Activiteit

Juridische Aspecten bij Arbeid en Gezondheid

06 nov
Locatie: NSPOH
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Kennis en interpretatie van arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, arbowetgeving en gezondheidsrecht is essentieel wanneer je adviseert over arbeid en inzetbaarheid. Wil jij leren wat de juridische consequenties zijn van jouw advies? Wil je de relevante vraagstukken en wetgeving leren kennen en toepassen in je eigen praktijk? Doe dan deze vierdaagse module.

Wat je leert

Arbeids-, sociale zekerheids- en gezondheidsrecht en arbowetgeving

Deze module is een (keuze-)onderdeel in de medische vervolgopleiding bedrijfsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Voor elke losse dag uit deze module kun je je apart inschrijven. Lees meer over de moduledagen: arbeidsrechtarbeidsomstandigheden en wetgevingsociaal zekerheidsrecht en gezondheidsrecht. De module is ook incompany uit te voeren.

Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek ’Arbeidsrecht in de praktijk” (11e druk, D.M. van Genderen et al.) en ‘Arbeidswetgeving’ (laatste druk, W.L. Roozendaal). Je dient deze boeken zelf aan te schaffen.

In deze module staan de meest essentiële wet- en regelgeving en jurisprudentie centraal van:

  • het arbeidsrecht.
  • het sociale zekerheidsrecht.
  • de arbowetgeving.
  • het gezondheidsrecht.

De focus is gericht op nieuwe ontwikkelingen, vraagstukken uit de praktijk en jouw toepassing van deze wet- en regelgeving. Als een rode draad door de module lopen de consequenties van de veranderende wet- en regelgeving. Voor jou, voor werkgevers en voor werknemers. Natuurlijk hebben we de invoering, interpretatie en impact van de WWZ in het programma opgenomen. Daarnaast discussiëren we over de impact van de WWZ voor jouw praktijk.

In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie. Er is veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.

Na afloop van deze vierdaagse module:

  • heb je een duidelijk inzicht in de actuele wet- en regelgeving van het arbeidsrecht, het sociaal zekerheidsrecht, de arbowetgeving en het gezondheidsrecht.
  • weet je hoe je de aangereikte wet- en regelgeving kunt toepassen bij je advies over arbeid, inzetbaarheid en re-integratie.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door advocaten en juristen die zijn gespecialiseerd op het gebied van arbeid & gezondheid. De docenten zijn onder meer werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, advocatenkantoren en TNO Arbeid.

Voor wie

Professionals met adviserende taken op het gebied van arbeid en gezondheid, zoals arbeidsdeskundigen, veiligheidsdeskundigen, arbeidshygiënisten, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, HRM-deskundigen, beleidsmedewerkers, bedrijfsmaatschappelijk werkers, arboverpleegkundigen, bedrijfsfysiotherapeuten en bedrijfspsychologen.

Meer weten over deze vierdaagse nascholing? Klik op Juridische Aspecten bij Arbeid en Gezondheid

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen