Activiteit

Arbeidsomstandigheden en wetgeving

27 nov
Locatie: NSPOH
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Om werkgevers en werknemers meer te betrekken bij het arbobeleid is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) veranderd. De vernieuwde wet – die sinds 1 juli 2017 geldt – heeft gevolgen voor de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en de preventiemedewerker.

De vernieuwde Arbowet vormt het kader van jouw advies bij arbeid, inzetbaarheid en risico’s. Wil jij je kennis op dit terrein opfrissen? En wil je leren hoe je die vertaalt naar jouw dagelijkse praktijk? Doe dan deze praktische module over arbowetgeving en handhavingskaders. Voor meer informatie, klik hier.

Wat je leert

Hoe je (de nieuwe) wet- en regelgeving toepast bij advies over arbeidsomstandigheden.

Deze dag is onderdeel van de meerdaagse module Juridische aspecten van Arbeid en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Tijdens deze praktische module word je op een interactieve manier op de hoogte gebracht van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid. We beginnen met een uitleg over de systematiek en opbouw van de arbowet. Vervolgens gaan we dieper in op rechten en plichten voor werkgever en werknemer. We behandelen de aansprakelijkheid van de arboprofessional, de handhaving en de rol van de arbeidsinspectie. Je leert uitleggen hoe aansprakelijkheid in de arbowetgeving is georganiseerd en wordt op de hoogte van de actuele (Europese) ontwikkelingen. Ook leer je hoe je deze kennis vertaalt naar de praktijk. Ten slotte maak je kennis met het uitvoeringsbeleid en instrumentarium van de Inspectie SZW.

Het programma biedt veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek. Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek Arbeidsrecht in de praktijk (11e druk, D.M. van Genderen et al.) en ‘Arbeidswetgeving’ (laatste druk, W.L. Roozendaal). Je dient deze boeken zelf aan te schaffen.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je op de hoogte van de meest relevante wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid.
  • ken je de consequenties van het beleid voor zowel de werkgever als de werknemer.
  • weet je hoe je de wet- en regelgeving moet toepassen bij jouw advies over arbeidsomstandigheden.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door advocaten en juristen die zijn gespecialiseerd op het gebied van arbeid & gezondheid. Zij zijn onder meer werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, advocatenkantoren en TNO Arbeid.

Voor wie

Professionals met adviserende taken op het gebied van arbeid en gezondheid.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen