Activiteit

Cursus Handspalken

09 maa
Locatie: Regio Amsterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Wilt u in uw behandelpraktijk graag gebruikmaken van spalken bij een handfunctieprobleem? Maar heeft u nog weinig ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken voor vingers, hand, pols en onderarm? In deze cursus verdiept u zich in de anatomische, kinesiologische en biomechanische principes, in relatie tot het ontwerpen van handspalken. Gedurende de cursus is er veel gelegenheid tot het zelf ontwerpen en vervaardigen van statische spalken. U oefent met het tekenen van een ontwerp en maakt een aantal spalken. Zo kunt u alles wat u leert ook direct toepassen in de praktijk.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten die zich willen bekwamen in het ontwerpen en maken van handspalken met behulp van de nieuwste inzichten en materialen.

Er wordt van uitgegaan dat u parate anatomische kennis heeft van de hand, pols en onderarm.

Resultaat
  • U kunt de hand, pols en onderarm in vivo onderzoeken.
  • U ontwerpt en maakt statische spalken voor vingers, duim en pols.
  • U kunt de effectiviteit van een spalk beoordelen en evalueren.
  • U weet welk spalkmateriaal en welk soort spalk geschikt is voor welk doeleinde en bij welke patiënt.
Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig een statische handspalk ontwerpen en maken voor vingers, hand, pols en onderarm. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefent u met het ontwerpen en maken van spalken en krijgt u de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 27 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 27 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 27 pt

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (204 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen