Activiteit

KNGF Lezing Rondje Elleboog - Nunspeet

04 maa
Tijd: 19:30 tot 21:45
Type: Bijeenkomst

In deze lezing zal besproken worden wat de anatomie van de elleboog is. Daarnaast zullen bij de meest voorkomende pathologieën besproken worden wat de pathofysiologie is. Dit doen we door een ronde om de elleboog te maken. We zullen bespreken hoe deze klachten te herkennen zijn op basis van de anamnese en het fysiotherapeutisch onderzoek. Vanuit de fysiotherapeutische diagnose zullen we vaststellen welke interventies het meest evident zijn. 
Er wordt verder ingegaan op de behandeling van Tenniselleboog en Stijve elleboog.

Aanmelden: https://www.mijnkngf.nl/Event/00007951

Doel
Aan het einde van de lezing bent u bekend met de diverse (meest voorkomende) klachten die voorkomen bij de elleboog en hoe u deze klachten kunt herkennen en differentiëren. 

Doelgroep 
Deze bijeenkomst is bestemd voor alle fysiotherapeuten.

Programma
19.00 uur inloop met koffie/thee
19.30 uur start lezing 
20.30 uur pauze 
20.45 uur vervolg lezing
21.45 uur einde lezing

Spreker:
Jelle Heisen MSc is sinds 2006 fysiotherapeut. Hij heeft zelf op nationaal niveau atletiek (400 meter) bedreven en benadert het vak van fysiotherapeut met dezelfde topsportmentaliteit. Zijn ervaring ligt met name in de begeleiding van topsporters en othopedische patiënten. 
Jelle werkt op dit moment in zijn praktijk Movamento en bij Movement Academy. Naast deze activiteiten heeft hij samen met orthopedisch chirurg Dr Eygendaal ‘Stichting Elleboogkliniek.nl’ opgericht. Dit is een samenwerkingsverband tussen fysiotherapie en orthopedie. In het bijzonder richt Jelle zich op het ellebooggewricht. De uitdaging ligt in het feit dat dit een klein gewricht is die veelal tot grote beperkingen leidt. Daarnaast is het in de medische wereld een onbegrepen gewricht. Het doel van de stichting is om de kwaliteit van de orthopedische en fysiotherapeutische behandeling van deze klachten te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door een goede communicatie tussen de professionals, het ontwikkelen van behandelrichtlijnen en de organisatie van een jaarlijks terugkerend symposium. 

Accreditatie:
Voor deze bijeenkomst wordt 2 punten accreditatie aangevraagd voor het vakinhoudelijke deel register Algemeen fysiotherapeut

 
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF, afdeling Scholing
Functie: Medewerker afdeling scholing
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen