Activiteit

Verkorte opleiding tot leefstijlcoach GLI

17 jun
Locatie: Champ Aubert
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Training

De ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ is de eerste verkorte opleiding tot leefstijlcoachvoor fysiotherapeuten in Nederland. Na het volgen hiervan kun je de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aanbieden. Momenteel wordt deze GLI al door de zorgverzekeraars vergoed. Speciaal voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten heeft Viaperspectief deze ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ ontwikkeld; als je ook met leefstijlcoaching en de GLI aan de slag wilt dan is deze cursus het ideale startpunt. Kijk op de site van Viaperspectief / de Gespreksacademie voor meer informatie.

Zorgverzekeraars vergoeden vanaf 1 januari 2019 leefstijlcoaching aan mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Voorwaarde is dat de GLI dan door een professional wordt aangeboden die voldoet aan de competenties van HBO-leefstijlcoach. De beroepsorganisaties (KNGF/SKF) zijn tot de conclusie gekomen dat fysiotherapeuten zeer veel competenties reeds beheersen en daarnaast nog beperkt aanvullende scholing nodig hebben om zich leefstijlcoach te mogen noemen.

Als fysiotherapeut of oefentherapeut ben je goed thuis op het gebied van bewegen, inspanningsfysiologie en mogelijk ook in gedragsverandering en motiverende gespreksvoering. Met onze beperkte aanvullende scholing voldoe je volledig aan de eisen van de verzekeraar en beroepsvereniging. In de basiscursus tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten van Viaperspectief verwerf je deze benodigde aanvullende competenties. En verkrijg je daarmee, naast je bestaande CKR (KRFNL) of SKF registratie, de noodzakelijke registratie ‘Leefstijlcoaching’ in het kwaliteitsregister en bij Vektis (noodzakelijk om te kunnen declareren).

De verkorte opleiding tot leefstijlcoach 

De opleiding tot leefstijlcoach bevat een scala aan onderwerpen. De hoofdthema’s zijn:

  • Gedrag/gedragsverandering en coaching/motiverende gespreksvoering in relatie tot leefstijl (bewegen, voeding, slapen, ontspanning)
  • Basiskennis over voeding in relatie tot overgewicht
  • Het maken van een voedingsplan
  • Ontspanning, stress/stressmanagement en vermoeidheid
  • De fysiologie van slaap en advisering op het gebied van slaaphygiëne
  • Mythe’s in relatie tot voeding, slaap en ontspanning

Binnen de thema’s wordt telkens gewerkt vanuit wetenschappelijke evidenties. De thema’s worden gegeven door experts: ervaren docenten die uitstekend thuis zijn in de thematiek.

Erkenning vs accreditatie

De ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ is een scholingsprogramma waarvoor per 1 april 2019 erkenning bij het KNGF/Keurmerk is verkregen, als eerste in Nederland; het erkenningsnummer is 2019-1. Deze erkenning maakt het mogelijk dat we cursisten opleiden tot leefstijlcoach. Met het certificaat kun je als CKR (KRFNL) en/of SKF geregistreerde fysiotherapeut bij KNGF en/of SKF de registratie ‘Leefstijlcoaching’ krijgen. Aan deze registratie zijn voorwaarden verbonden, zie hiervoor ook de betreffende pagina’s van het KNGF en het Keurmerk

De erkenning van het scholingsprogramma impliceert deze keer (helaas) niet direct een accreditatie. Met het volgen van de cursus ontvang je dus geen accreditatiepunten voor het KRF (voorheen CKR) of Keurmerk punten. Dit is binnen de kaders van het kwaliteitsbeleid van KNGF/SKF niet mogelijk.

De cursusprijs is € 1.095,-  dit is inclusief btw (0%), cursusmateriaal, koffie/thee en uitgebreide lunch/diner. Wij werken met een totaalprijs, er zijn geen verdere bijkomende kosten

Viaperspectief / de Gespreksacademie biedt de cursus in het najaar van 2019 verschillende malen aan. De cursusdagen zijn telkens van 9.30 – 17.00 uur of van 13.30 - 21.30. De cursuslokatie ‘Champ Aubert‘ in Driebergen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer en centraal in het land. Startdata zijn dit najaar op verschillende momenten.

Kijk voor actuele data en beschikbaarheid op de website van Viaperspectief / de Gespreksacademie

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Viaperspectief
Functie: Fysiotherapeut/docent/trainer
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie, Programma's
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen