Activiteit

Introductie bouw

09 maa
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Werk je als bedrijfsarts of arboprofessional in de bouwsector, of ga je daar aan de slag? En is er een contract met Volandis? Wil je je verdiepen in de specifieke kenmerken van de bouwsector, de cultuur, risico’s en arbeidsbelasting? En kennismaken met instrumenten voor preventie en duurzame inzetbaarheid? Doe dan deze tweedaagse module in Harderwijk. Meer weten? Klik op  Introductie op het werken in de bouwnijverheid.

Wat je leert Introductie op het werken in de bouwnijverheid

Je kunt deze tweedaagse module volgen als bij- of nascholing, mits je werkbaar bent of wordt in de bouwsector en jouw arbodienst een contract heeft met Volandis. Deze tweedaagse module is ook (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Bedrijfsgeneeskunde. Deelnemers aan deze opleiding kunnen onder voorwaarden, en na overleg, deelnemen.

Deze module gaat in op de belangrijkste arbo-aspecten van de bouwsector. Je maakt kennis met de cultuur, organisatiestructuur en andere kenmerken van de bouwnijverheid en de verschillende bouwberoepen. Je wordt wegwijs gemaakt in de arbo-informatie en de missie, visie en werkwijze van Volandis. Daarnaast maak je kennis met de instrumenten die Volandis heeft ontwikkeld voor de verschillende arboprofessionals. Ook wordt een aanzet gegeven in het beoordelen van arbeidsbelasting en gezondheidsrisico’s.

Centrale thema’s zijn duurzame inzetbaarheid en gezamenlijk adviseren aan werknemers en organisaties in de bouw. Je leert hoe je praktisch en preventief, of juist oplossingsgericht, kunt adviseren – zowel aan individuen als aan organisaties. Hierbij leer je de basisprincipes van ‘motiverende’ gespreksvoering en krijg je inzicht in de meest effectieve rapportage- en presentatietechnieken voor de bouwsector.

Het onderwijs bestaat uit interactieve colleges, afgewisseld met korte praktijkopdrachten. Via feedback, tips en het uitwisselen van informatie leer je van elkaar en van ervaren docenten van Volandis. Ter voorbereiding maak je een opdracht. De module wordt afgesloten met een kennistoets.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je kennis van de visie, missie, kernwaarden en werkwijze van Volandis in de bouwbranche.
  • ben je bekend met de kenmerken van de bedrijfstak, wet en regelgeving, en de infrastructuur en cultuur in de bouwnijverheid.
  • heb je inzicht in de diversiteit aan arbeidsproblematiek en de mogelijke aanpak daarvan.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door docenten van Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de bouw- en infrastructuur, en externe deskundigen, onder wie:

  • Jan Golsteijn (Volandis)
  • Margo Caspers (Volandis)
  • Tjeerd Hobma (directeur Volandis)
  • Astrid de Graaf (opleider NSPOH)
  • Frans Vlek (opleider NSPOH)

Voor wie

Deze module is bedoeld als introductie voor de bedrijfsarts bouw en alle arbeid- & gezondheid professionals (kerndeskundigen, werkadviseurs en leefstijladviseurs Bouw) die (gaan) werken in de bouwsector of speciale belangstelling hebben voor de bouwnijverheid.

Na succesvolle afsluiting van deze module kun je de volgende, meer specifieke, modules volgen:
• Arts voor de bouwnijverheid
• Werkadviseur bouw
• Leefstijladviseur bouw

Toelatingseisen

Hbo werk- en denkniveau en werkzaam zijn in/voor de bouwnijverheid.
De arbodienst van jouw werkgever heeft een contract met Volandis.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen