij om te stoppen met dit vak. Ik ben dankbaar voor alle mooie ervaringen en belevingen welke ik samen met mijn klanten en collega's heb mogen meemaken.

Voor een ieder die dit leest, en mij kent, nogmaals dank.

Zo is het genoeg geweest. Deze week nog uit en dan is het klaar.

Haptonomisch behandelen en masseren zal ik nog praktiseren.

Succes met ons mooie vak!

Theo Linders, Fysiotherapeut geweest in Deventer, Nijmegen, Wijchen, Arnhem, Wierden, Zwolle, nog eens Deventer en tot slot Wildervank.

U bent de eerste om te reageren.

Ben de 26ste juni verhinderd. Ook Roel Kamp  is afwezig.

Marijke Wiechers komt namens fysiopraktijk transvaal naar de bijeenkomst.

Zij volgt momenteel de npi cursus traumatologie en zal mij per 01/01/2020

gaan vervangen in het trauma netwerk. 

U bent de eerste om te reageren.

Fysiotherapeut gezocht in Den Haag ( Waldeck)

Voor onze fysiotherapie praktijk (pluspraktijk) bestaande uit vier fysiotherapeuten zoeken wij een enthousiaste, algemeen fysiotherapeut. Per direct voor 2 dagen per week, op termijn zeker meer dagen. De werkdagen zijn in overleg te bepalen. Je behandelt een zeer divers patiëntenbestand, met zowel neurologische als orthopedisch gerichte aandoeningen. Heb je interesse, neem dan contact met Han Kingma op telefoonnummer 070-4402044 / 0654261458 of praktijk@fysiotherapiewaldeck.nl   Wij willen je graag uitnodigen om langs te komen voor nadere kennismaking.

 

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Waldeck

Alphons Diepenbrockhof 37

2551KG  den Haag

tel 0704402044 of 0654261458

e-mail praktijk@fysiotherapiewaldeck.nl

Website www.fysiotherapiewaldeck.nl

 

 

U bent de eerste om te reageren.

Ben er komende donderdag niet bij, vriendin werkt die avond en ben bij de kinderen gr

U bent de eerste om te reageren.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij zoeken een fysiotherapeut (m/v) die handig is en een grote affiniteit heeft met lopen, voeten en schoenen. Ambitie, willen leren en beter worden in een modern familiebedrijf uit 1898. Samen helpen het bedrijf naar de 5e generatie te tillen.

Wil jij ons aanmeetteam verder komen versterken?

Bel voor een orienterend gesprek naar 0346-259459 (vraag naar George In der Maur) of mail naar info@indermaur.nl

Voor meer informatie over ons bedrijf kijk op www.indermaur.nl

U bent de eerste om te reageren.

http://Www.cnanet.nlAl eens gekeken op www.cnanet.nl ? Netwerk voor fysiotherapeuten gespecialiseerd in neurologie

U bent de eerste om te reageren.

Goed lopende Fysiotherapiepraktijk in Haarlem zoekt in verband met vertrek naar het buitenland een ervaren opvolger (opvolgers). Praktijkruimte op toplokatie gevestigd in een prachtig karaktereristiek en recentelijk verbouwd pand te Haarlem Noord.

Koop of huur bespreekbaar. Affiniteit en grote ervaring met schouders is een groot voordeel evenals echografie, manuele therapie en eswt. vanaf 1 september 2019.

U bent de eerste om te reageren.

Nieuw: Hoofdmaatje

Hoofdmaatje is een nieuwe digitale meetmethode voor plagio- en brachycephalie. Het is ontwikkeld vanuit de praktijk vóór de praktijk door een kinderfysiotherapeut en een technisch expert.

Je hoeft alleen maar met je telefoon een foto te maken van de bovenzijde van het babyhoofdje. De foto maak je als de baby op zijn rug op een grote tafel ligt. De foto stuur je via Siilo naar Hoofdmaatje. Binnen 48 uur krijg je het resultaat terug. Je inspanning als kinderfysiotherapeut is dus alléén het maken van een goede foto! Doe je mee? Meerdere collega’s gebruiken Hoofdmaatje al.

Eerst uitproberen? Neem een proefbundel voor gereduceerd tarief van maar €9,- via de website van Hoofdmaatje: www.hoofdmaatje.nl. Voor meer informatie neem gerust contact op met Freek Noz tel 06-13627767 of Elly van der Grift tel 06-24183657.

U bent de eerste om te reageren.

Gevraagd: Fysiotherapeut m/v

Per direct gevraagd in kleine praktijk in Heerhugowaard: fysiotherapeut voor ong. 2 dagen per week, met mogelijkheid tot uitbreiding. Specialisatie is een pre. U gaat zich mn bezighouden met orthopedisch aandoeningen en COPD. Evt. bereidheid tot volgen van enige aanvullende scholing. Praktijk is gevestigd samen met een huisartspraktijk. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met passie voor het vak! Sollicitatiebrief met CV via: info@fysiovanderwoude.nl, of informatie via 072-5717769

U bent de eerste om te reageren.
Opleiding BIG geregistreerde Overgangsconsulent

Overgangsconsulent (Opleiding)

Als BIG geregistreerde overgangsconsulent ben je werkzaam in een zelfstandige praktijk, in een praktijk van een huisarts of gezondheidscentrum, verloskundige- of fysiotherapie praktijk, bij een arbodienst of binnen een menopauzepoli. Je organiseert een eigen spreekuur en geeft vrouwen advies en begeleiding bij klachten gedurende de levensfase van de overgang.

Doelgroep en vooropleiding

  • Ben je BIG-geregistreerde Verpleegkundige, Verloskundige of Fysiotherapeut?
  • Wil je nu ècht weten wat de overgang inhoudt en wat je met deze opleiding voor de cliënten groep kunt betekenen?
  • Lijkt het je leuk om te werken in een eigen praktijk of deze verder uit te breiden of spreekuur te houden in een huisartsenpraktijk of op een menopauze poli?

Geef je dan nu op voor de informatiebijeenkomst bij Breederode Hogeschool in Rotterdam op zaterdag 29 juni.

https://www.breederode.nl/informatie/bekijk/40/overgangsconsulent

Deze opleiding wordt erkend door de NVOG

Eventuele vrijstelling van eerder behaalde modules is bespreekbaar.

Beroepsvereniging VVOC

Om voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars in aanmerking te komen is een lidmaatschap van een beroepsvereniging nodig.

Na het behalen van het diploma Overgangsconsulent is er de mogelijkheid om lid te worden van de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten).

De VVOC is de vereniging die erkend wordt door de Dutch Menopause Society en de NVOG.

De VVOC bied je een professioneel klankbord voor alle praktijkvragen en collegiale ondersteuning bij het voeren van je praktijk. De diverse commissies houden zich onder andere bezig met het ontwikkelen van protocollen en verdere professionalisering door diverse bijscholingen. De VVOC onderhoudt ook voor alle aangesloten leden contact met zorgverzekeraars m.b.t. toekennen van vergoeding van de consultprijs.

De VVOC biedt de mogelijkheid aan aspirant leden om tijdens de opleiding tot overgangsconsulent stage te lopen in een praktijk van één van de aangesloten VVOC Overgangsconsulenten. Tijdens de stage leer je hoe je je theorie in de praktijk in kan zetten en kun je oefenen in gesprekstechnieken en het indelen van een consult.
 

Zie verder ook: https://www.opleidingovergangsconsulent.nl/


Heb je interesse?

Geef je nu op voor de informatiebijeenkomst bij Breederode Hogeschool!
Op zaterdag 29 juni 2019

Aanvang: 9.30 - 12.00 uur
Bezoekadres: Wijnhaven 36, Rotterdam

De opleiding start op 9 september 2019.
Wees er snel bij want bij 16 deelnemers is de groep vol!

Opgeven voor de informatiebijeenkomst kan via het contactformulier: https://www.breederode.nl/informatie/bekijk/40/overgangsconsulent

U bent de eerste om te reageren.

30 november symposium Centraal Neurologische Aandoeningen. Early Bird inschrijving is gestart!

Kijk voor meer info op www.cnanet.nl

U bent de eerste om te reageren.

In de Achterhoek ter overname aangeboden: goed onderhouden praktijkpand voor een of meer ( para) medici. Pand is gelegen in centrum van stadje Bredevoort .

Belangstelling? Neem contact op met 0655962932.

U bent de eerste om te reageren.

FloorPlay/The PLAY Project

Wil je effectiever kunnen werken met kinderen met autisme. Volg dan de workshop van Rick Solomon.

NU OOK GEACCREDITEERD VOOR KINDERFYSIOTHERAPEUTEN: 12 PUNTEN

Rick Solomon komt 21/22 juni naar Nederland voor een twee-daagse intensieve workshop. Aanmelden voor de workshop kan via deze link:

https://www.playproject.org/event/play-project-intensive-workshop-and-certification-training-4/

De workshop kost: $429.69 – $455.68. In Euro: €379.02 - €401.94 De registratie verloopt via the PLAY Project. Voorstudie voor de workshop is niet nodig.

Op mijn website zal ik enige informatie over the PLAY Project plaatsen: https://floorplaycoaching.nl/play-project/

Voor informatie over kortingen voor ouders en studenten, andere mogelijkheden voor betaling, etc., stuur een bericht naar: floorplaycoaching@gmail.com.

Voor geïnteresseerden die een opleiding willen doen tot PLAY Project Consultant, kijk op deze link: https://www.playproject.org/consultant-certification-process/

“What I believe is that parents need to be and should be their child’s best play partner and best helper. This book is really designed to help parents do that and to become connected to their children.”

Vriendelijke groet, Rob Smittenaar

Wil je meer informatie, bel mij: 06-30117333

U bent de eerste om te reageren.

Gezocht: Fysiotherapeut M/V

Per direct gezocht fysiotherapeut voor 2 dagen per week met mogelijkheden tot uitbreiding in 1e lijns praktijk. Behandelen van mn orthopedische patienten, evt. COPD. Specialisatie is een pre. Ook mogelijkheden voor waarneming. Wij zijn een praktijk samen met een huisartsenpraktijk onder 1 dak. Wij vragen enthousiasme en passie voor het vak! Voor interesse mail naar: info@fysiovanderwoude.nl of bel 072-5717769 vraag naar Cees van der Woude

U bent de eerste om te reageren.

Geachte lezer,

 

Op 1 april 2019 is de website van SAFE gelanceerd: www.safewomen.nl. Dit is een online hulpmiddel (eHealth) voor vrouwen die slachtoffer zijn van partnergeweld. Gezien uw beroep is de kans groot dat u patiënten ziet die met partnergeweld te maken hebben. De stap naar reguliere hulp is vaak groot voor deze groep. Met de website willen we deze vrouwen helpen om op een meer laagdrempelige manier en gemakkelijker informatie, hulp en steun te krijgen. We moedigen ze aan om toch de stap naar hulpverlening te zetten. In de bijlage vindt u meer informatie over het onderzoeksproject SAFE. Hieronder staat een poster om op te hangen in de wachtkamer of te projecteren op het wachtkamerscherm.

 

SAFE is een project van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en krijgt subsidie van ZonMw.

 

Wij waarderen het als u deze mail binnen uw netwerk zou verspreiden zodat we zoveel mogelijk vrouwen kunnen bereiken die baat hebben bij hulp i.v.m. partnergeweld.

Heeft u vragen? Mail dan naar safe.elg@radboudumc.nl.

U bent de eerste om te reageren.

Hallo allemaal,

Omdat ik een andere baan heb in Breda zal ik het GFN Tilburg gaan verlaten. Per 1 mei 2019 ben ik werkzaam bij Monné Zorg en Beweging en zal ik toetreden tot het Netwerk Geriatrie Zuid West Nederland.

Mijn plaats zal worden overgenomen door Jolijn Hess- Weigand Msc..

Bedankt voor de gezellige samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Jort

U bent de eerste om te reageren.

Waarneming gedurende zwangerschap 20 uur per week.

Omgeving Alkmaar.

0653482730

Roel van Kordelaar

U bent de eerste om te reageren.

Waarneming gedurende zwangerschap 20 uur per week.

Omgeving Alkmaar.

0653482730

Roel van Kordelaar

U bent de eerste om te reageren.

Te koop wegens beeindiging praktijk

* Massagebank Gymna triopuls met draaikruk
* Oefenmatten 2 stuks
* Backstretcher Ultimate
* Gymna Uniphy Phyaction 793 Ultrasound and Electrical Stimulation unit inclusief tafel
* Stabilizer (Biofeedback)
* Em-wave stress reliever (compleet pakket)
* Crosstrainer Infinity
* Hometrainer Spirit

Tel 06-14 84 82 74 Gelieve alleen telefonisch contact op te nemen

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Instituut voor fysiotherapie / CNAnet / FNSnet
Functie: Fysiotherapeut
Specialisaties: Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie, Neurologie
Organisatie: Praktijk voor fysiotherapie van de Sandt
Functie: Praktijkhouder
Organisatie: Praktijk Theo Linders
Functie: Praktijkhouder
Organisatie: Kinderfysiotherapie Elly van der Grift Zeist & Bunnik
Functie: kinderfysiotherapeut
Organisatie: Terborchlaan
Functie: eigenaar
Organisatie: Fysiopraktijk Veluwse Poort
Functie: Kinderfysiotherapeut
Specialisaties: Kinderfysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie, Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten
Organisatie: Fysiotherapie de Veerpoort
Functie: Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut
Organisatie: Fysiogroep Haaglanden
Functie: Voorzitter
Specialisaties: CAO / Belangenbehartiging arbeidsvoorwaarden, Geriatriefysiotherapie, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Organisatie: Fysiosport & Therapie
Functie: Fysiotherapeut, geriatrie fysiotherapeut
Specialisaties: Geriatriefysiotherapie
Organisatie: Fysiotherapie Transvaal
Functie: Fysiotherapeut & kinderfysiotherapeut
Organisatie: Havenfysio
Functie: Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie en Manuele Therapie van der Woude
Functie: Fysio/manueel therapeut
Organisatie: FysioFikx fysiotherapie
Functie: Praktijkhouder en fysiotherapeut
Organisatie: Radboudumc
Specialisaties: Onderzoek en Wetenschap
Organisatie: VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten)
Functie: Secretariaat
Organisatie: George In der Maur orthopedische schoentechniek
Functie: Orthopedisch schoentechnicus/mede eigenaar
Organisatie: Paramedische schouderkliniek haarlem
Functie: Eigenaar
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen