Activiteit

Cursus Schouderproblematiek

12 sep
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Heeft u veel cliënten met schouderklachten? En wilt u deze beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor u. In de cursus Schouderproblematiek doet u kennis op over uw fysiotherapeutisch handelen in relatie tot cliënten met schouderproblemen. U werkt in de cursus met het evidence statement schouderproblematiek en de richtlijnen van KNGF. Daarmee gaat u zelf aan de slag om evidence-based te leren handelen. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u het geleerde direct toepassen in uw behandelingen.

Doelgroep

Deze leerzame cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die het werken met schouderpatiënten naar een hoger niveau willen tillen.

Resultaat
  • U herkent de verschillende aandoeningen van de schouder.
  • U kunt een evidence-based fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek.
  • U kunt een fysiotherapeutische behandeling uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek.
  • U heeft vernieuwende inzichten in de behandelopties van schouderproblematiek.
  • U heeft uw klinisch redeneerproces verbeterd.
Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig schouderklachten behandelen, van screening tot exitgesprek. Deze cursus biedt de mogelijkheid om kennis te integreren in uw dagelijkse praktijk. Veel van onze cursisten hebben bij aanvang van de cursus een eigen cliënt in gedachten. U gaat tijdens deze cursus aan de slag met verschillende interactieve en didactische werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus legt de nadruk op arthrokinematische samenhang, anatomie en pathologie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 30 uur, waarvan 18 contacturen en 12 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met schouderklachten.

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF – Register Algemeen fysiotherapeut| 30 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 30 pt
 

Startmomenten

  • Woensdag 12-09-2018/ Woensdag 26-09-2018/ Woensdag 10-10-2018, Utrecht
  • Donderdag 14-03-2019/ Donderdag 28-03-2019/ Donderdag 11-04-2019, Amsterdam

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (177 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen