Activiteit

Cursus Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder

11 okt
Tijd: 09:00 tot 17:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Wilt u cliënten met lymf- en veneuze oedemen beter kunnen behandelen? Dan is deze cursus iets voor u. De manuele lymfedrainage ad modum Vodder (MLDV) is een preventieve en effectieve behandeling voor het algemeen welzijn van lichaam en geest, door de waterhuishouding in het lichaam manueel te draineren. Het doel van deze behandeling is dat de vochtdoorstroming in het lichaam wordt versterkt. Na het volgen van de basis- en vervolgcursus en het behalen van de bijbehorende examens bent u een volwaardig en gecertificeerd
specialist in de therapeutische manuele lymfdrainage ad modum Vodder.

Resultaat
  • U bent in staat zelfstandig mensen te diagnosticeren en te behandelen met manuele lymfedrainage ad modum Vodder.
  • U weet wat de methode Vodder is.
  • U beheerst het technisch en praktisch handelen van de manuele lymfdrainage ad modum Vodder.
  • U bent perfect voorbereid tot het volgen van de cursus Oedeemtherapie met MLDV, compressietherapie,
  • lymftaping, puntpompen, oefentherapie en self-management.
Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, laatstejaarsstudenten fysiotherapie en artsen.

Aanpak

Naast een pittige dosis achtergrondinformatie werkt u vanaf de eerste cursusdag in tweetallen. Gedurende de gehele cursus oefent u met en op elkaar. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de vele praktische oefeningen die plaatsvinden tijdens een fitnesstraining in de praktijk.

De gehele opleiding Manuele Lymfedrainage ad Modum Vodder bestaat uit een basisdeel en vervolg. Uitsluitend wanneer beide delen zijn gevolgd worden de accreditatiepunten bijgeschreven en heeft u toegang tot het aantekeningenregister Oedeemtherapie
van het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). De gehele opleiding wordt gegeven in een groep van 20 tot 44 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 229 uur, waarvan 133 contacturen en 96 uur zelfstudie.

Na deelname aan de cursus Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder ontvangt u een bewijs van deelname.

Professionals

Philippe De Paepe is werkzaam als (kinesi-)fysiotherapeut en MLDV-docent. Hij is de bedenker van de lymftaping en het puntpompen.

John Slief is werkzaam als fysiotherapeut en gespecialiseerd in MLDV.

Petra Kooloos is werkzaam als fysiotherapeut en gespecialiseerd in MLDV. Daarnaast is zij voorzitter van de Vereniging MLDV/Nederland.

Tim Decock is werkzaam als (kinesi-)fysiotherapeut en gespecialiseerd in MLDV.

Vervolgmogelijkheden

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF - Register Oedeemfysiotherapeut | 114 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 114 pt
 

De gehele opleiding Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder bestaat uit een basis- en een vervolgdeel. Uitsluitend wanneer beide delen zijn gevolgd worden de accreditatiepunten bijgeschreven en heeft u toegang tot het aantekeningenregister Oedeemtherapie van het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Bovenstaande tabel geeft het aantal accreditatiepunten weer voor het afronden van de totale opleiding.

Startmomenten

  • Donderdag 11-10-2018/ Vrijdag 12-10-2018/ Zaterdag 13-10-2018/ Vrijdag 09-11-2018/ Zaterdag 10-11-2018/ Donderdag 22-11-2018/ Vrijdag 23-11-2018/ Zaterdag 24-11-2018/ Vrijdag 07-12-2018/ Vrijdag 08-12-2018, Utrecht

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (179 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen