Activiteit

WPN teamdag

24 maa
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Congres

Op 24 maart 2018 vindt de tweejaarlijkse WPN dag plaats, dit jaar in Groningen. Het programma is veelzijdig en heeft geen eenduidig thema. Het is gericht op de volgende CanMeds competenties: Medisch handelen, Communicatie en Samenwerking.

In de ochtend zijn er twee voordrachten (plenair) waarin twee belangrijke algemene aspecten van de revalidatiegeneeskundige behandeling aan de orde komen, te weten de invloed van therapeutische alliantie en het aspect arbeid. ’s Middags volgen een 6-tal workshops waarvan er per deelnemer drie gevolgd kunnen worden. In de workshops komen onder andere een aantal behandeltechnieken aan de orde. Daarbij zullen zowel inhoudelijke als wetenschappelijke zaken (state of the art) worden besproken.

In het afgelopen jaar hebben zich diverse ontwikkelingen binnen en buiten de WPN voorgedaan. Zo werd door de WPN de position paper geschreven. Het doel daarvan is een kader te bieden voor de medisch specialistische revalidatie (MSR) voor patiënten met chronische pijn zich uitend in het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kader geeft een beschrijving van de gewenste werkwijze en de randvoorwaarden waaraan deze behandeling van patiënten met chronische pijn binnen de MSR volgens de WPN en VRA moet voldoen. De position paper is inmiddels geaccordeerd door de WPN en VRA. Daarnaast is in het afgelopen jaar de Dutch Pain Society overgegaan in de Pijn Alliantie Nederland (P.A.i.N), een alliantie tussen para- en perimedische beroepsgroepen, patiëntenverenigingen en medische beroepsgroepen.

Bijlagen

  • (62 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: UMCG-Wenckebach Instituut
Functie: Consulent PAO
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen