Activiteit

Cursus Knieproblematiek: Arthrokinetic Movement Screen

15 maa
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Bij knieproblemen zien we de vastus medialis van de quadriceps vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen. Atrofie is de meest gehoorde oorzaak. Nieuwe inzichten laten ons zien dat dit niet het geval is. Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) is geen atrofie, maar een gebrek aan neurale aansturing. Wat houdt dit in en welke implicaties heeft dit voor de behandeling? De Arthrokinetic Movement Screen is een samensmelting van testen, technische hulpmiddelen en wetenschappelijke inzichten die u helpen bij het maken van een scherpe analyse. In deze cursus krijgt u de nieuwste inzichten aangereikt die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten als gevolg van sportletsel.

Resultaat
  • U krijgt inzicht in het principe Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) en past de gevolgen hiervan toe in de revalidatie.
  • U maakt na de diagnose een duidelijke analyse en stelt aanbevelingen op voor het therapeutisch behandelproces.
  • U zet digitale hulpmiddelen in bij het maken van een beweeganalyse.
  • U implementeert inspanningsfysiologie en trainingswetten bij het opstellen van een behandelplan gericht op oefentherapie.
  • U past verschillende trainingsmethoden toe binnen de revalidatie van sporters met knieklachten.
  • U past de KNGF-richtlijn ‘menisectomie’ en het evidence statement ‘revalidatie na voorste kruisbandreconstructie’ toe.
Aanpak

Het doel van de cursus is dat u na afloop zelfstandig cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten kunt behandelen. U krijgt onder andere kennis aangereikt via literatuur en een college. Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de lessen. In de cursus gaat u aan de hand van de interactieve onderwijsvorm en het daadwerkelijk uitvoeren van de theorie aan het werk met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. Als u deelneemt aan deze cursus wordt aangenomen dat u een functieonderzoek van de knie kunt uitvoeren.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 12 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt uitgevoerd door MSc. W. van Rij. Willem van Rij is naast fysiotherapeut ook docent fysiotherapie aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is hij als opleider en trainer verbonden aan Motive To Move (MTM) performance center Rotterdam. MTM is specialist in het trainen van sporters en topsporters en het opleiden van sporttrainers, personal trainers en fysiotherapeuten.

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (206 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen