Activiteit

Le pub Scientifique #6 Geconditioneerde pijnmodulatie met Roland Reezigt

18 feb
Tijd: 18:30 tot 21:30
Type: Bijeenkomst

'Talk with us, think with us and drink with us!'

Le Pub Scientifique started in London 2012 and came to the Netherlands in 2017. It was inspired by the classic Pat Wall quote: “any discussion of work after 6pm can only be done if it is outside the clinic/lab and with a drink in hand” !  Beer included!

 

Condintioned Pain Modulation: Is it just a gimmick? 

Door: Roland Reezigt (NL)

Hij heeft een grote interesse in de domeinen Pijn en Manuele Therapie / Musculoskeletale Fysiotherapie. Zijn huidige project is 'Knowledge and Attitude of Pain (KNAP)'. Een project waarbij een vragenlijst wordt ontwikkeld om het kennis- en attitude niveau omtrent pijn van studenten, hulpverleners en patiënten in kaart te kunnen brengen. Met deze vragenlijst wordt het huidige niveau van de eigen opleiding en de invloed van diverse onderwijsonderdelen bekeken. Tevens is hij hoofd organisatie, te samen met Paul Plasman, van het Student Program van Cohehre 2014, een internationaal congres voor docenten/studenten hoger onderwijs in paramedische beroepen.

"Ik ben praktiserend Manueel Therapeut (MSc.) bij ECEZG, aangevuld met een Master na Master (MSc.) binnen manuele therapie op het gebied van dissectie anatomie, gevorderde artrokinematica, medische beeldvorming en onderzoeksvaardigheden. Ik ben regioambassadeur (regio Noord-Oost) voor de Nederlandse Vereniging van Manuele Therapie (NVMT), waar ik mijn input vanuit de regio kan geven en in contact blijf met MT'ers in de regio. 

Daarnaast ben ik docent aan de opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool Groningen en mag ik met veel plezier als PhD-student onderzoek doen aan de Vrije Universiteit Amsterdam naar de invloed van manuele therapie op veranderde centrale pijnmechanismes bij mensen met persisterende nekpijn.
Tevens geef ik als gastdocent les op de masteropleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences aan de VU Amsterdam over de neurofysiologie van pijn, over centrale pijnmechanismes en over klinische metingen binnen dit onderzoeksgebied. 
Op dit moment ben ik ook bezig met enkele collega's uit de regio het regionale fysiotherapeutische netwerk "Pijn in Beweging" op te zetten."

Linked In: https://www.linkedin.com/in/rolandreezigt/

Website: https://www.ecezg.nl/

Trefwoorden: pijn, pijnmodulatie
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NOI NL
Functie: Eigenaar
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen