Activiteit

Cursus Schouderproblematiek

21 maa
Locatie: Regio Rotterdam
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Heeft u veel cliënten met schouderklachten? En wilt u deze beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor u. In de cursus Schouderproblematiek doet u kennis op over uw fysiotherapeutisch handelen in relatie tot cliënten met schouderproblemen. U werkt in de cursus met het evidence statement schouderproblematiek en de richtlijnen van KNGF. Daarmee gaat u zelf aan de slag om evidence-based te leren handelen. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u het geleerde direct toepassen in uw behandelingen.

Bekijk de volledige cursus >

Doelgroep

Deze leerzame cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die het werken met schouderpatiënten naar een hoger niveau willen tillen.

Resultaat

  • U herkent de verschillende aandoeningen van de schouder.
  • U kunt een evidence-based fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek.
  • U kunt een fysiotherapeutische behandeling uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek.
  • U heeft vernieuwende inzichten in de behandelopties van schouderproblematiek.
  • U heeft uw klinisch redeneerproces verbeterd.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig schouderklachten behandelen, van screening tot exitgesprek. Deze cursus biedt de mogelijkheid om kennis te integreren in uw dagelijkse praktijk. Veel van onze cursisten hebben bij aanvang van de cursus een eigen cliënt in gedachten. U gaat tijdens deze cursus aan de slag met verschillende interactieve en didactische werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus legt de nadruk op arthrokinematische samenhang, anatomie en pathologie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 30 uur, waarvan 18 contacturen en 12 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met schouderklachten.

Accreditatie

Beroepsgroep Accreditatie (deel)register Aantal punten
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 30 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 30 pt

 

Pro Education is een van de grootste aanbieders, met ruim 150 praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor paramedici. Wij bieden u cursussen en opleidingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Het nascholingsaanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd bij KNGF, Keurmerk Fysiotherapie en ADAP. Bezoek onze website voor het volledige aanbod >

Bijlagen

  • (206 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen