Activiteit

Cursus Coaching van Zelfmanagement in de Revalidatie

05 maa
Locatie: Regio Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Begeleidt u regelmatig cliënten in een revalidatietraject? En wilt u cliënten zelf de regie laten voeren over hun revalidatie en gezondheid? Maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor u. Tijdens de cursus leert u welke plek zelfmanagement inneemt in het revalidatieproces en wat dit betekent voor uw rol als behandelaar. Daarnaast leert u hoe u cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze cursus zorgt ervoor dat u uw ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die cliënten begeleiden in een revalidatietraject.

Resultaat
  • U formuleert samen met de cliënt hulpvragen en doelstellingen binnen de ICF-systematiek op participatieniveau.
  • U kent het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en coach.
  • U past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement in de ketenzorg van de revalidatie.
  • U adviseert uw collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden.
Aanpak

Na het volgen van deze cursus bent u in staat om de rol van zelfmanagement door cliënten in de revalidatiezorg beter te positioneren en te optimaliseren. Cliënten zijn met de passende begeleiding beter in staat de regie over hun eigen revalidatieproces en gezondheid te voeren. Ook kunnen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces nemen. Om dit te bereiken zal nagedacht moeten worden over de zorgpaden, intensiteit en manier van invulling van de therapie. Dit kan (preventieve) groepstherapie zijn, maar ook een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt en/of met hulpverleners in de thuissituatie of de inzet van middelen en technieken om zelfmanagement van cliënten te vergroten en ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met coaching van zelfmanagement.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 27 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 30 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 30 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 30 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 30 pt
Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (204 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen