Activiteit

Cursus Orthopedische Klachten bij Kinderen

11 jan
Locatie: Amsterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Werkt u veel met kinderen en wilt u meer weten over heup-, knie-, enkel- en voetproblemen bij kinderen? Met deze cursus krijgt u inzicht in verschillende afwijkingen en herkent zo verschillende orthopedische klachten van de onderste extremiteiten bij kinderen. Hierin staat de biopsychosociale benaderingswijze centraal. Na deze cursus weet u welke behandeling en begeleiding van het kind nodig is. Door de praktijkgerichte aanpak van deze cursus kunt u het geleerde direct toepassen in uw eigen praktijk. Bovendien is deze cursus geaccrediteerd door KNGF, ADAP en Keurmerk Fysiotherapie.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysioen oefentherapeuten die werken met kinderen met orthopedische klachten aan de onderste extremiteiten.

Resultaat

  • U herkent diverse orthopedische klachten van de onderste extremiteiten bij kinderen.
  • U formuleert fysiotherapeutische uitgangspunten voor de behandeling en begeleiding van het kind en zijn ouders. 
  • U past het klinisch redeneerproces toe, waarbij de diverse fases van screening tot en met evaluatie doorlopen worden.
  • U gebruiktde biopsychosociale benaderingswijze.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefent u met actuele casuïstiek en krijgt u de gelegenheid eigen ervaringen in te brengen in praktische oefeningen en discussies.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 39 uur, waarvan 18 contacturen en 21 uur zelfstudie.

Professionals

Esther Calame is sinds 1995 werkzaam als fysiotherapeut op de kinderafdeling van Sophia Revalidatie te Den Haag. Daarnaast is zij als freelancedocent werkzaam en verzorgt zij lessen voor onder andere NCOI en de Master Kinderfysiotherapie in zowel Breda als Rotterdam.

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF – Register Algemeen fysiotherapeut| 32 pt
Fysiotherapeut | KNGF – Register Kinderfysiotherapeut| 32 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 39 pt
 

Startmomenten

  • Vrijdag 07-09-2018/ Vrijdag 21-09-2018/ Vrijdag 05-10-2018, Amsterdam
  • Vrijdag 11-01-2019/ Vrijdag 25-01-2019/ Vrijdag 08-02-2019, Amsterdam

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (179 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen