Activiteit

Dry Needling bij Bekkenpijn

11 sep
Tijd: 13:00 tot 17:15
Type: Training

Bekijk hier de cursus

Behandelt u veel bekkenpatiënten met de methode van Cecile Röst? En wilt u zich verdiepen in de toegevoegde waarde van dry needling na de zwangerschap? Dan is deze cursus geschikt voor u. Via praktijkvoorbeelden en door u ingebrachte casussen leert u technieken om dry needling toe te passen, ook bij chronische pijnklachten en hoge spierspanning van de bekkenbodem. Ook verdiept u zich in de symptomen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of bij chronische bekkenpijn. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten die zich therapeutisch bezighouden met bekkenpijnproblematiek. Om de cursus goed te kunnen volgen dient u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst te hebben gevolgd.

Resultaat

  • U kunt verschillende technieken toepassen met als doel verstoorde spierpatronen sneller te normaliseren met oefen- en houdingstherapie.
  • U weet dry needling toe te passen op moeilijk bereikbare spieren, zoals de bekkenbodem/multifidi via veilige punten.
  • U kunt spierketens van uw cliënten weer in balans brengen. 

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Verschillende technieken en oefeningen krijgen ruim de aandacht. U oefent met dry needling op specifieke spieren die bij bekkenpijn een rol spelen. De ervaren dry needler heeft vaak een voorkeur voor bepaalde naalden. U wordt daarom verzocht eigen naalden van diverse lengten en dikten mee te nemen. Voor nieuwkomers in dry needling zijn er naalden beschikbaar. Voor allen geldt het meenemen van een flacon ontsmettingsmiddel en eigen handschoenen.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. Hierdoor is het aanvangsniveau van de deelnemers aan de praktijkcursus gelijkwaardig en kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan uw specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. Wanneer u geen ervaring met dry needling heeft, volgt u daarnaast nog een extra online basiscursus. ­Wanneer u wel ervaring heeft, volstaat het uploaden van een certificaat waarmee u uw ervaring kunt ­onderbouwen.Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze cursus. Zie voor meer informatie www.rosttherapy.com.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studie­belasting van 6,5 uur, waarvan 4 contacturen en 2,5 uur zelfstudie (online ­cursus Rost Therapy).

Professionals

Cecile Röst is werkzaam als fysiotherapeut, orthopedisch ­manueel therapeut en klinisch epidemioloog in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief ­bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Dry needling verrijkt al lange tijd haar behandelingen.

Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut bij MoVeS Manuele en Fysiotherapie in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van vrouwen in en na de zwangerschap met onder meer dryneedling. 

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut | in aanvraag

Fysiotherapeut | ADAP Oefentherapeut | in aanvraag

Startmomenten  

  • Dinsdag 11-09-2018, Eindhoven
  • Vrijdag 14-09-2019, Utrecht

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (181 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen