Activiteit

Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg

24 sep
Locatie: De Werelt
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Congres

Kom in beweging!

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Het draagt bij aan de vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en het leefplezier van de bewoners.  

Bovendien zorgt meer bewegen ervoor dat zij langer zelfredzaam blijven en minder snel afhankelijk worden van intensieve hulp. Jij als zorgprofessional hebt hierbij een belangrijke functie. Zowel in de directe ondersteuning van de bewoners, als het coachen van je collega's hoe zij hier in de dagelijkse zorg handen en voeten aan kunnen geven.  

Maak het verschil voor jouw bewoners.

Het maken van de vertaalslag van weten naar doen blijkt niet altijd eenvoudig. Enthousiasme om meer te bewegen en bewoners te activeren is er in veel gevallen wel. De kunst is om het praktisch te maken en vol te houden. Hoe kan je, in de hectiek van de dag, het beste aansluiten bij de mogelijkheden van jouw bewoners en hen verleiden tot een meer actieve leefstijl? Welke interventies kan je inzetten? En in het bijzonder wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Deze vragen staan centraal tijdens de Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg op 24 september 2018 in De Werelt in Lunteren.

Zie: https://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/congresparade_bewegen_en_activeren_in_de_dagelijkse_zorg

Bijlagen

  • (2 MB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: StudieArena
Functie: Directeur/Programmamaker
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen