Activiteit

Cursus Multidisciplinaire Zorg bij Reumatische Aandoeningen

07 feb
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Wilt u snel op de hoogte gebracht worden van relevante thema’s in de reumazorg? Kies dan voor deze korte, 1-daagse cursus. Deskundige docenten bespreken wetenschappelijk onderzoek naar reumatische aandoeningen, onderzoek- en behandelmethoden en specifieke ­begeleiding. Aan de hand van (zelfingebrachte) casuïstiek maakt u de koppeling tussen theorie en praktijk. Zo weet u welke behandelingen het meest effectief zijn en hoe u die kunt toepassen. Het unieke aan deze multidisciplinaire cursus is dat u nieuwe inzichten krijgt in de zorg voor reumapatiënten door het contact met zorgverleners uit verschillende disciplines.

Resultaat
  • U leert boven uw eigen vak uit te stijgen en samen te werken met andere disciplines.
  • U heeft inzicht in de nieuwste (multidisciplinaire) behandelmethoden.
  • U behandelt de cliënt en zorgt er zo voor dat de cliënt zo goed mogelijk blijft functioneren.
  • U leert de cliënt om op een goede manier om te gaan met de aandoening.
Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysio­therapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met ­reumatische aandoeningen (willen gaan) behandelen.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van docenten die beschikken over kennis van en ervaring met fysio­therapie en multidisciplinaire zorg bij reumatische aandoeningen. Tijdens de lessen voert u actuele ­discussies.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 ­contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Hanneke ­Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen. Ook heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich in laat huren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij onder andere op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Bijlagen

  • (178 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen