Activiteit

Nieuwjaarslezing herziening richtlijn Artrose

08 jan
Tijd: 19:00 tot 21:45
Type: Bijeenkomst

Locatie: Sociaal Cultureel Centrum De Enck, De Loop 67, 5688 EW Oirschot
Navigatieadres: Harnasweg 4, 5688 EW Oirschot. Direct rondom De Enck is voldoende parkeergelegenheid, vanaf 19.00 uur vrij.
Let op: Maak geen gebruik van de ondergrondse parkeergarage want deze sluit om 21.00 uur. Uitrijden na afloop lezing is dan dus niet meer mogelijk!

Aanmelden: https://www.mijnkngf.nl/Event/00007722/nieuwjaarslezing-herziening-richtlijn-artrose?moduleId=LandE

Accreditatie : Voor dit evenement is accreditatie aangevraagd.

Kosten: Geen kosten voor KNGF-leden.
Niet-leden betalen € 40,-- p.p.

Wilfred Peter is als fysiotherapeut werkzaam bij Reade (centrum voor revalidatie en reumatologie). Hij behandelt m.n. mensen met artrose van de heup- en/of knie, Reumatoide Artitis en Axiale SpA. Als senior onderzoeker bij het Leids Universitair Medisch Centrum is hij betrokken bij de Herziening van de KNGF richtlijnen voor heup/knieartrose en Reumatoide Artritis, het JIGSAW-E project (implementatie nieuw consultatiemodel voor artrose in de eerste lijn) en de PATIO studie die tot doel heeft de kwaliteit en doelmatigheid van fysiotherapie na totale heup- en knieoperaties te verbeteren.

Inhoud

We houden in de regio graag tradities in ere! Daarom nodigen we u van harte uit voor de Nieuwjaarslezing van 2018 in de regio MOB, waarvoor we weer een boeiende spreker met een interessant onderwerp hebben geregeld.

De lezing is een voorproefje van de nieuwe herziene richtlijn Artrose Heup-Knie. Deze herziening zit in de laatste fase (definitieve versie in april 2018 beschikbaar via de website van het KNGF) en is ontwikkeld via een nieuwe methodiek die tools biedt om de richtlijn beter in de dagelijkse praktijk te kunnen toepassen. De lezing gaat over de diagnostiek, de core-treatment voor heup- en knieartrose patiënten: voorlichting en actieve oefentherapie en de evaluatie met behulp van meetinstrumenten. Na deze sessie heeft u een zicht op de tools die u in staat stellen om een evidence-based behandelprogramma op te stellen en voorlichting te geven die is afgestemd op de individuele problemen van de patiënt.

We hopen u op 8 januari te mogen ontmoeten om samen het jaar feestelijk te beginnen en het glas te heffen op 2018

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF
Functie: Algemeen
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen