Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

Oproep: Fysiotherapeuten met expertise in knie artrose

Voor een nieuw kwalitatief onderzoek naar onze handelswijze bij knie artrose, zoeken we Fysio-/manueel therapeuten die bereid zijn hun expertise en ervaring te delen.

Doel van het onderzoek is het in kaart brengen welke onderzoekstesten worden ingezet om vermoeden en/of bevestiging van gonartrose te bepalen. We zijn ons zeer bewust van de toegevoegde waarde van beeldvorming bij het objectief bepalen van gonartrose; dit onderzoek richt zich specifiek op onze onderzoek testen.

We vragen geïnteresseerden met affiniteit met eerstelijns zorg. Relevante werkervaring met knie artrose is een pré.

Dit onderzoek bestaat uit drie invulrondes van een online questionnaire, welke via email verzonden wordt. Daarin komen stellingen naar voren welke gescoord kunnen worden op een vijf-puntschaal. We vinden het belangrijk om de beweegredenen en motivatie per item in kaart te brengen, vandaar dat er ruimte is voor toelichting/opmerkingen/aanvullingen per item.

Wanneer jullie mee willen doen, kunnen jullie via deze link aanmelden: https://goo.gl/forms/U1KlbMuWagGpLGfw2.

Voor meer informatie, neem gerust contact op via b4045185@my.shu.ac.uk of via 06-22 95 14 60

Met vriendelijke groet,

Dick Bruin, FT, MT, student Sheffield Hallam University
Dr. Stephen May, SHU

U bent de eerste om te reageren.

Aangeboden Curapuls 419 met diverse toebehoren

U bent de eerste om te reageren.

Korte samenvatting 

U bent de eerste om te reageren.

Circel document

U bent de eerste om te reageren.

Canvasdocument

U bent de eerste om te reageren.
Multidisciplinaire symposium MS
30 november NBC Nieuwegein

Op 30 november 2017 vindt in NBC Nieuwegein het zesde Multidisciplinaire Symposium over multipele sclerose (MSMS 2017) plaats. MSMS 2017 richt zich op alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS en is het enige onafhankelijke symposium waaraan al deze beroepsgroepen hun medewerking verlenen.
De beroepsgroepen waar het symposium zich op richt, en voor wie ook accreditatie wordt aangevraagd, zijn: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, neurologen, revalidatieartsen, MS verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeuten, logopedisten, urologen, diëtisten en psychologen.
Er is een plenaire opening door de Amerikaanse neuropsycholoog James Sumowski met een prachtig verhaal over Cognitieve reserve bij MS. 
Revalidatiearts en muziekgeneeskundige Kees Hein Woldendorp zal in de afsluiting ons evidence-based denken over de behandeling van MS tegen het licht houden.

Tussen opening en afsluiting zijn er 5 tijdsblokken van een uur met in het totaal ruim 30 parallelsessies waaruit men kan kiezen. Met praktische en wetenschappelijke workshops, lezingen en casus besprekingen.
Met onder meer de volgende sessies die zich specifiek richten op de fysiotherapeut
- Behandeling van spasticiteit bij MS
- MS & trainen; het spanningsveld tussen evidence en de praktijk 
- Lifestyle en MS: beweging en slaap
- MS en behandeling vermoeidheid
- Dagelijks handelen en motoriek van de arm/hand

Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij MS Zorg Nederland zijn overigens verplicht om MSMS eenmaal per twee jaar te volgen. 

Programma, informatie en aanmelden: www.msms.nl 

 

 
 
 
 
U bent de eerste om te reageren.

Mijn naam is Maurice Verschuren. Ik ben gespecialiseerd geriatrie fysiotherapeut. Met name aandacht voor neurorevalidatie bij Parkinson, beroerte en MS. Looptraining bij PAV (ClaudicatioNet), medische fitness. Actief lid van NAHFysioNet West-Brabant, ParkinsonNet, NGFG en ClaudicatioNet.

Ik ben mede-eigenaar van Fysiotherapie Ulvenhout (www.fysiotherapieulvenhout.nl 076-5653910)

U bent de eerste om te reageren.

TE HUUR Praktijkruimte in gezondheidscentrum Utrecht

In de Utrechtse wijk Merwedekanaalzone is het Merwede Gezondheidscentrum in ontwikkeling. Graag willen we binnen dit gezondheidscentrum diverse gezondheidsprofessionals en organisaties met aanbod omtrent bewegenvoeding en ontspanning huisvesting bieden. We zijn momenteel daarom op zoek naar 'gezondheidsondernemers',waaronder fysiotherapeuten, die samen met ons vorm willen geven aan het gezondheidscentrum en praktijkruimtes willen huren. 

Praktijkruimtes worden verhuurd per dagdeel en variëren in omvang van 19 m2 tot 40 m2. We hebben de beschikking over een beweegruimte van 70 m2 en van 300 m2, met spiegelwand en cardio apparatuur. Merwede Gezondheidscentrum beschikt daarnaast over kleedruimtes en douches. Kantoor en cursusruimtes variëren in omvang van 20 m2 tot 70m2.

Zie voor meer informatie: http://www.merwedegc.nl

Geinteresseerd? Neem contact op via info@merwedegc.nl of bel naar Rob Nillezen 06 24 73 21 28

U bent de eerste om te reageren.

Vrijdag 24 november 2017 - informatiemiddag deeltijd podologie in 2 jaar

Uw kennis over de voet vergroten en de voet meenemen in uw behandeling? 

Podologie is een mooie aanvulling op het vak van fysiotherapeut. Het vergroot uw behandelmogelijkheden en daarmee ook uw verdiensten. Wilt u meer weten over de tweejarige deeltijdopleiding tot registerpodoloog?

Bezoek vrijdag 24 november onze informatiemiddag en volg een aantal proeflessen. 

Aanmelden en meer informatie:

https://www.avp-info.nl/informatiemiddag

U bent de eerste om te reageren.

Wat is de relatie tussen de voet en houdingsklachten? 

De oorzaak van houdingsklachten kan in de voet te vinden zijn. Hoe wij staan en lopen kan klachten hogerop in het lichaam veroorzaken. Maar kijkt u ook naar de voet als iemand met klachten in zijn knie, heup of rug bij u komt? En hoe valt de voet te trainen om de core-stability van de voet te vergroten? 

Dit alles komt aan bod in de scholing 'Relatie tussen voet en houding'. 

Datum 

13 december 2017 van 9.30 - 16.30 uur. 

Meer informatie

https://www.avp-info.nl/voet-en-houding

U bent de eerste om te reageren.
2 fysiotherapeuten gezocht!

Per direct ben ik op zoek naar 2 nieuwe collega’s voor een multidisciplinair werkend team in Kamp-Lintfort. Deze voormalig kolenmijnstad met ca 40.000 inwoners is na de mijnsluiting getransformeerd tot een Hochschulstadt vol pretenties. Kamp-Lintfort vormt de grens tussen de interessante steden van het Ruhrgebied (Moers, Krefeld, Oberhausen, Essen, Bochum etc.) en de groene landelijke zone van de Neder-Rijn (bossen, meertjes, riviertjes, fietspaden etc.). Vanuit Venlo zijn we binnen een half uur bereikbaar.

Lees hier meer over deze Nederlandse praktijk in Duitsland

http://www.duitslink.com/nl/fysio-vacatures/kamp-lintfort/

U bent de eerste om te reageren.

Fysiotherapeut oncologie, full time. HMC Antoniushove

Per 1 januari 2018 zijn wij op zoek naar een enthousiaste fulltime collega. Weet jij van aanpakken? Wil jij ons team met een frisse kijk komen versterken als Fysiotherapeut Oncologie en de kartrekker zijn in het oncologisch centrum HMC Antoniushove? Reageer dan snel op deze vacature.

De afdeling De afdeling ergo- en fysiotherapie is op alle locaties van het HMC. De 32 ergo- en fysiotherapeuten, ondersteund door drie secretaresses, behandelen vooral klinische patiënten op de diverse verpleegafdelingen. Tevens behandelen we een klein gedeelte van de patiënten poliklinisch. Daarnaast verzorgen we trainingsgroepen voor oncologie, COPD en ILD patiënten. Het team kenmerkt zich door enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel. Er heerst een mentaliteit van hard werken en er is veel ruimte voor het nemen van initiatieven.

De functie

Als fysiotherapeut in het oncologisch centrum ben je de kartrekker in het team, onder andere op het gebied van behandelingen, ontwikkelingen en innovatie. Daarnaast lever je een actieve inbreng in het behandelbeleid. Je weet van aanpakken, neemt initiatieven tot verbetering en met jouw frisse blik weet jij fysiotherapie beter op de kaart te zetten. We zijn een vooruitstrevende afdeling, die gericht is op continue verbetering in constructieve sfeer. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent om goed samen te werken, je staat stevig in je schoenen en het hebben van een proactieve aanpak is onderdeel van je DNA. Je hebt dagelijks te maken met verschillende werkzaamheden in een gezellig en professioneel team. Kortom je komt te werken in een actieve en multiculturele werkomgeving, waarin jouw inbreng van toegevoegde waarde is.

Overige info

Neem voor inhoudelijke informatie over deze functie contact op met Rik van Hooff, zorgmanager Fysio- en Ergotherapie, via telefoonnummer: 06-51534951. Enthousiast geworden? Reageer dan uiterlijk tot 1 oktober 2017. De gesprekken vinden in de tweede week van oktober plaats.

https://www.haaglandenmc.nl/werken-bij/vacatures/vacature/fysiotherapeut-oncologie

U bent de eerste om te reageren.

Fysiotherapeut m/v en fysio met leidinggevende kwaliteiten gezocht! 

Rheda-Wiedenbrück is een plaats met 48.000 inwoners en hoort bij de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is een gemoedelijke plaats met een historische binnenstad. De Flora-Park, veel cultureel en educatief aanbod en een sterke economie kenmerken deze stad.

Het centrum voor gezondheid bestaat uit het gedeelte fysiotherapie en het gedeelte gezondheidstraining wat een samenspel van therapie en preventie mogelijk maakt.  
De eigenaar zelf werkt al meer dan 30 jaar als fysiotherapeut in Rheda-Wiedenbrück. Het centrum met zijn team van 12 medewerkers, waarvan 5 fysiotherapeuten zijn, biedt oplossingen op maat. Voor elk cliënt wordt individueel een diagnose gesteld en de behandeplan opgesteld. 

Deze en andere vacatures vind je hier http://www.duitslink.com/nl/fysio-vacatures/

U bent de eerste om te reageren.

 OPEN MIDDAG IPT OPLEIDING PSYCHOSOMATISCHE THERAPIE

Op zaterdag 7 oktober 2017 (van 13.30 tot 16.00 uur) organiseert het IPT een open middag voor geïnteresseerden voor de IPT opleiding psychosomatische therapie op Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn.

Naast informatie, door middel van een aantal korte presentaties over psychosomatische therapie, over de vorm en inhoud van de opleiding en een ervaringsoefening,  is het ook mogelijk enkele van de docenten en studenten te spreken.

Heb je interesse voor deze open middag? Je kunt je hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar mjongkind@dokh.nl.

Start opleiding:
Bij voldoende aanmeldingen gaat de IPT opleiding in januari 2018 weer van start.
Aanmelden voor de nieuwe leergang 2018/2019 is mogelijk via de website : www.iptopleiding.nl

Programma open middag:
13.30 uur  Opening en welkom
13.35 uur  Voorstellen van het docententeam
13.45 uur  Inleiding psychosomatisch werken
            werken aan Positieve Gezondheid
            werken met patiënten met meer complexiteit)
14.10 uur  Het 2 jarig programma IPT psychosomatische therapie
14.20 uur  Ervaringsoefeningen: stilstaan bij jezelf  en in contact met de ander
15.05 uur  Werken als psychosomatisch werkend fysio- of ergotherapeut
15.25 uur  Ruimte voor vragen uit de groep
15.40 uur  Afsluiting met nadien gelegenheid tot individuele vragen

U bent de eerste om te reageren.

Te koop aangeboden in Amersfoort een solopraktijk. Tussen de 30 en 36 uur werk. Praktijk ligt gunstig gelegen t.o.v. parkeren en busverbindingen aan de noordzijde van het centrum. Ben zelf algemeen fysiotherapeut. Praktijk heeft 2 behandelkamers, een kleine oefenzaal, wachtruimte en een toilet. Reacties kunt u sturen naar fysioheukels@hotmail.com.

U bent de eerste om te reageren.

onze praktijk zoekt een collega-fysiotherapeut m/v die (voor een wat langere tijd)  een waarneming wil doen. Het betreft een duo praktijk met reguliere,- manuele en kinder fysiotherapie. Huisbezoeken in de naaste omgeving behoren ook tot het werkveld. werktijden kunnen met een grote mate aan vrijheid worden ingedeeld.

reacties kunnen worden gestuurd naar kreijtz@xs4all.nl of info@fysiotherapiesteenderen.nl 

U bent de eerste om te reageren.

Vacature Lymfe/Oedeem therapeut (evt i.o.) en bekkenfysiotherapeut (evt i.o.) in Breukelen

We op zoek naar een enthousiaste lymfe/oedeem therapeut (evt nog in opleiding) en een bekkenfysiotherapeut (evt i.o.) die onze lymfe/oedeem therapeut en bekkenfysiotherapeut kunnen ondersteunen in hun werkzaamheden en bij vakanties en studiedagen hen kunnen waarnemen. In eerste instantie voor twee dagdelen, uitbreiding hiervan behoort zeker tot de mogelijkheden.
Reacties voor een van beide of beide functies (evt. gecombineerd) naar fysiotherapie Brouwer-Swinkels tav Ingrid Lammers (ingrid@brouwer-swinkels.nl) . 0346-250573

https://ftbrouwer-swinkels.nl

U bent de eerste om te reageren.

Vacature 2x fulltime en op onbepaalde tijd

Nederlands-Duitse praktijk in Kamp-Lintfort zoekt 2 fulltime collega's, vast contract.

"Onze werkstijl is enthousiast, flexibel, klant georiënteerd en naar actuele Nederlandse maatstaf."

orthopedie, neurologie, chirurgie, rehabilitatie, medische fitness tot pediatrie. De therapeut bepaalt mede waar hij/zij ingezet kan worden. Naast praktijkbehandelingen wordt het werk afgewisseld met huisbezoeken en evt bezoeken in verpleeghuizen of Kindergarten.

Stuur je CV met een korte motivatie aan monika.raulf@duitslink.com

U bent de eerste om te reageren.

REMINDER! 26 september 2017 start de geaccrediteerde cursus: "Lichaamsbewustzijn als tool tijdens de fysiotherapeutische behandeling"

Listen to your body, its smarter than you!

 

De cursus wordt gegeven door Karin Timmerman en Hilda Aanen,

beide werkzaam als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum met aandachtsgebeiden: chronsiche pijn en vermoeidheid, kinderen(Karin) en oncologie(Hilda)

Voor snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsen vrij in september!  Binnenkort zullen we de data voor voorjaar 2018 bekendmaken

Klik op onderstaande link voor meer informatie

U bent de eerste om te reageren.

Op zeer korte termijn te koop aangeboden: praktijk voor kinderfysiotherapie.

Het betreft een eenmans-praktijk in Noord-Limburg.

Voor inlichtingen bel: 06-30200280 of mail: wilmerverbeek@home.nl

U bent de eerste om te reageren.
Functie(s): Hoofd Fysio/Ergotherapie
Organisatie: HMC
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: Fysiotherapie Brouwer-Swinkels
Specialisaties: Kwaliteit, Ondernemerschap
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Maasstadziekenhuis/ Maasstadrevalidatiecentrum
Specialisaties: Samenwerking mono- en multidisciplinair, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Revalidatiefysiotherapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): algemeen fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapiepraktijk Heukels BV
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysio-/manueel therapeut
Organisatie: Manuele Fysiotherapiepraktijk ParaMed
Specialisaties: ICT en EPD, Onderzoek en Wetenschap, Evidence Based Producten, Klinimetrie, Manuele therapie
Functie(s): Praktijkhouder
Organisatie: Praktijk manuele therapie en kinderfysiotherapie
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Marketing-communicatie
Organisatie: Academie voor Podologie
Specialisaties: Marketing & Communicatie
Functie(s): Organisator
Organisatie: Multidisciplinair Symposium MS
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut maatschapslid
Organisatie: Fysiotherapie Confuciusplein
Specialisaties: Manuele therapie, Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie Ulvenhout
Specialisaties: Geriatriefysiotherapie, Neurologie
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: Duitslink
Specialisaties: Ondernemerschap, Marketing & Communicatie
Functie(s): 29803
Organisatie: Praktijk voor psychosomatische therapie en stresshantering
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Kinderfysiotherapeut
Organisatie: Praktijk voor Kindertfysiotherapie
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Communicatiemedewerker
Organisatie: Merwede Gezondheidscentrum
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie Erkelens, Roos en van Adrichem
Specialisaties: (onbekend)
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen