Activiteit

Cursus Feldenkrais Methode

29 maa
Locatie: Amsterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Wilt u cliënten met klachten tijdens het zittend werken (bijvoorbeeld nek-, schouder- of rugklachten) beter kunnen helpen? De Feldenkraismethode biedt nieuwe opties in de dynamiek van het zitten. In de methode wordt gebruikgemaakt van bewegingslessen ter bewustwording van gewoontepatronen en bewegingsmogelijkheden. Aan de hand van eigen ervaring en bewustwording ontstaat een keuze in houding en beweging, in plaats van terug te vallen in gewoontepatronen. Cursisten krijgen via eigen ervaring, in bewegingslessen, bewegingsobservaties en praktische partneroefeningen, inzicht in de Feldenkraismethode.

Bekijk de volledige cursus

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, artsen, oefentherapeuten en ergotherapeuten die zich willen verdiepen in de dynamiek van het zitten volgens de Feldenkraismethode.

Resultaat
  • U kent de uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode.
  • U kunt uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode binnen het thema zitten toepassen in de praktijk.
  • U communiceert op zo’n manier met uw cliënten dat u bij hen bewustwording van het eigen bewegen creëert.
  • U hanteert basisprincipes van de Feldenkraismethode in de begeleiding van mensen met een verstoord bewegend functioneren binnen het thema zitten.
Aanpak

Na afloop van deze cursus kent u de uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode. Deze intensieve cursus is een doordacht vlechtwerk van kennis en vaardigheden die onder andere in praktische oefeningen en discussies tot uiting komen. Kenmerkend is dat u letterlijk onder begeleiding van de docent ervaart wat Feldenkrais voor u doet en wat de methode voor uw cliënt kan betekenen.

Essentieel onderdeel van de cursus vormen uiteraard de Awareness Through Movement-lessen (bewegingslessen, bewustwording door bewegen), ontwikkeld door Moshé Feldenkrais. Deze groepslessen laten de cursisten aan den lijve ondervinden wat de effecten van de methode zijn. Daarnaast krijgt u praktische oefeningen en leert u door discussie.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 19,5 contacturen en 4,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 20.

Professionals

Caro van lersel is fysiotherapeute en erkend Feldenkraisdocente. In haar praktijk in Almere werkt zij individueel met mensen met (chronische) pijnklachten en met kinderen en geeft zij groepslessen en cursussen. Daarnaast is zij coördinator en assistent bij de Feldenkraisopleiding in Amsterdam.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 24 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 24 pt

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod

Bijlagen

  • (205 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen