Activiteit

Lezing Up-to-date behandeling bij voorste-kruisbandletsel

11 dec
Tijd: 19:30 tot 21:30
Type: Bijeenkomst

Tijdens deze lezing krijg je inzicht in de recente wetenschappelijke inzichten en best-practices van de behandeling van voorste-kruisbandletsel. Hiervoor zullen de KNGF Evidence Statements ‘Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie’ en ‘Acuut knieletsel’ en de recent opgeleverde NOV-richtlijn ‘Voorste kruisbandletsel’ als basis worden gebruikt.

In deze multidisciplinaire lezing zullen we aan de hand van praktische voorbeelden uw (wetenschappelijke) kennis vergroten en duidelijke handvaten geven voor de dagelijkse praktijk. We benadrukken de rol en relevantie van fysiotherapie in zowel conservatief als operatief beleid bij voorste-kruisbandletsel. Naast postoperatieve revalidatie, gaan we ook meer in op het belang van preoperatieve fysiotherapie en hoe je als fysiotherapeut hierin een rol kunt spelen, en pakken. We belichten behandeling bij voorste-kruisbandletsel vanuit het perspectief van de fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg en op basis van de KNGF Evidence Statements Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie en Acuut knieletsel en de recent opgeleverde NOV-richtlijn Voorste kruisbandletsel.

Aanmelden: https://www.mijnkngf.nl/Event/00009042

Inhoud

“Moet ik geopereerd worden of kan ik zonder voorste kruisband sporten?”

“Wanneer kan ik geopereerd worden?”

“Waarom moet ik langer met krukken lopen dan mijn teamgenoot?”

“Wanneer kan ik weer sporten?”

“Wat kan de fysiotherapeut voor mij betekenen, met of zonder operatie?”

Zomaar een aantal vragen die een patiënt met voorste-kruisbandletsel aan u als fysiotherapeut kan stellen. Hoe fijn is het als u antwoord kan geven op deze vragen, en waar mogelijk ook nog onderbouwd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten?

Doel

Het doel van deze lezing is om u aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten en best-practice aan te zetten tot het kritisch evalueren van uw eigen handelen bij cliënten met voorste-kruisbandletsel.

Doelgroep

Deze lezing is bestemd voor Algemeen fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.

Sprekers

dr. Rob Janssen (orthopedisch chirurg-opleider Máxima Medisch Centrum) en dr. Nicky van Melick (sportfysiotherapeute Knie Expertise Centrum Eindhoven) zijn beide gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met knieletsel, voorste-kruisbandletsel in het bijzonder. Daarnaast zijn beiden actief als wetenschappelijk onderzoeker naar het herstel en de revalidatie bij voorste-kruisbandletsel. Dr. Nicky van Melick is daarnaast auteur van de KNGF Evidence Statements ‘Revalidatie na voorste kruisbandconstructie’ en 'Acuut knieletsel’.

Accreditatie

Accreditatie (2 punten) wordt aangevraagd voor het register Algemeen fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut.

Achtergrondliteratuur (te raadplegen ter voorbereiding):

KNGF Evidence Statements (te raadplegen via https://www.kngf.nl/kennisplatform/evidence-statements)

•  Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie

•  Acuut knieletsel

NOV richtlijn voorste kruisbandletsel (te raadplegen via https://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/voorste_kruisbandletsel/startpagina.html)

Kosten lezing

De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.

Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.

De kosten voor deelname bedragen € 25,00 bij een KNGF Compleet lidmaatschap en € 50,00 voor overige leden en niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 40. Maximaal aantal deelnemers is 100.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF, afdeling Scholing
Functie: Medewerker afdeling scholing
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen