Activiteit

KNGF Lezing Frozen Shoulder

14 maa
Tijd: 19:30 tot 21:45
Type: Evenement

Je moet regelmatig rekken naar alle bewegingsrichtingen om het gewrichtskapsel langer te maken!”
“Veel bewegen en oefenen is essentieel om verdere bewegingsbeperking van het gewrichtskapsel tegen te gaan”,
“No pain? No gain!”
“Immobiliseren leidt tot een Frozen Shoulder! Daarom is het belangrijk om postoperatief snel te starten met mobilisaties om een Frozen Shoulder te voorkomen”

Zomaar wat willekeurige opvattingen die de ronde doen over de Frozen Shoulder waarmee we een deel van ons klinisch handelen legitimeren. Maar, kloppen ze eigenlijk wel? Of begeven we ons misschien toch op glad ijs…?

Over de Frozen Shoulder is relatief veel onbekend. Legio verhalen doen de ronde waardoor het beeld er niet duidelijker op wordt. In deze lezing zullen we aan de hand van inzichten uit wetenschappelijke studies en de kliniek proberen te achterhalen wat feiten en wat fabels zijn rondom dit ziektebeeld en wordt u uitgedaagd om uw eigen klinisch handelen onder de loep te nemen.

Doel
Het doel van deze lezing is om u aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten aan te zetten tot het kritisch evalueren van uw eigen klinisch handelen bij clienten met een diagnose ‘Frozen Shoulder’.

Doelgroep
Deze lezing is bestemd voor fysiotherapeuten en studenten fysiotherapie en is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
https://www.mijnkngf.nl/Event/00008933

Programma

19.00 uur - Ontvangst en inschrijving
19.30 uur - Start scholing
20.30 uur - Pauze
20.45 uur - Vervolg scholing
21.45 uur - Einde

 


Spreker
Norman D’hondt is als docent/onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU University of Applied Sciences Utrecht en is PhD-kandidaat binnen Amsterdam Movement Sciences aan de VU Amsterdam. Hij verricht onderzoek naar hoe personen hun beweeggedrag adapteren onder invloed van schouderpijn. Daarnaast is hij als consulterend clinicus werkzaam binnen de HU-IBS Schouder Schouderkliniek’, gehuisvest in Bergman Clinics te Naarden.

Accreditatie
Voor deze bijeenkomst worden er 2 punten accreditatie toegekend voor het vakinhoudelijke deel register Algemeen fysiotherapeut.
Op de voorbereiding ontvangt u geen accreditatie punten.

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF, afdeling Scholing
Functie: Medewerker afdeling scholing
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen