Activiteit

Cursus Oedeemtherapie met MLDV

24 jan
Tijd: 09:00 tot 17:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Wilt u straks als gecertificeerd specialist in de therapeutische manuele lymfedrainage ad modum Vodder aan de slag? In de cursus worden de verworven kennis en kunde van het basisdeel uitgebouwd aan de hand van de laatste ontwikkelingen in de lymfologie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan specifieke anti-oedeemgrepen binnen de therapeutische manuele lymfedrainage Vodder. Met name in het praktijkdeel van de lessen is er extra aandacht voor compressietherapie, zwachteltechnieken, lymftaping, puntpompen, oefentherapie en self-management. Kortom: deze cursus omvat een totaalpakket, waardoor u na afloop meteen aan de slag kunt.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en artsen die de basiscursus MLDV hebben gevolgd.

Resultaat
  • U beoordeelt oorzaken, gevolgen en pathofysiologische aspecten van lymf- en veneuze oedemen.
  • U formuleert met de verkregen evidencebased kennis een passende diagnose/behandelcombinatie.
  • U heeft oog voor dreigende en residente complicaties.
  • U implementeert de verworven kennis en vaardigheden in de eigen beroepspraktijk.
Aanpak

Kenmerkend voor de opzet is de combinatie theorie/praktijk. Naast het verwerken van een pittige dosis achtergrondinformatie werkt u vanaf de eerste cursusdag in tweetallen. Gedurende de gehele cursus oefent u met en op elkaar.

De cursus wordt gegeven in een groep van 20 tot 44 deelnemers. De gehele opleiding Manuele Lymfedrainage ad Modem Vodder bestaat uit een basisdeel en vervolg. Uitsluitend wanneer beide delen zijn gevolgd worden de accreditatiepunten bijgeschreven
en heeft u toegang tot het aantekeningenregister Oedeemtherapie van het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). De gehele opleiding heeft een totale studiebelasting van 229 uur, waarvan 133 contacturen en 96 uur zelfstudie.

Na deelname aan de cursus Oedeemtherapie met MLDV en bij voldoende beoordeling van het praktijkexamen ontvangt u een bewijs van deelname en worden uw accreditatiepunten bijgeschreven.

Professionals

Philippe De Paepe is werkzaam als (kinesi-)fysiotherapeut en MLDV-docent. Hij is de bedenker van de lymftaping en het puntpompen.

John Slief is werkzaam als fysiotherapeut en gespecialiseerd in de MLDV.

Petra Kooloos is werkzaam als fysiotherapeute en gespecialiseerd in de MLDV. Daarnaast is ze voorzitter van de Vereniging MLDV/Nederland.

Tim Decock is werkzaam als (kinesi-)fysiotherapeut en gespecialiseerd in de MLDV.

Voorkennis:
Om deze cursus te kunnen volgen moet u eerst onderstaande cursus afgerond hebben.

 

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF – Register Algemeen fysiotherapeut| 114 pt
Fysiotherapeut | KNGF – Register Oedeemfysiotherapeut| 114 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 114 pt
 

De gehele opleiding Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder bestaat uit een basis- en een vervolgdeel. Uitsluitend wanneer beide delen zijn gevolgd worden de accreditatiepunten bijgeschreven en heeft u toegang tot het aantekeningenregister Oedeemtherapie van het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Bovenstaande tabel geeft het aantal accreditatiepunten weer voor het afronden van de totale opleiding.

Startmomenten

  • Donderdag 24-01-2019/ Vrijdag 25-01-2019/ Zaterdag 26-01-2019/ Vrijdag 08-02-2019/ Zaterdag 09-02-2019/ Vrijdag 22-02-2019/ Zaterdag 23-02-2019/ Vrijdag 15-03-2019/ Zaterdag 16-03-2019, Utrecht

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (179 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen