Activiteit

Cursus Revalidatie bij Heup- en Knieprothesen

08 nov
Locatie: Rotterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Cliënten melden zich regelmatig met klachten over een pijnlijke heup of knie. Helaas krijgen veel van deze cliënten niet de juiste behandeling. Gelet op de huidige stand van de wetenschap zijn er voor deze cliënten echter diverse behandelmogelijkheden. Maar hoe weet u welke de juiste is? En wat is het verschil tussen de verschillende prothesen en operatiemogelijkheden? Wat zijn de alternatieven voor deze artroplastieken? En hoe stelt u een fysiotherapeutisch behandelplan op voor optimaal herstel? In deze boeiende cursus krijgt u de essentiële inzichten en vaardigheden om dit adequaat in de praktijk aan te pakken.

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die (willen gaan) werken met heup- en knieprothesiologie.

Resultaat

  • U ontwerpt een fysiotherapeutisch behandelplan voor pre-operatieve behandeling bij cliënten die in aanmerking komen voor knie- en heupprothesen.
  • U kent de meest voorkomende operatieprocedures bij knie- en heupprothesen.
  • U verklaart de specifieke beperkingen en participatieproblemen die mensen na knie- en heupprothesen ondervinden.
  • U ontwerpt een fysiotherapeutisch behandelplan voor optimaal herstel bij mensen met knie- en heupprothesen.
  • U past de KNGF-standaard beweeginterventie artrose toe in het fysiotherapeutisch handelen.
  • U kent alternatieve behandelmethoden voor heup- en knie-artroplastieken.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de volle breedte van het interventiespectrum dat u ter beschikking staat in de heup- en knieorthopedie. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt afgewisseld met talloze praktijkvoorbeelden. Om de cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van uw eigen actieve bijdrage aan de lessen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 23 uur, waarvan 12 contacturen en 11 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met een heup- of knieprothese. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF – Register Algemeen fysiotherapeut | 16 pt
Oefentherapeut | ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck | 23 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie | 23 pt

Startmomenten

  • Vrijdag 08-11-2019/ Vrijdag 22-11-2018, Rotterdam

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (179 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen