Activiteit

GLI Basiscursus, gecombineerde leefstijl interventie

04 dec
Locatie: Champ Aubert
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Training

De ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ is de eerste verkorte opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten in Nederland die door het KNGF als zodanig erkend is. Speciaal voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten heeft Viaperspectief deze ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ ontwikkeld; als je ook met leefstijlcoaching en de GLI aan de slag wilt dan is deze cursus het ideale startpunt.

Na het volgen hiervan kun je de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aanbieden. Voor het aanbieden van een GLI heb je tevens een zogenaamde licentie nodig voor één van de GLI programma's (CooL, SLIMMER, de Beweegkuur).

In deze verkorte opleiding tot leefstijlcoach verwerf je alle benodigde aanvullende competenties die je als leefstijlcoach nodig hebt, ondermeer op het gebied van slaap en voeding. Hiermee verkrijg je, naast je bestaande CKR (KRFNL) of SKF registratie, de noodzakelijke registratie ‘Leefstijlcoaching’ in het kwaliteitsregister en bij Vektis (noodzakelijk om te kunnen declareren).

Programma verkorte opleiding

De opleiding tot leefstijlcoach bevat een scala aan onderwerpen. De hoofdthema’s zijn:

  • Gedrag/gedragsverandering en coaching/motiverende gespreksvoering in relatie tot leefstijl (bewegen, voeding, slapen, ontspanning)
  • Basiskennis over voeding in relatie tot overgewicht
  • Het maken van een voedingsplan
  • Ontspanning, stress/stressmanagement en vermoeidheid
  • De fysiologie van slaap en advisering op het gebied van slaaphygiëne
  • Mythe’s in relatie tot voeding, slaap en ontspanning

Binnen de thema’s wordt telkens gewerkt vanuit wetenschappelijke evidenties. De thema’s worden gegeven door experts: ervaren docenten die uitstekend thuis zijn in de thematiek.

Accreditatie 

Naast de genoemde erkenning door SKF/KNGF is ook accreditatie voor het scholingsprogramma verkregen bij het KNGF: 39 punten voor het kwaliteitsdeel. Omdat de cursus vooral gaat over ‘niet specifiek fysiotherapeutische’ thema’s, maar juist over zaken als voeding en slaap, is de accreditatie dus toegekend voor het zogenaamde kwaliteitsdeel van het register (een vakinhoudelijke accreditatie is binnen de kaders van het kwaliteitsbeleid van KNGF/SKF niet mogelijk). Accreditatie bij het SKF is in aanvraag.

Praktische informatie

De cursusprijs is € 1.095,-  dit is inclusief btw (0%), cursusmateriaal, koffie/thee en uitgebreide lunch/diner. Wij werken met een totaalprijs, er zijn geen verdere bijkomende kosten. 

Viaperspectief / de Gespreksacademie biedt de cursus in 2019 en 2020 verschillende malen aan. De cursusdagen zijn telkens van 9.30 – 17.00 uur of van 13.30 - 21.30. De cursuslokatie ‘Champ Aubert‘ in Driebergen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer en centraal in het land. 

Kijk voor actuele data en beschikbaarheid op de website van Viaperspectief / de Gespreksacademie

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Viaperspectief
Functie: Fysiotherapeut/docent/trainer
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie, Programma's
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen