Activiteit

Cursus LHBT Ouderen in de Zorg

13 feb
Locatie: Amsterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Veel homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen in Nederland houden hun geaardheid voor zich, soms hun leven lang. Dit kan leiden tot eenzaamheid en allerlei lichamelijke (psychosomatische) klachten. Wilt u gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen sneller herkennen? En deze groep cliënten beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus leert u de gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen integreren in uw behandeling en wordt u zich bewust van aannames met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen. De nieuwe kennis kunt u direct toepassen in uw eigen werkomgeving.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die inzicht willen krijgen in LHBT-ouderen en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Resultaat

  • U kunt de inclusieve benadering toepassen.
  • U kunt kennis van de mogelijke gezondheidsrisico’s van de doelgroep integreren in de behandeling.
  • U bent zich bewust van aannames met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen en kunt u hier op anticiperen. U doet tijdens de cursus meer gerichte kennis op door middel van rollenspellen, gegeven casuïstiek, een onderwijsleergesprek en een discussie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Merel Verburgt. Merel was projectmanager van het project Onzichtbare Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van dit project was onder meer om seksuele diversiteit in de ouderenzorg onder de aandacht te brengen. Merel heeft dan ook ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen over dit thema.

Accreditatie

Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Logopedist ADAP - Register Logopedist 7,5 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 7,5 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 7,5 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 7,5 pt

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (203 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen