Activiteit

Cursus Handspalken

21 sep
Locatie: Rotterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Wilt u in uw behandelpraktijk graag gebruikmaken van spalken bij een handfunctieprobleem? Maar heeft u nog weinig ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken voor vingers, hand, pols en onderarm? In deze cursus verdiept u zich in de anatomische, kinesiologische en biomechanische principes, in relatie tot het ontwerpen van handspalken. Gedurende de cursus is er veel gelegenheid tot het zelf ontwerpen en vervaardigen van statische spalken. U oefent met het tekenen van een ontwerp en maakt een aantal spalken. Zo kunt u alles wat u leert ook direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten die zich willen bekwamen in het ontwerpen en maken van handspalken met behulp van de nieuwste inzichten en materialen.

Er wordt van uitgegaan dat u parate anatomische kennis heeft van de hand, pols en onderarm.

Resultaat
  • U kunt de hand, pols en onderarm in vivo onderzoeken.
  • U ontwerpt en maakt statische spalken voor vingers, duim en pols.
  • U kunt de effectiviteit van een spalk beoordelen en evalueren.
  • U weet welk spalkmateriaal en welk soort spalk geschikt is voor welk doeleinde en bij welke patiënt.
Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig een statische handspalk ontwerpen en maken voor vingers, hand, pols en onderarm. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefent u met het ontwerpen en maken van spalken en krijgt u de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

 Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF – Kwaliteitsdeel| 27 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie| 27 pt

Startmomenten

  • Vrijdag 21-09-2018/ Vrijdag 05-10-2018, Rotterdam
  • Vrijdag 08-03-2019/ Vrijdag 22-03-2019, Utrecht

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (178 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen