Activiteit

Cursus Manuele Technieken bij Bekkenpijn

15 jan
Tijd: 13:00 tot 17:00
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Tijdens en na de zwangerschap hebben vrouwen vaak last van functionele beperkingen. Wilt u deze klachten kunnen verhelpen? In deze cursus leert u veelgebruikte manuele technieken die de behandeling van bekkenpijn vergemakkelijken. Het zijn zachte technieken die met snelle bewegingen worden uitgevoerd. Hiermee brengt u vastgelopen gewrichten op een veilige manier weer in beweging en kunnen oefeningen en bewegingen beter uitgevoerd worden. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost ­Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Resultaat

  • U weet meer over manuele technieken die bij bekkenpijn onderdeel kunnen vormen van de behandeling
  • U heeft kennis van indicaties en contra-indicaties met betrekking tot manuele technieken
  • U past manuele technieken veilig toe binnen uw behandelingen
  • U neemt gewrichtspijn gedeeltelijk of helemaal weg bij uw cliënt

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Om deze cursus te volgen moet u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst hebben gevolgd.

Aanpak

In deze praktijkcursus worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Er worden verschillende cases gepresenteerd om te leren wanneer de therapie wel of niet geïndiceerd is en wanneer u voor welke techniek kiest. Er wordt veel aandacht besteed aan de prak­tische uitvoering. Door het gebruik van videomateriaal worden oefeningen duidelijk uitgelegd. Na afloop kunt u dan ook verschillende behandeltechnieken veilig toepassen om gewrichtsbeperkingen te verminderen of weg te nemen.

Met behulp van het videomateriaal kunt u na de praktijkcursus stapsgewijs de technieken verder oefenen tot u voldoende vaardig bent voor de toepassing bij uw patiënten. De cursus behandelt naast technieken voor de bekkengewrichten ook technieken voor andere gewrichten die de stabiliserende keten kunnen hinderen. Daarnaast komen enkele andere technieken aan bod die gebruikt worden bij andere orthopedische klachten die veel voorkomen in de zwangerschap of postpartumperiode.

De opzet van deze korte cursus is efficiënt en zeer praktijkgericht. Eerst volgt u thuis een korte online cursus over de principes van manuele technieken en veiligheid. Video’s van de toepassing van manuele technieken worden in de online cursus vooraf bestudeerd. Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze cursus. Daarnaast behoudt u toegang tot uw account op ­rosttherapie.com, zodat u toegang blijft houden tot het continu geüpdatete cursusmateriaal. Zie www.rosttherapy.com voor meer informatie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 30 deelnemers. De totale cursus (zowel online als praktijk) heeft een studiebelasting van 8 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Professionals

Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch ­manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief ­bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn.

Machteld Schaap is fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut. Ze is mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. In deze praktijk behandelt zij kinderen en volwassenen met uiteenlopende klachten. Binnen de praktijk vormen vrouwen met bekkenpijn in zwangerschap of postpartumperiode een frequent geziene groep.

Accrediatie

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten
Fysiotherapeut | KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut | in aanvraag
Fysiotherapeut | ADAP - Oefentherapeut | in aanvraag

Startdata

  • Maandag 03-09-2018 / Zaterdag 03-09-2018, Utrecht
  • Dinsdag 28-9-2018 / Woensdag 12-09-2018, Eindhoven
  • Dinsdag 15-01-2019 / Woensdag 16-01-2019, Eindhoven

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (182 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen