Activiteit

Cursus: Integrated Kinetic Neurology Approach

15 maa
Tijd: 08:30 tot 17:00
Type: Training

Op 15 & 16 maart vindt de cursus Integrated Kinetic Neurology plaats bij FITPRO Institute in Laren. 

Dr. Kyle Paxton (US) maakt in zijn cursus gebruik van recente inzichten uit de neuroscience om het zenuwstelsel te ‘mobiliseren’ en te stimuleren op meerdere niveaus zodat er 'Multisensory Integration' ontstaat met als gevolg snelle verandering in pijn, functie en prestaties! 

De vier pijlers van IKN:
1. Omgevingsoptimalisatie
2. Sensorische stimulatie, connectie en integratie
3. Beweging die veiligheid creëert   
4. Stress weerbaarheid

IKN werd geboren uit het feit dat er geen uniforme aanpak of techniek is die werkt voor iedereen. Als die er was, zou niemand lijden aan pijn of stress-gerelateerde aandoeningen of problemen hebben die invloed hebben op sportieve prestaties. Elke modaliteit heeft zijn sterke punten, maar ook zijn nadelen. IKN geeft je de tools die inspelen op verschillende niveaus van het zenuwstelsel en andere orgaansystemen om een situatie te creëren die positieve veranderingen geeft in pijn, functie en prestaties!

Het is belangrijk op te merken dat dit niet een ‘standalone’ benadering is! De meest efficiënte manier om onze patiënten te helpen is om zoveel mogelijk niveaus van het zenuwstelsel en het lichaam te integreren waardoor het gemakkelijker wordt om positieve verandering te verkrijgen.
Ons primaire doel is om ons zenuwstelsel van zoveel mogelijk nauwkeurige informatie te voorzien en verbetering te creëren van de verwerking van deze input. Bovendien kunnen we door het creëren van een volledig geïntegreerde ‘state’ van de zintuiglijke systemen een optimale output krijgen zodat er verbetering is van:

1.Movement efficiëntie,
2.Pijnvermindering
3.Flexibiliteit
4.Kracht en power

We hebben deze aanpak ontwikkeld zodat iedereen met weinig kennis van neurologie de technieken onmiddellijk kan leren. Het mooie van dit systeem is dat het ook gemakkelijk kan worden geïntegreerd met jouw huidige therapie waardoor er diepere niveaus van het brein en het lichaam worden bereikt met betrekking tot de klachten van de patiënt. 

Leer meer en reserveer je plek op onze website HumanMotion

Of bekijk hier de video wat je kunt verwachten van de cursus.

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: HumanMotion
Functie: Eigenaar en (sport)fysiotherapeut
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Revalidatiefysiotherapie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen