Activiteit

Cursus Ganganalyse en Looptraining

05 maa
Locatie: Wijk aan Zee
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

In de gangbeeldanalyse ligt de nadruk op stoornissen die waarneembaar zijn bij het wandelen. Deze praktijkgerichte cursus biedt u de essentiële kennis rondom de diagnose en behandeling van laag- tot middencomplexe afwijkingen die zichtbaar zijn in het gangbeeld. In het theoretische gedeelte wordt ingegaan op normaalgang, pathologische loopbeelden, motorische leerprocessen en de opbouw van een looptraining. Wilt u graag cliënten met afwijkingen in hun gangpatroon helpen? En wilt u meer weten van ganganalyse en looptraining? Dan is deze cursus iets voor u.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten die worden geconfronteerd met cliënten met afwijkingen in hun gangpatroon. Na een gerichte analyse wordt er een behandelplan opgesteld. Er wordt ingegaan op het lopend functioneren van deze cliënten. Rennen en lopen als sport komen niet aan bod.

Resultaat

  • U kent de verschillende fases in de normaalgang.
  • U maakt een correcte ganganalyse gerelateerd aan de normaalgang.
  • U legt relaties tussen een loopafwijking en een aandoening.
  • U benoemt afwijkingen in de gangcyclus.
  • U kunt door middel van beargumenteerd gekozen facilitatietechnieken correcties aanbrengen in een foutief looppatroon.
  • U stelt een behandelplan op voor een patiënt met loopproblematiek.
  • U kunt correcte looptraining geven.
  • U maakt gerichte keuzen in het gebruik van loophulpmiddelen, orthesen, prothesen en schoenaanpassingen.

Aanpak

Tijdens de cursus werkt u aan praktische oefeningen en leert u van elkaar via interessante discussies. Uw kennis van loopscholing, gebaseerd op moderne principes van motorisch leren, zal aanzienlijk toenemen.

De praktijklessen vinden plaats in een revalidatiecentrum. Hier komt de theorie tot leven tijdens het oefenen met amputatiecliënten, orthopedische cliënten en cliënten met een centrale of perifere neurologische aandoening.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 36 uur, waarvan 24 contacturen en 12 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 24.

Professionals

Jos Deckers en Dominiek Beckers zijn beiden jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest in revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Zij zijn de auteurs van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus. Hun paramedische cursussen zijn een groot succes in zowel binnen- als buitenland.

Vervolgmogelijkheden

Accreditatie

Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 32 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 32 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Geriatriefysiotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 32 pt

 

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (205 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen