Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Een link naar een handige website? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die binnen de fysiotherapie werkzaam zijn. 

Prik een item op uw Prikbord

www.resetmethode.com    Workshop 26 mei . Een "eigenwijze" vorm van herstelbenadering.  Nieuw in Nederland. Max. 12 personen. Kwaliteit door kleinschaligheid. (niet spiritueel) 

U bent de eerste om te reageren.

Stoelen voor de wachtkamer 10 euro ps 6 voor 50 euro

U bent de eerste om te reageren.

Wij zijn een jong maar ambitieus healthcare center en opzoek naar een fysio met ballen.... euh... figuurlijk gezien dan. Lijkt t je wat om te werken in een klein disciplinair team? Woon je in de buurt van Den Haag? Gooi eens een balletje op en neem contact op met ons : info@corpusmens.nl

Specialisaties zijn een pre maar geen must!

U bent de eerste om te reageren.

Ik zou nog even melding maken van de strassburgkousen die bij nachtelijk gebruik voorkomen dat de enkel verstijft in plantairflexiestand. Bij googelen op strassburgkousen vind je vele aanbieders. De goedkopere geven wat sneller toe in rek waardoor toch enige plantairflexie ontstaat gedurende de nacht. Dit kan ook een voordeel zijn in slaapcomfort afgewogen tegen de snelheid van verstijven.

 

Daarnaast een interessante pdf over schouderfracturen en de behandeling daarvan met vanaf pagina 44 een duidelijk verhaal over de multiloc:

Schouderfracturen - Sint-Trudo Ziekenhuis www.sint-trudo.be/downloads/dr.%20De%20Weerdt.pdf

30 nov. 2013 - Symposium orthopedie: update schouderchirurgie 2013. Behandelingsmogelijkheden. • Conservatief = non-operatief. • Operatief: – ORIF. • Minimaal Invasieve Osteosynthese. • Plaat-en schroefosteosynthese (Philos). • Intramedullaire humerusnagel (Multiloc). – endoprothese .

U bent de eerste om te reageren.

Wil je werken als fysiotherapeut binnen de revalidatie? Bij Rijndam Revalidatie locatie Franciscus Gasthuis zijn wij op zoek naar een fysiotherapeut voor 36 uur.

Wij werken met neurologische patienten (CVA en MS), amputatiepatienten en patienten met perifeer zenuwletsel van de schouder. Er is een vacature voor 36 uur met uitzicht op verlenging.

https://www.rijndam.nl/werken-bij/vacatures/fysiotherapeut

U bent de eerste om te reageren.

Goedemorgen! Mogen we jullie op deze Internationale Vrouwendag voorstellen aan de Women's Health Academy?

Wij zijn nieuw in opleidingsland en leiden professionals in zorg & sport binnen hun eigen vakgebied op tot specialist in vrouwspecifieke gezondheid.

Niet truttig, zuur of anti-mannen. Wel eerlijk, evidence based en vol enthousiasme. Want ja #wijzijngelijkwaardig... maar zeker niet gelijk.

Bekijk onze website www.whacademy.nl eens als je tijd hebt. En volg ons op social media om op de hoogte te blijven van het snelgroeiende aanbod met fantastische (gast)docenten.

Dankjewel en fijne dag!

Ellen Aalpoel & Miriam Hockx

U bent de eerste om te reageren.

Toe aan een nieuwe uitdaging als kinderfysiotherapeut of ben je nog in opleiding en wil je graag een goede begeleiding bij je opleiding door ervaren kinderfysiotherapeuten?

Wij bieden een baan voor 2-3 dagen met, indien gewenst ,nog verdere doorgroei mogelijkheid in uren.

kijk op onze site www.praktijkdewiel.nl

U bent de eerste om te reageren.

Zwitserland (Luzern)...Privépraktijk...goed loon...70-100%

Wij zoeken:
- fysiotherapeute voor een vast contract (minstens 2 jaar)
- praktijkervaring fijn, levenservaring beter :-)
- zelfstandig kunnen werken
- empathie voor zowel de patiënten als in het team
- flexibiliteit
- gezond gevoel voor humor

Wij bieden:
- een leuk team
- een goed loon
- 5 weken vakantie
- 1 week betaalde cursus
- een mooie, ruime praktijk met veel daglicht
- hulp bij het verkrijgen van de verblijfs- en werkvergunning
- hulp bij het zoeken van een woning 

Je kunt contact met ons opnemen per telefoon (+41 41 320 98 10) per brief (Physiotherapie Linde, Luzernerstrasse 9a, 6010 Kriens) of per email (info@physiotherapie-linde.ch
Onze homepage: www.physiotherapie-linde.ch

En wanneer je twijfelt...altijd doen, anders krijg je er later spijt van! :-)

 


 

U bent de eerste om te reageren.

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Daanen Derksen
Plaats: Arnhem

Ons team, praktijk voor kinderfysiotherapie hoofdlocatie Lindenloot in Arnhem, zoekt een kinderfysiotherapeut (parttime/fulltime) i.v.m. zwangerschapsverlof van 2 medewerkers in de periode van 14 mei t/m 7 september 2018 met mogelijkheid tot dienstverband. We zijn een dynamische praktijk met 10 kinderfysiotherapeuten. Wij werken multidisciplinair, zowel in- als extern op verschillende locaties in Arnhem, Apeldoorn en Ravenstein. 

Goede communicatieve eigenschappen, een grote mate van zelfstandigheid, in een team kunnen werken en bereidheid om ook buiten schooltijd te werken zijn aanbevolen. 
Voor meer informatie: www.daanen-derksen.nl 
               
Salariëring: variabel salaris 
Motivatiebrief en CV sturen naar: petra@daanen-derksen.nl
 

U bent de eerste om te reageren.

beste collegae,

met dit nieuwsbericht wil ik jullie aandacht vestigen op specifieke scoliose oefentherapie.

symposium 'adolescente idiopathische scoliose' op 25 mei in de st Maartenskliniek  Nijmegen. strategieen voor de conservatieve behandeling van idiopathische scoliose.

er is nog weinig consensus over de behandeling van scoliose patienten. er is ook bij ouders en patienten onduidelijkheid over de conservatieve behandeling.

in samenwerking met sport medisch centrum papendal wordt dit symposium georganiseerd om de oefentherapie te evalueren. waar staan we nu? en waar willen we naar toe?

https://www.maartenskliniek.nl/symposium-scoliose-mei2018

U bent de eerste om te reageren.

VACATURE:

Amstelland Fysiotherapie is per april op zoek naar twee fysiotherapeuten die op zaterdagen, zondagen en diverse feestdagen in de kliniek van Ziekenhuis Amstelland de fysiotherapie verzorgen.

Daarnaast zijn er doordeweeks mogelijkheden om in de kliniek van Ziekenhuis Amstelland te werken. We zijn daarom op zoek naar een fysiotherapeut die vijf dagen per week beschikbaar is, waarvan een deel in het weekend zal vallen èn we zoeken een fysiotherapeut expliciet voor de fysiotherapiediensten op zaterdag en zondag, dus voor twee werkdagen.

Wie zijn wij?
Amstelland Fysiotherapie is een HKZ/Plus-gecertificeerde fysiotherapiepraktijk gevestigd binnen de muren van Ziekenhuis Amstelland, te Amstelveen. Onze praktijk biedt eerstelijns fysiotherapie aan en verzorgt tevens de fysiotherapie voor de cliënten op de diverse afdelingen van Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met revalidatiecentrum Reade (dat ook in Ziekenhuis Amstelland is gevestigd) en beschikken we over twee grote sportzalen, waarin dagelijks diverse groepen actief aan het sporten en/of revalideren zijn.

Wie zoeken wij?
Je bent communicatief vaardig en gewend in teamverband te werken. Je bent oplossingsgericht en flexibel ingesteld.
Ervaring met klinische fysiotherapie in een ziekenhuis is een pré.
Ervaring met SAP is een pré.

Wat bieden wij:
-Een dynamische baan met veel diversiteit in een team van bijna dertig collega’s.
-Opleidingsmogelijkheden
-Vergoeding van het jaarlijkse KNGF-lidmaatschap
-Gratis sportfaciliteiten

Interesse?
Pas jij bij het geschetste profiel en lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Dan kun je jouw brief en cv sturen naar amstellandfysiotherapie@gmail.com t.a.v. Herman Jan Kessler.

U bent de eerste om te reageren.

Collectie van Clinical Notes met research informed best practice voor het gebruik van Elastisch Therapeutisch Tapen/Medical Taping in de dagelijkse praktijk. Achtenvijftig pagina's met clinical notes en Q&A verzameld van 2013 tot 2017 Free access 

U bent de eerste om te reageren.

VACATURE

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Daanen Derksen
Plaats: Arnhem

Ons team, praktijk voor kinderfysiotherapie hoofdlocatie Lindenloot in Arnhem, zoekt tijdelijk 2 kinderfysiotherapeuten i.v.m. zwangerschapsverlof van 2 medewerkers in de periode van 14 mei t/m 7 september 2018. (Mogelijkheid bestaat dat deze periode vooraf of daarna verlengd wordt). We zijn een dynamische praktijk met 10 kinderfysiotherapeuten. Wij werken multidisciplinair, zowel in- als extern op verschillende locaties in Arnhem, Apeldoorn en Ravenstein. 

Goede communicatieve eigenschappen, een grote mate van zelfstandigheid, in een team kunnen werken en bereidheid om ook buiten schooltijd te werken zijn aanbevolen. 
Voor meer informatie: www.daanen-derksen.nl 
               
Salariëring: variabel salaris 
Motivatiebrief en CV sturen naar: petra@daanen-derksen.nl
 

U bent de eerste om te reageren.

De cursus 'Lichaamsbewustzijn als tool tijdens de fysiotherapeutische behandeling' is nu ook geaccrediteerd met 32 punten voor register oncologie en kinderen.

Tijdens deze cursus leer je niet alleen hoe je je patiënt wegwijs maakt in de wereld van het ervaren van zijn of haar levende lijf, maar leer je ook de taal van je eigen lijf verstaan.

Er is al een leuke groep fysiotherapeuten, die gaat starten met deze 4 daagse cursus op 6 maart 2018. Voor de snelle beslissers zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar

In het najaar organiseren we opnieuw deze cursus, dus geef je vast op!

Voor meer info: https://www.linkedin.com/company/18119822/admin/overview/ 

of open de flyer in de bijlage

Email: cursuslichaamsbewustzijn@gmail.com voor aanmelden of nadere info!

 

Docenten zijn Hilda Aanen en Karin Timmerman, fysiotherapeuten met jarenlange ervaring met deze patiëntengroepen (in de eerste en derde lijn)

Er zijn 3 reacties.
 • Wat kost deze cursus en hoe kan ik meer info inwinnen?
  coriendekort1@gmail.com

 • Hallo Corien,

  Dank voor je interesse in de cursus Lichaamsbewustzijn. De kosten voor de 4 daagse cursus zijn 1040 euro
  Ik zal je de flyer met info mailen. Via de rode hyperlink: Flyercursusvoorjaar2018 kun je flyer ook inzien.
  De cursus voor maart 2018 is inmiddels volgeboekt. De data voor de cursussen in het najaar worden binnenkort bekend gemaakt. Voor overige vragen (ook over nieuwe data) mail naar cursuslichaamsbewustzijn@mail.com.
  Met vriendelijke groet,
  Hilda Aanen

 • Dank je, wordt graag op de hoogte gehouden, lieve groetjes Corien.

Ivm ziekte van mijn collega per direct een waarneemster gezocht voor algemene praktijk in de wijk Transvaal in Den Haag.
3 dagen in de week, maar we zijn al blij met iemand die 2 dagen zou kunnen.
Verwachtte duur ca. 2,5 a 3 maanden

Er is 1 reactie.

oefening voor 4e bijeenkomst

U bent de eerste om te reageren.

Goedemiddag,

Ik heb een zeer mooie en geschikte ruimte van 488 m2 voor het vestigen van een fysiofitness gelegen op de ,

jac-dutilhweg 203

3065 ka rotterdam/prinsenland

Heeft u interesse en wilt u de ruimte eens bekijken bel dan aub met dc huisman 0625165932

mvg dc huisman

U bent de eerste om te reageren.

persoonlijke evaluatie dag 1

U bent de eerste om te reageren.

Werk jij met kinderen? Wil jij je verdiepen in problematiek behorend bij Centraal Neurologische Aandoeningen en in het bijzonder Cerebrale Parese (CP)? Schrijf je dan nu in voor Module 1 van de Leerlijn Kinderneurorevalidatie, start 2 februari 2018!

Deze module focust zich op inventariseren, interpreteren en interveniëren bij een kind met cerebrale parese. Hierbij wordt met name ingegaan op problematiek behorend bij bilaterale spastische parese. Aan bod komen: houding & bewegen in relatie tot spel, communicatie, eten & drinken, zich verplaatsen en zelfverzorging.

Kijk voor meer informatie op: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/kinderneurorevalidatie-module-1

U bent de eerste om te reageren.

Tai Chi for Arthritis als valpreventie. Instructeur training.

26 januari 2018 - 27 januari 2018     Amstelveen

Een tweedaagse instructeur training van het dr. Paul Lam Tai Chi for Health Institute.  De cursus wordt gegeven door  Ellen Reitsma, fysiotherapeut en Master Trainer TCHI.  Zij is door Dr. Paul Lam persoonlijk opgeleid. Tijdens deze cursus wordt een klein en veilig tai chi programma geleerd, met bewegingen uit de Sun stijl tai chi. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat dit programma zeer goed werkt als interventie voor  valpreventie. Het is bij CDC erkend als valpreventie-interventie.

Info en aanmelding bij Ellen Reitsma    taichi.reitsma@gmail.com  en  op https://taichiforhealthinstitute.org/ en https://taichiforhealthinstitute.org/workshops/master-trainers-workshop-calendar/

U bent de eerste om te reageren.
Functie(s): ontwikkelaar resetmethode
Organisatie: q-thea
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Consulent PPT, Moderator, Int.Tape Instructor, niet meer werkzaam als kinderfysiotherapeut in NL
Organisatie: GoPhysio
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Maasstadziekenhuis/ Maasstadrevalidatiecentrum
Specialisaties: Samenwerking mono- en multidisciplinair, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Revalidatiefysiotherapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): Eigenaar praktijk+kinderfysiotherapeut+oedeemfysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapie Schoonrewoerd/Fysiotherapie BonVie/Kinderpraktijk Culemborgj
Specialisaties: Ondernemerschap, Kinderfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie, Fysiotherapie binnen de Lymfologie
Functie(s): Fysiotherapeute in eenmanspraktijk in therapiecentrum
Organisatie: Fysiotherapie Minck, oasetherapiecentrum
Specialisaties: Onderzoek en Wetenschap, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): (kinder)fysiotherapeute
Organisatie: Praktijk Dierckx/ Kessels
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): KinderFysiotherapeute/ ToP-fysiotherapeute/eigenaar
Organisatie: Praktijk voor fysiotherapie Barel- van Zee
Specialisaties: Kinderfysiotherapie
Functie(s): Fysiotherapeut /manueeltherapeut
Organisatie: Aan de laan fysiotherapeuten
Specialisaties: Kwaliteit, Evidence Based Producten, Klinimetrie, Samenwerking mono- en multidisciplinair, Manuele therapie
Functie(s): Maatschapslid
Organisatie: Fysiotherapie Kaapseplein
Specialisaties: Manuele therapie, Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten
Functie(s): Maat
Organisatie: Amstelland Fysiotherapie
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Master Trainer, Fysiotherapeut
Organisatie: Tai Chi for Health Institute
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Praktijkhouder
Organisatie: Corpus Mens
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut maatschapslid
Organisatie: Fysiotherapie Confuciusplein
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Revalidatiefysiotherapie, Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten
Functie(s): Freelance sportfysiotherapeut (MPt)
Organisatie: MICKX
Specialisaties: Kwaliteit, Ondernemerschap, Evidence Based Producten, Klinimetrie, Samenwerking mono- en multidisciplinair, Sportfysiotherapie
Functie(s): Kinderfysiotherapeut
Organisatie: Praktijk voor Kinderfysiotherapie Daanen Derksen
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Opleider
Organisatie: Radboudumc Health Academy
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie, Revalidatiefysiotherapie, Opleiding / studie Fysiotherapie
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: Sportschool
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeute
Organisatie: Physiotherapie Linde
Specialisaties: (onbekend)
Functie(s): Fysiotherapeut
Organisatie: Rijndam Revalidatie
Specialisaties: Onderzoek en Wetenschap, Revalidatiefysiotherapie, Opleiding / studie Fysiotherapie, Neurologie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen