Activiteit

Introductiecursus biofeedback

14 sep
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden: ademhaling, hartslag, spierspanning, handtemperatuur en handvochtigheid. De gemeten waarden worden vergeleken met normaalwaarden waardoor zichtbaar wordt of er een te veel aan spanning is. Ook kan getest worden of de reactie op stress adequaat is en of er herstel plaatsvindt na een stressreactie.

Via biofeedback training, waarbij de lichaamssignalen op een beeldscherm zichtbaar zijn, wordt geleerd om lichamelijke spanning te herkennen en om effectiever te ontspannen. Een belangrijk voordeel van biofeedback is dat de cliënt zelf inzicht krijgt in de manier waarop zijn lichaam reageert en ook leert om daar bewuste controle over te krijgen. Dat versterkt de zelfredzaamheid en zorgt er voor dat de cliënt een actieve rol gaat spelen bij de behandeling. Biofeedback heeft bewezen toegevoegde waarde bij angst, (hoofd)pijn, hoge bloeddruk en stressgerelateerde klachten waaronder slaapproblemen.

In deze 3-daagse cursus leer je werken met biofeedback in het kader van assessment en training. De basisprincipes van biofeedback worden uitgelegd, er is aandacht voor psychofysiologie en alle soorten biofeedbackmetingen met de daarbij behorende toepassingsmogelijkheden komen aan bod. In de praktische onderdelen gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag via praktijkopdrachten, die uitgevoerd worden met een meerkanaals systeem met uitgebreide software.

De cursus is geaccrediteerd door het KNGF voor de registers Algemeen fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut en Arbeidsfysiotherapeut met 24 punten en door het Keurmerk fysiotherapie met 26 punten

Meer informatie vindt je op https://biofeedbackworkshops.eu/index.php/introductiecursus/

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Kracht door balans - Biofeedback opleiding
Functie: Opleidingscoördinator
Specialisaties: Opleiding / studie Fysiotherapie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen