Activiteit

KNGF Cursus Coachen van Intervisiegroepen (4 daagse)

23 mei
Tijd: 14:00 tot 18:00
Type: Training

Namens de beroepsgroep van fysiotherapeuten bevordert en bewaakt het KNGF de kwaliteit van de zorg op basis van een professioneel en transparant kwaliteitssysteem, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gevalideerde methoden. Intervisie is een belangrijke pijler van dat systeem. De cursus tot Intervisiecoach wordt uitgevoerd door KNGF opgeleide trainers. Deze trainers zijn gedurende de hele cursus uw contactpersoon en kunt u benaderen voor meer informatie.

Om de kwaliteit van intervisie te bewaken zijn er intervisiecoaches nodig.
 

Aanmelden: https://www.mijnkngf.nl/Event/00008911

Een intervisiecoach begeleidt een groep van 6 tot 8 fysiotherapeuten op een zodanige manier dat de intervisiesessie effectief bijdraagt aan de ontwikkeling van de kwaliteit van fysiotherapeutisch handelen bij de deelnemers. In de cursus Coaching van Intervisiegroepen leert u hoe intervisiegroepen effectief gecoacht worden. Deze cursus is gebaseerd op het kwaliteitssysteem van de beroepsgroep zélf. Alleen intervisiecoaches die deze cursus hebben gevolgd, worden dus ook door de beroepsgroep erkend. De cursus is ontwikkeld door het KNGF, in samenwerking met de HAN en IQ Healthcare.

 

Na de cursus
Na deelname aan deze cursus kan de cursist zelfstandig optreden in de rol van intervisiecoach tijdens intervisiesessies die onderdeel zijn van het kwaliteitssysteem van het KNGF en andere systemen. Hij/zij is dan in staat om: • Verschillende aspecten van het fysiotherapeutisch handelen te evalueren op basis van heldere kwaliteitscriteria, zoals diagnosticeren, adviseren, preventief handelen, therapeutisch handelen, verslagleggen en communiceren. • Tekortkomingen in de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen te identificeren en richting te geven aan zinvolle verbeteracties.

 

Doel
In deze cursus leren de deelnemers intervisiegroepen effectief te coachen.

De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 4 uur en een terugkombijeenkomst (1x per jaar). De terugkombijeenkomsten worden vanuit het KNGF georganiseerd. Als KNGF intervisiecoach volgt u een keer per jaar een terugkomdag om uw bevoegdheid als KNGF intervisiecoach, geldig te houden. U kunt zich hier later voor aanmelden.

De cursusdagen zijn: donderdag 23 mei, donderdag 6 juni, donderdag 20 juni en donderdag 11 juli 2019.

 

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 330,00 p.p. voor CKR geregistreerde fysiotherapeuten (KNGF-leden en Niet-leden) voor 4 dagdelen. Dit is inclusief materiaal tijdens de cursus. De deelnemer ontvangt een factuur van de trainer.

 

Uitgebreidere informatie vindt u op www.kngf.nl > Scholingen.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF, afdeling Scholing
Functie: Medewerker afdeling scholing
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen