Activiteit

Cursus Fitheidsprogramma’s voor Kinderen met Verstandelijke Beperking

15 maa
Locatie: Amsterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Kinderen met een verstandelijke beperking hebben meer begeleiding nodig bij het verantwoord bewegen. Een fitnessprogramma ‘op maat’ is van groot belang gebleken bij deze cliënten, die het vaak niet lukt zelfstandig een actieve leefstijl aan te nemen. Zij zijn gebaat bij een (kinder)fysiotherapeut die het programma kan ‘afstemmen’ op voor hen haalbare en uitnodigende doelstellingen. In deze cursus leert u, op basis van de individuele hulpvraag, een fitheidsprogramma op maat op te zetten voor deze doelgroep. Na het volgen van deze cursus kunt u meteen aan de slag.

Bekijk de volledige cursus

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten die individuele fitheidsprogramma’s willen ontwikkelen voor jonge cliënten met een verstandelijke beperking.

Resultaat

  • U beschrijft de diagnosegroepen met verstandelijke beperkingen bij kinderen met bijbehorende symptomen en de theorie van inspanning.
  • U interpreteert de intakegegevens en de gegevens vanuit klinimetrie op een correcte wijze.
  • U stelt een individueel fitheidsprogramma op voor een kind met een verstandelijke beperking.
  • U voert de interventies (op methodisch, didactisch en pedagogisch vlak) behorende bij fitheidsprogramma’s voor een kind met een verstandelijke beperking uit.
  • U evalueert het resultaat van een fitheidsprogramma.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u fitheidsprogramma’s opstellen voor individuele kinderen met een verstandelijke beperking. Om de cursusdoelen te behalen maakt uw docent gebruik van theoretische inleidingen, interactieve werkvormen en veel casuïstiek. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 37 uur, waarvan 18 contacturen en 19 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 18.

Professionals

Esther Calame is sinds 1995 werkzaam als fysiotherapeut op de kinderafdeling van Sophia Revalidatie te Den Haag. Daarnaast is zij als freelancedocent werkzaam bij onder meer NCOI en verzorgt zij lessen voor de Master Kinderfysiotherapie in Breda en Rotterdam.

Accreditatie

Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 37 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Kinderfysiotherapeut 36 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 36 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 37 pt

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP.

Bezoek onze website voor het volledige aanbod

Bijlagen

  • (207 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen