Activiteit

Cursus Knieproblematiek: Arthrokinetic Movement Screen

20 sep
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Bij knieproblemen zien we de vastus medialis van de quadriceps vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen. Atrofie is de meest gehoorde oorzaak. Nieuwe inzichten laten ons zien dat dit niet het geval is. Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) is geen atrofie, maar een gebrek aan neurale aansturing. Wat houdt dit in en welke implicaties heeft dit voor de behandeling? De Arthrokinetic Movement Screen is een samensmelting van zesten, technische hulpmiddelen en wetenschappelijke inzichten die u helpen bij het maken van een scherpe analyse. In deze cursus krijgt u de nieuwste inzichten aangereikt die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Resultaat

  • U krijgt inzicht in het principe Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) en past de gevolgen hiervan toe in de revalidatie.
  • U maakt na de diagnose een duidelijke analyse en stelt aanbevelingen op voor het therapeutisch behandelproces.
  • U zet digitale hulpmiddelen in bij het maken van een beweeganalyse.
  • U implementeert inspanningsfysiologie en trainingswetten bij het opstellen van een behandelplan gericht op oefentherapie.
  • U past verschillende trainingsmethoden toe binnen de revalidatie van sporters met knieklachten.
  • U past de KNGF-richtlijn ‘menisectomie’ en het evidence statement ‘revalidatie na voorste kruisbandreconstructie’ toe.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die werken met cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten als gevolg van sportletsel.

Aanpak

Het doel van de cursus is dat u na afloop zelfstandig cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten kunt behandelen. U krijgt onder andere kennis aangereikt via literatuur en een college. Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de lessen. In de cursus gaat u aan de hand van de interactieve onderwijsvorm en het daadwerkelijk uitvoeren van de theorie aan het werk met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. Als u deelneemt aan deze cursus wordt aangenomen dat u een functieonderzoek van de knie kunt uitvoeren. De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 14 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt uitgevoerd door MSc. W. van Rij. Willem van Rij is naast fysiotherapeut ook docent fysiotherapie aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is hij als opleider en trainer verbonden aan Motive To Move (MTM) performance center Rotterdam. MTM is specialist in het trainen van sporters en topsporters en het opleiden van sporttrainers, personal trainers en fysiotherapeuten.

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut | 24 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 24 pt

Startmomenten

  • Donderdag 20-09-2018/ Donderdag 04-10-2018, Krimpen aan den IJssel
  • Donderdag 14-03-2019/ Donderdag 28-03-2019, Utrecht
  • Donderdag 09-05-2019/ Donderdag 23-05-2019, Utrecht

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (180 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen