Activiteit

Dansante fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff

18 jan
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

Voor meer informatieDansante fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff.

In deze unieke cursus worden elementen van dans, zoals ritmiek, effort, space, geanalyseerd en beïnvloed om het lichaamsbewustzijn en het geïntegreerd coördinatief bewegen van de patiënt te verbeteren. Elementen van dans wordt al ingezet bij Parkinson en MS, maar er is veel meer mogelijk. Te denken valt aan patiënten met overmatige spierspanning en zeker ook aan patiënten met chronische pijn waar het bewegingspalet enorm verkleind is.

Dansante fysiotherapie heeft niet als doelstelling dat de patiënt leert dansen, maar dat fysiotherapeutische doelstellingen behaald worden door middel van het gericht inzetten van dansante elementen binnen de fysiotherapeutische behandeling.

Deze intensieve cursus bestaat uit 8 dagen. De cursist leert de basis van het analyseren en interveniëren vanuit het raamwerk van Laban-Bartenieff. Het is de fysiotherapeute Irmgard Bartenieff geweest die een brug sloeg tussen dansant bewegen en de fysiotherapeutische setting. In deze cursus zullen allereerst de belangrijkste thema’s, principes, lichaamsconnecties en integratieve bewegingspatronen aangeleerd worden. De benadering van Bartenieff raakt het fundament onder het bewegen. Vervolgens wordt het raamwerk van Laban aangeleerd en vertaalt naar een concrete fysiotherapeutische setting. Er zal dan aandacht zijn voor de effort categorieën (Flow, Weight, Time, Space),voor shape (lichaamsvorm/houding), en space harmonie (bewegen in de ruimte)

Patiënten website
U en uw patiënten kunnen inloggen op de patiëntenwebsite die speciaal ontwikkeld is voor deze cursus: dansantefysiotherapie.nl  Daar staan ruim 133 filmpjes met uitleg van de thema’s, principes en lessen. Bovendien krijgt u via de website toegang tot het protocol: ‘dans je vrij van pijn‘. ‘Dans je vrij van pijn‘ is een beweegprogramma dat specifiek ontwikkeld is voor patiënten met chronische pijn binnen een fysiotherapeutische setting. Hierin staat een jaarprogramma van 32 groepslessen beschreven van 1,5 uur, inclusief passende muzieksuggesties. Het programma wordt zowel door de patiënten als de fysiotherapeuten zeer gewaardeerd.

Met mogelijkheid tot vervolgopleiding bij het EMOVE institute
Met deze achtdaagse opleiding heeft u ruim voldoende materiaal om elementen van dans doelgericht en effectief binnen de fysiotherapie in te zetten. Wilt u meer, dan is dit een erkende basiscursus om toegelaten te worden op de drie jarige beroepsopleiding tot Certified Laban Movement Analyst (CLMA) aan het EMOVE institute in Rotterdam.

Voor meer informatieDansante fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff.

Data: 8 dagen (vr/za): 18/1, 19/1, 1/2, 2/2, 15/2, 16/2, 8/3, 9/3  (2019)

Tijd: 9.30-17.00 uur.

Prijs: 1295,-

Docente: Marieke Delannoy. Opgeleid in Laban/Bartenieff Bewegingsstudies: Certified Laban Movement Analyst: CLMA).
Coördinatie en onderbouwing: Peter van Burken – fysiotherapeut/psycholoog.

Leslocatie: Nieuwegein. Middelhoeve 33. Auto: vrij parkeren. Trein: vanaf centraal station Utrecht met de sneltram in een paar minuten te bereiken.

Studiebelasting: 68 uur (48 contacturen 20 uur zelfstudie)..

Werkwijze:  90% van de lestijd wordt praktisch ingevuld.

Accreditatie: 68 punten register Algemeen fysiotherapeut (KNGF accr-nr: 23795).
68 punten register Psychosomatisch fysiotherapeut (KNGF accr-nr: 23795).

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: PsychFysio Opleidingen
Functie: Eigenaar / docent / innovator
Specialisaties: Evidence Based Producten, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Opleiding / studie Fysiotherapie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen