Activiteit

Cursus Ethische Dilemma’s in de Zorg

19 maa
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Elke professional in de gezondheidszorg loopt tegen morele of ethische dilemma’s aan. U moet afwegen hoever u kunt gaan, wat verantwoord is en wat er van u wordt verwacht. Dit geldt niet alleen voor het oplossen van concrete problemen, het gaat ook over uw eigen opvattingen in het werk. Als professional wordt van u verwacht dat u uw beslissingen kunt onderbouwen en toelichten. Gestructureerd reflecteren op morele vraagstukken helpt bij het maken van een doordachte beslissing. In deze korte cursus krijgt u praktische handvatten voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk.

Bekijk de volledige cursus

Doelgroep

Deze cursus is zeer waardevol voor paramedici en andere zorgprofessionals die in gesprek willen gaan met collega’s over de morele aspecten van dilemma’s in de dagelijkse praktijk.

Resultaat
  • U benoemt en analyseert morele dilemma’s uit de eigen praktijk op een gestructureerde wijze.
  • U kiest de juiste gespreksmethode voor het oplossen van morele dilemma’s van uzelf of uw collega.
  • U verantwoordt de oplossing voor de dilemma’s.
  • U geeft aan wat het belang is van het bespreken van de dilemma’s.
  • U signaleert en bespreekt beroepsethische kwesties in de eigen praktijk.
Aanpak

De theorie brengt u onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen, zoals vele praktische oefeningen en een onderwijsleergesprek. De combinatie van een zeer deskundige docent en een inspirerende bijeenkomst maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Mirjam Kleinveld. In januari 2010 heeft Mirjam de Masteropleiding Zorg, Ethiek en Beleid aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Als ethica is zij niet alleen in staat tot het signaleren van dilemma’s, maar ook tot het bieden van handvatten aan andere (zorg)professionals om om te kunnen gaan met ethische kwesties en dilemma’s in hun werksituatie.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Diëtist ADAP - Register Diëtist 12 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 12 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 12 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 12 pt
Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 12 pt

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP.

Bezoek onze website voor het volledige aanbod 

Bijlagen

  • (204 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen