Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

persoonlijke evaluatie dag 1

U bent de eerste om te reageren.

Werk jij met kinderen? Wil jij je verdiepen in problematiek behorend bij Centraal Neurologische Aandoeningen en in het bijzonder Cerebrale Parese (CP)? Schrijf je dan nu in voor Module 1 van de Leerlijn Kinderneurorevalidatie, start 2 februari 2018!

Deze module focust zich op inventariseren, interpreteren en interveniëren bij een kind met cerebrale parese. Hierbij wordt met name ingegaan op problematiek behorend bij bilaterale spastische parese. Aan bod komen: houding & bewegen in relatie tot spel, communicatie, eten & drinken, zich verplaatsen en zelfverzorging.

Kijk voor meer informatie op: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/kinderneurorevalidatie-module-1

U bent de eerste om te reageren.

Tai Chi for Arthritis als valpreventie. Instructeur training.

26 januari 2018 - 27 januari 2018     Amstelveen

Een tweedaagse instructeur training van het dr. Paul Lam Tai Chi for Health Institute.  De cursus wordt gegeven door  Ellen Reitsma, fysiotherapeut en Master Trainer TCHI.  Zij is door Dr. Paul Lam persoonlijk opgeleid. Tijdens deze cursus wordt een klein en veilig tai chi programma geleerd, met bewegingen uit de Sun stijl tai chi. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat dit programma zeer goed werkt als interventie voor  valpreventie. Het is bij CDC erkend als valpreventie-interventie.

Info en aanmelding bij Ellen Reitsma    taichi.reitsma@gmail.com  en  op https://taichiforhealthinstitute.org/ en https://taichiforhealthinstitute.org/workshops/master-trainers-workshop-calendar/

U bent de eerste om te reageren.

Hoi Rogier en Sandra,

Hoe kom ik bij de brief, ik vind alleen het evenement in de kalender.

U bent de eerste om te reageren.

Onderstaande/bijgesloten brief is heden naar o.a. het KNGF gestuurd teneinde arbeidsongeschiktheid en pensioengat bij fysio's onder de aandacht te brengen.

U bent de eerste om te reageren.

Informatie voor de 1 werksessie werken aan kwaliteit/erkenning interventies op donderdagmiddag 9 november.

Beste deelnemers,

Kunnen jullie voor de 1e werksessie het werkblad interventies meenemen? Dat kan digitaal op een computer of uitgeprint op papier. Een computer is handig om mee te nemen ivm de verschillende opdrachten. Ik heb het werkblad en de bijbehorende handleiding eerder gedeeld met deze werkgroep. 

De eerste opdracht voor donderdag 9 november is om alvast na te denken over 1.1 doelgroep (wie is de einddoelgroep, wat zijn de kenmerken) en 1.2 doel (wat wil je uiteindelijk bereiken bij de einddoelgroep).

tot donderdag 9 november

groet 

Femke van Brussel en Ineke Kalkman (Kenniscentrum Sport)

U bent de eerste om te reageren.

op 30 november is er een MS congres in Utrecht

U bent de eerste om te reageren.

Werk jij met kinderen of (jong) volwassenen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en wil je graag de principes van de Kinderneurorevalidatie (KNR) doorvoeren in je eigen werkomgeving ? Wil jij je verdiepen in het interdisciplinair signaleren van complexe problematiek bij cliënten met een EMB?

Schrijf je dan nu in voor Module KNR/EMB van de Leerlijn Kinderneurorevalidatie, start 2 februari 2018!

In deze module leer je klinisch redeneren, maar ook doelen stellen en behandelen op het gebied van eten en drinken, communicatie, spel & activatie en verzorging (zitten & liggen). Tevens ben je na het volgen van deze cursus bekend met het beleid en de mogelijkheden wat voorzieningen kunnen bieden ten aanzien van scolioses, luxaties en deformiteiten.

Voor meer informatie ga naar: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/kinderneurorevalidatie-verdiepingsmodule-emb

U bent de eerste om te reageren.

HumanPostures; Passion for Structural Orthopedic Anomalies.

Basiskennis over de invloed van structurele orthopedisch abnormaliteiten op de houding en hun invloed op de belastbaarheid van veel structuren is bij fysiotherapeuten aanwezig. Deze invloed is echter veel gecompliceerder maar van zeer groot belang voor een correcte diagnose. Mogelijk hierdoor zien we er in de praktijk niets van terug. De gevolgen van aanwezige structurele abnormaliteiten zijn onlosmakelijk verbonden met de voetenstand. Bij meer dan 95% van de fysiotherapie praktijken ontbreekt specifieke kennis en adequate onderzoeksapparatuur als voetscanners en pressure-plates. De veel gehoorde opvatting dat dit het domein is van de podotherapeut is ongefundeert. Onderste extremiteiten en de voeten behoren wel degelijk tot het domein van de fysiotherapie. De informatieve facebook pagina @HumanPostures nodigt fysiotherapeuten uit om visie en kennis over deze complexe materie te delen. @HumanPostures 

U bent de eerste om te reageren.

Vrijdag 9 februari start weer, de door de Stichting The Hand Academy georganiseerde, 'opleiding Handtherapie' Dit is een één jarige opleiding voor fysiotherapeuten die zich verder willen specialiseren tot handtherapeut. Accreditatie KNGF: 152 punten. Zie verder: www.thehandacademy.nl  Cursuslocatie: BCN Amsterdam Arena

U bent de eerste om te reageren.

Heb jij dat geniale idee, die (onderzoeks)aanvraag, dat product dat participatie van de doelgroepen van KFA en JKF bevordert? Dan heb je nog tot 1 december om een projectaanvraag in te dienen en kans te maken op de KFA-JFK Prijs 2018. Meer informatie vind je op https://www.jkf-kinderfonds.nl/kfa-jka-prijs-2018

U bent de eerste om te reageren.

Het JKF Kinderfonds organiseert, samen met St. Rotterdams Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting (KFA) op vrijdag 9 maart 2018 een congres waarop de KFA-JKF Prijs ad € 50.000,- wordt uitgereikt aan het beste (onderzoeks)voorstel , productontwerp of geniaal idee dat participatie van hun beider doelgroep in brede zin bevordert.
Het congres vindt plaats in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam.

Nadere informatie over het indienen van een aanvraag vindt u op de website van het JKF Kinderfonds.  1 december a.s. wordt het programma van het congres bekendgemaakt.

U bent de eerste om te reageren.

Dr. Wolff Back-Check 607

Wegens verandering van werkwijze verkoop ik dit in nieuwstaat verkerende krachtmeetstation, bouwjaar 2011. Nieuwwaarde ca. 9.000 euro, nu te koop voor 2250 euro.

Is rompkracht trainen iets wat je doet omdat je denkt dat het nuttig is, of omdat je gemeten hebt dat er te weinig kracht is?

De Back-Check kan in drie zones (CWK, TWK, LWK) gestandaardiseerd krachtmeting doen. Flexie, extensie, lateroflexies en arm push/pull kracht.

Een systeem vergelijkbaar met de hand held dynamometer, maar dan voor de romp. Fixatie zorgt voor een zo zuiver mogelijke meting en de resultaten zijn (met normtabellen) op de monitor grafisch overzichtelijk weergegeven.

Niet alleen zinvol als diagnostiek, maar ook als evaluatie. Een van de meest nuttige eigenschappen is dat je de verhouding van buik vs. rugmuskulatuur kan zien. Het kan best zijn dat iemand een 'sterke romp' heeft, maar door eenzijdige belasting of training kan een voldoende sterke buik tekort schieten bij een zeer sterke rug, of andersom.

Meerwaarde voor patiënt:
- betere motivatie omdat het mogelijke krachtprobleem concreet is
- betere motivatie omdat het doel meetbaar gaat zijn

Meerwaarde voor praktijk:
- professionele uitstraling maakt uw praktijk aantrekkelijker
- meetbare doelen voor de verzekeraar
- meer inzicht krijgen voor welk type klacht de kracht van belang is

Aanvullende info op http://www.dr-wolff.de/trainings-diagnostik.html

Bij interesse, neem contact op via feenstra@home.nl

U bent de eerste om te reageren.

Gevraagd: niet meer gebruikte inventaris/apparatuur wordt graag ontvangen door de Stichting Geschiedenis Fysiotherapie.

Ook voor literatuur die in onze Historische Bibliotheek ontbreekt zijn we geinteresseerd.

Voor alle info zie   www.sgfinfo.nl  

U bent de eerste om te reageren.

3-4-5 november dry-needling cursus van Denkfysio bij centrumFIT in Etten-Leur. Accreditatie aangevraagd. 635 euro.

Nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden op eline@centrumfit.nl

U bent de eerste om te reageren.
Oproep: Fysiotherapeuten met expertise in knie artrose

Voor een nieuw kwalitatief onderzoek naar onze handelswijze bij knie artrose, zoeken we Fysio-/manueel therapeuten die bereid zijn hun expertise en ervaring te delen.

Doel van het onderzoek is het in kaart brengen welke onderzoekstesten worden ingezet om vermoeden en/of bevestiging van gonartrose te bepalen. We zijn ons zeer bewust van de toegevoegde waarde van beeldvorming bij het objectief bepalen van gonartrose; dit onderzoek richt zich specifiek op onze onderzoek testen.

We vragen geïnteresseerden met affiniteit met eerstelijns zorg. Relevante werkervaring met knie artrose is een pré.

Dit onderzoek bestaat uit drie invulrondes van een online questionnaire, welke via email verzonden wordt. Daarin komen stellingen naar voren welke gescoord kunnen worden op een vijf-puntschaal. We vinden het belangrijk om de beweegredenen en motivatie per item in kaart te brengen, vandaar dat er ruimte is voor toelichting/opmerkingen/aanvullingen per item.

Wanneer jullie mee willen doen, kunnen jullie via deze link aanmelden: https://goo.gl/forms/U1KlbMuWagGpLGfw2.

Voor meer informatie, neem gerust contact op via b4045185@my.shu.ac.uk of via 06-22 95 14 60

Met vriendelijke groet,

Dick Bruin, FT, MT, student Sheffield Hallam University
Dr. Stephen May, SHU

U bent de eerste om te reageren.

Aangeboden Curapuls 419 met diverse toebehoren

U bent de eerste om te reageren.
Multidisciplinaire symposium MS
30 november NBC Nieuwegein

Op 30 november 2017 vindt in NBC Nieuwegein het zesde Multidisciplinaire Symposium over multipele sclerose (MSMS 2017) plaats. MSMS 2017 richt zich op alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS en is het enige onafhankelijke symposium waaraan al deze beroepsgroepen hun medewerking verlenen.
De beroepsgroepen waar het symposium zich op richt, en voor wie ook accreditatie wordt aangevraagd, zijn: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, neurologen, revalidatieartsen, MS verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeuten, logopedisten, urologen, diëtisten en psychologen.
Er is een plenaire opening door de Amerikaanse neuropsycholoog James Sumowski met een prachtig verhaal over Cognitieve reserve bij MS. 
Revalidatiearts en muziekgeneeskundige Kees Hein Woldendorp zal in de afsluiting ons evidence-based denken over de behandeling van MS tegen het licht houden.

Tussen opening en afsluiting zijn er 5 tijdsblokken van een uur met in het totaal ruim 30 parallelsessies waaruit men kan kiezen. Met praktische en wetenschappelijke workshops, lezingen en casus besprekingen.
Met onder meer de volgende sessies die zich specifiek richten op de fysiotherapeut
- Behandeling van spasticiteit bij MS
- MS & trainen; het spanningsveld tussen evidence en de praktijk 
- Lifestyle en MS: beweging en slaap
- MS en behandeling vermoeidheid
- Dagelijks handelen en motoriek van de arm/hand

Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij MS Zorg Nederland zijn overigens verplicht om MSMS eenmaal per twee jaar te volgen. 

Programma, informatie en aanmelden: www.msms.nl 

 

 
 
 
 
U bent de eerste om te reageren.

Mijn naam is Maurice Verschuren. Ik ben gespecialiseerd geriatrie fysiotherapeut. Met name aandacht voor neurorevalidatie bij Parkinson, beroerte en MS. Looptraining bij PAV (ClaudicatioNet), medische fitness. Actief lid van NAHFysioNet West-Brabant, ParkinsonNet, NGFG en ClaudicatioNet.

Ik ben mede-eigenaar van Fysiotherapie Ulvenhout (www.fysiotherapieulvenhout.nl 076-5653910)

U bent de eerste om te reageren.

TE HUUR Praktijkruimte in gezondheidscentrum Utrecht

In de Utrechtse wijk Merwedekanaalzone is het Merwede Gezondheidscentrum in ontwikkeling. Graag willen we binnen dit gezondheidscentrum diverse gezondheidsprofessionals en organisaties met aanbod omtrent bewegenvoeding en ontspanning huisvesting bieden. We zijn momenteel daarom op zoek naar 'gezondheidsondernemers',waaronder fysiotherapeuten, die samen met ons vorm willen geven aan het gezondheidscentrum en praktijkruimtes willen huren. 

Praktijkruimtes worden verhuurd per dagdeel en variëren in omvang van 19 m2 tot 40 m2. We hebben de beschikking over een beweegruimte van 70 m2 en van 300 m2, met spiegelwand en cardio apparatuur. Merwede Gezondheidscentrum beschikt daarnaast over kleedruimtes en douches. Kantoor en cursusruimtes variëren in omvang van 20 m2 tot 70m2.

Zie voor meer informatie: http://www.merwedegc.nl

Geinteresseerd? Neem contact op via info@merwedegc.nl of bel naar Rob Nillezen 06 24 73 21 28

U bent de eerste om te reageren.
Functie(s): Secretaris
Organisatie: Stichting Geschiedenis Fysiotherapie
Specialisaties: Overheid en Zorgmarkt, Onderzoek en Wetenschap, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): Fysiotherapeut /manueeltherapeut
Organisatie: Aan de laan fysiotherapeuten
Specialisaties: Kwaliteit, Evidence Based Producten, Klinimetrie, Samenwerking mono- en multidisciplinair, Manuele therapie
Functie(s): Adviserend fysiotherapeut/ innovator fysiotherapie/productmanager Fysiothotics/senior auditor HCA
Organisatie: LFT
Specialisaties: ICT en EPD, Kwaliteit, Ondernemerschap, Onderzoek en Wetenschap, Evidence Based Producten, Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): Fysio-/manueel therapeut
Organisatie: Manuele Fysiotherapiepraktijk ParaMed
Specialisaties: ICT en EPD, Onderzoek en Wetenschap, Evidence Based Producten, Klinimetrie, Manuele therapie
Functie(s): Master Trainer, Fysiotherapeut
Organisatie: Tai Chi for Health Institute
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: CentrumFIT fysio
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Organisator
Organisatie: Multidisciplinair Symposium MS
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut maatschapslid
Organisatie: Fysiotherapie Confuciusplein
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Revalidatiefysiotherapie, Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten
Functie(s): Directiesecretaresse
Organisatie: Johanna KinderFonds
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie Ulvenhout
Specialisaties: Geriatriefysiotherapie, Neurologie
Functie(s): Fysiotherapeut - Handtherapeut / Docent
Organisatie: Noordwest Ziekenhuisgroep
Specialisaties: Samenwerking mono- en multidisciplinair, Manuele therapie, Revalidatiefysiotherapie
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Revalidatie
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Opleider
Organisatie: Radboudumc Health Academy
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Communicatiemedewerker
Organisatie: Merwede Gezondheidscentrum
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Adviseur
Organisatie: Kenniscentrum Sport
Specialisaties: (onbekend)
Organisatie: RugOptimaal
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen