Nieuws

Online community Fysionetwerken stopt

dat we per 1 januari zullen stoppen met FysioNetwerken. Het platform biedt de mogelijkheid om met elkaar te discussiëren, nieuws te delen en op specifieke thema’s met kennis uit te wisselen.

Het doel van het platform was: ‘FysioNetwerken, hét platform voor iedereen die als professional betrokken is bij, voor en door fysiotherapie.’ Dit doel hebben we niet behaald. Natuurlijk biedt het platform de mogelijkheid om met elkaar te discussiëren, nieuws te delen en kennis uit te wisselen. Tegelijkertijd kwamen er veel andere platforms op de markt die het doel van FysioNetwerken overnamen, zoals bijvoorbeeld Facebook. Ook daardoor was het bereik en aantal gebruikers te laag. Voor de functionaliteiten die wel worden gebruikt en waar blijkbaar wel behoefte aan is, zijn voldoende alternatieven in de markt beschikbaar. Daarom besluit het KNGF, na overleg met gebruikers van het platform, om FysioNetwerken per 1 januari 2020 te stoppen.

Wat betekent deze beslissing voor gebruikers van het platform?

Deelnemers

  • Op 1 januari 2020 is FysioNetwerken niet meer toegankelijk
  • De leverancier zal volgens de AVG richtlijnen alle gegevens verwijderen
  • Alternatieven voor FysioNetwerken zijn LinkedIn-groepen of Facebook communities

Werkgroepbeheerders

  • Het is verstandig om te kijken of er nog documenten in de werkgroep staan die je graag zou willen bewaren en downloaden. Dit kan tot 1 januari 2020.
  • Op 1 januari zal, volgens de AVG richtlijnen, alles worden verwijderd.
  • Is de werkgroep nog actief? Alternatieven voor een platform zijn Microsoft 365-Teams, Google Drive, Trello of Dropbox. Afhankelijk van het doel van je werkgroep zul je moeten kijken wat een goed alternatief voor jullie is.

Natuurlijk beantwoorden we jouw vraag over deze beslissing en de consequenties daarvan graag, via contentmanager@kngf.nl

Bron: KNGF
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF
Functie: Online marketeer
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen