Activiteit

Komt een sportend kind bij de fysiotherapeut

21 sep
Tijd: 09:00 tot 16:30
Type: Congres

In onze nieuwe editie van de nascholing Komt een sporter bij de fysiotherapeut, staat het sportende kind (leeftijd 6-18) centraal en gaan we het hebben over de behandeling van groei gerelateerde blessures, zoals groeipijn aan de hiel of overbelasting van de knie en de knieschijf.

De klachten die deze blessures veroorzaken hoeven geen blijvende schade aan te richten, mits juist behandeld. Daarbij speelt de fysiotherapeut een belangrijke rol. Kinderen brengen het niet op om stil te zitten, of om weken- of maandenlang geduldig en trouw een oefening uit te voeren, ook al is dat in hun eigen belang. Ze zijn in de groei, barsten van de energie en hebben in het algemeen geen of weinig ervaring met blessures en de pijn die daarmee samengaat. Toch is het belangrijk dat ze het nut inzien van bepaalde oefeningen, of een periode van aangepast porten of zelfs afgedwongen rust, juist omdat ze nog groeien en een verwaarloosde sportblessure blijvende lichamelijke gevolgen voor ze kan hebben.

Als fysiotherapeut kun jij hierin het verschil maken. Want een fysiotherapeut is voor een kind meer dan alleen een behandelaar. Voor groeiende kinderen – en ook voor hun ouders bent u ook een begeleider, een mental coach zo u wilt, die het kind motiveert om aan zijn eigen herstel te werken. Zodat een sportblessure geen belemmering vormt om later weer zonder zorgen in de ringen te hangen of een balletje te trappen.

Meer informatie klik dan op deze link: https://marktwo.nl/nascholingsaanbod/komt-een-sportend-kind-bij-de-fysiotherapeut/

Namens programmavoorzitter,
Robert van Cingel, fysiotherapeut en directeur Sport Medisch Centrum Papendal

Met vriendelijke groet,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

Bijlagen

  • (146 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Mark Two Academy
Functie: Marketing coordinator
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen