Activiteit

Prothesetraining

07 maa
Locatie: Wijk aan Zee
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

Amputatie van een (deel van een) ledemaat is van een andere orde dan de meeste klachten waarvoor een cliënt naar de therapeut verwezen wordt. Er wordt dan ook een beroep gedaan op andere kennis en vaardigheden. In deze cursus verkrijgt u inzicht in de technische mogelijkheden van prothesen, biomechanica en pasvorm, maar leert u ook trainingsdoelen en behandelplannen te formuleren. In het praktijkdeel van de cursus werken we veel met cliëntendemonstraties. Hierdoor ontstaat een dynamisch en zeer praktijkgericht programma dat uw kennis van prothesen aanzienlijk verbreedt.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck en Cesar, die werkzaam zijn in verpleeghuizen en algemene ziekenhuizen met revalidatiemogelijkheden voor geamputeerden.

Resultaat
  • U kent de technische mogelijkheden van prothesen en de biomechanica van prothesekokers.
  • U maakt een keuze tussen de verschillende soorten prothesevoeten en -knieën op basis van de hulpvraag van de patiënt.
  • U kunt inschatten wat de mogelijkheden zijn van de patiënt en de prothese, om zo duidelijke trainingsdoelen en een behandelplan te formuleren.
  • U beoordeelt wat de juiste pasvorm en uitlijning van de prothese is.
  • U weet de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de prothesetraining door voorbereidende therapie.
  • U geeft prothesetraining.
Aanpak

Uiteraard is het de bedoeling dat u de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in uw eigen beroepspraktijk. Om deze doelen te behalen maakt de docent gebruik van workshops met cliënten, discussies en praktische oefeningen. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de bereidheid van geamputeerden om als vrijwilliger/model de praktijklessen te ondersteunen.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 41 uur, waarvan 30 contacturen en 11 uur zelfstudie. Het mininumaantal deelnemers is 12, het maximum 16.

Professionals

Jos Deckers is jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest in revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek en is coauteur van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus. Daarnaast is hij betrokken bij tal van symposia en cursussen rond prothesetraining en ganganalyse.

Cor van Velzen is medisch instrumentmaker in revalidatiecentrum Heliomare.

Vervolgmogelijkheden

 

Accreditatie
Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 40 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 41 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapie 41 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Geriatriefysiotherapeut 40 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 41 pt

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (204 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen