Activiteit

Cursus Gezondheidsproblemen Gerelateerd aan Hoofdpijn

09 feb
Locatie: Krimpen aan den Ijssel
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Van alle pijnklachten die een mens kan hebben, is deze misschien wel de meest voorkomende: hoofdpijn. Maar er zijn vele soorten hoofdpijn, die elk een eigen aanpak nodig hebben. Heeft u regelmatig te maken met cliënten met hoofdpijnklachten? En wilt u hier meer van weten? In deze cursus ligt de nadruk op het fysiotherapeutisch redeneerproces. U leert hoe u de juiste vragen stelt in een anamnese en onderscheid maakt tussen hoofdpijn met en zonder fysiotherapeutische indicatie. Ook leert u hoe u een bijpassend onderzoek en fysiotherapeutische behandeling uitvoert.

Bekijk de volledige cursus

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die werken met cliënten met (spier)spanningshoofdpijn.

Resultaat
  • U kent de anatomie van het cranium, art. temporomandibularis en de hoogcervicale wervelkolom.
  • U herkent verschillende hoofdpijnpatronen.
  • U voert een fysiotherapeutische anamnese uit bij cliënten met hoofdpijnklachten.
  • U kunt een fysiotherapeutische behandeling uitvoeren bij cliënten met hoofdpijnklachten.
Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u adequaat fysiotherapeutisch interveniëren bij cliënten met (spier)spanningshoofdpijn. De cursus is doordacht opgebouwd en biedt u de optimale combinatie van kenniselementen, praktische oefeningen en casuïstiek. De gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaring met uw medecursisten maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 37 uur, bestaande uit 18 contacturen en 19 zelfstudie-uren. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 18.

Professionals

Oscar Reijmerink is fysiotherapeut en docent fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft zich sinds 2011 onder andere gespecialiseerd op het gebied van hoofdpijnklachten met een fysiotherapeutische indicatie.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 36 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Orofaciaal fysiotherapeut 36 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 37 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 37 pt

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod

Bijlagen

  • (206 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen