Activiteit

NPi - vervolgcursus Mobilizing Awareness - 2e trap

08 apr
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Overig

Tijdens deze scholing leert de deelnemer om disfunctionele, habituele (onbewuste) houdings- en bewegingsadapties en -compensaties te herkennen die het herstel van een verstoord bewegend functioneren ten gevolge van een aandoening of syndroom in de weg staan, en deze therapeutisch te beïnvloeden door middel van sensomotorische reëducatie en vergroting van het lichaamsbewustzijn van de cliënt.

De scholing is bijzonder praktijkgericht. Met de bewegingsvormen en wijze van begeleiding die tijdens de scholing worden gedemonstreerd en geoefend wordt het optreden van de ontspanningsrespons bij cliënten gefaciliteerd en de invloed van de stressrespons op het bewegen verminderd, waardoor coördinatief de mogelijkheid ontstaat om weer efficiënt en met minder pijn te kunnen bewegen. In de scholing wordt veel aandacht besteed aan hands-on technieken ter ondersteuning van het bewustwordingsproces.

In de vervolgcursus 'Mobilizing Awareness® - 2e trap' wordt dieper ingegaan op het herkennen en behandelen van disfunctionele houdings- en bewegingsreflexen, de fysieke, emotionele en energetische componenten van een beweging, en het zelf soepeler leren bewegen. De 'pandiculations' zoals gedemonstreerd tijdens de basiscursus worden verdiept en pandiculations voor de zenuwbanen in de nek, rug, armen en benen worden geïntroduceerd. Tevens komen aan de orde: het faciliteren van diagonale bewegingspatronen en hoe ademhalingspatronen gekoppeld zijn aan bewegingspatronen. Het bewustzijnsmodel van de eerste, tweede en derde persoonsbeleving – zoals geschetst in de basiscursus – vormt een centrale rode draad en vormt de fundering voor een succesvolle integratie van Mobilizing Awareness® in de huidige gezondheidszorg.

Nadere informatie en inschrijving

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Paramedisch instituut
Functie: Medewerker deskundigheidsbevordering
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen