Activiteit

Symposium Fysiotherapie 'Samen in beweging'

29 maa
Tijd: 15:00 tot 20:15
Type: Congres

‘Bewegen als medicijn’ is de slogan van de afgelopen jaren. Binnen ‘gezond ouder worden’, de focus van het UMCG, speelt bewegen samen met goede voeding ook een belangrijke rol. Maar hoe brengen en houden we een patiënt in beweging? Is in bed liggen in het ziekenhuis écht verleden tijd? 

Aan de hand van onderzoek, best practice, trainingsfysiologie en patiënt-ervaringen wordt u geïnformeerd over de laatste stand van zaken in de fysiotherapeutische zorg binnen de derde lijn en hoe behandelingen voortgezet kunnen worden in de eerste en tweede lijn.

Het symposium start met een plenair deel, waarna u in interactieve workshops van gedachten kunt wisselen over hoe we patiënten kunnen behandelen en trainen om een optimale conditie te krijgen vóór een geplande behandeling en tijdens of na een ziekenhuis opname. Tevens is er een workshop over het belang van goede voeding bij training en herstel.

Slotspreker van het symposium is ex-topsporter Christijn Groeneveld, voormalig Nederlands Kampioen marathonschaatsen. In 2014 valt hij met als gevolg zeer ernstig rugletsel. Hij verhaalt over zijn tegenslagen en successen tijdens zijn revalidatie en looptraining in de Alter G en vertelt daarnaast welke factoren hebben bijgedragen aan zijn succesvolle revalidatie.

Bijlagen

  • (89 KB)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: UMCG-Wenckebach Instituut
Functie: Consulent PAO
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen