Activiteit

Cursus Bekkenbodemproblematiek

17 sep
Locatie: Dordrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bekijk de cursus hier

Wilt u cliënten met bekkenbodemproblemen beter kunnen behandelen? Dan is dit de cursus voor u. Onder begeleiding van de ervaren docent leert u het klinisch redeneerproces toe te passen op uiteenlopende cases. Hierbij doorloopt u de diverse fases van screening tot en met evaluatie. In het doorlopen van deze fases staat de biopsychosociale benadering centraal. U leert hierdoor in deze boeiende cursus diverse laag- tot middencomplexe stoornissen herkennen. En u ontwikkelt een bredere kijk op anamnese en onderzoek, zodat u een passend en effectief behandeltraject in kunt zetten.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor de algemeen fysiotherapeut,
manueel therapeut, geriatriefysiotherapeut en sportfysiotherapeut.

Resultaat

U weet welke rol de bekkenbodem kan spelen bij de lagerug- en bekkenklachten.

  • U herkent signalen van bekkenbodemproblemen.
  • U weet de juiste vragen te stellen om meer duidelijkheid te krijgen.
  • U stelt een juist behandeltraject op.
  • U weet op welk moment u een bekkenfysiotherapeut kunt inschakelen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u cliënten met laag- tot middencomplexe bekkenklachten behandelen. De docenten hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met laag- tot middencomplexe bekkenklachten. U leert veel van hen in de inspirerende bijeenkomsten met interactieve werkvormen. Door praktijkgerichte oefeningen blijft het niet bij theorie alleen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Dr. Marijke Slieker-ten Hove is directeur van het ProFundum Instituut en geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ze is auteur van ‘
Verborgen Vrouwenleed’, handboek over bekkenbodemproblemen.

Aryanne Kolsters-van Spijk MSPT is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Ze werkt bij het ProFundum Instituut. Daarnaast werkt ze als docent ZwangerFit®.

 

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten

Fysiotherapeut | KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut | 32 punten

Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie | 32 punten

 

Startmomenten  

17-09-2018 Dordrecht

07-01-2019 Doredrecht

 

Pro Education

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Bijlagen

  • (174 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen