Activiteit

NPi - Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen (voor kinderfysiotherapeuten)

26 jan
Type: Overig

Cursusdata: Vrijdagmiddag en -avond 26 januari, zaterdag 27 januari en zaterdag 10 februari 2018

Deze cursus is toegankelijk voor kinderfysiotherapeuten

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan meestal wordt aangenomen. Wat is het achterliggende mechanisme en welke arts, paramedicus of andere hulpverlener moet ingeschakeld worden? Aangezien de behandeling van functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen een hele specifieke aanpak vereist, is deze driedaagse vervolgcursus ontwikkeld.
In deze cursus worden de meest voorkomende urologische en proctologische aandoeningen bij kinderen besproken. Vaardigheden zullen worden ontwikkeld in het behandelen van kinderen met mictie- en defecatiestoornissen vanuit de oefentherapie. Invasieve behandeling komt in deze cursus niet aan de orde.
In samenwerking met kinderfysiotherapeuten is de bekkenbodem(oefen)therapie toegankelijk gemaakt voor kinderen. Signaleren is een onderdeel van deze cursus. Hiervoor is een goede anamnese en intake van groot belang. In de cursus zal gebruik worden gemaakt van specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde vragenlijsten en intakeprocedures. De theorieblokken worden afgewisseld met veel praktijk in kleine groepen onder leiding van zowel bekken- als kinderfysiotherapeuten.

Nadere informatie en inschrijving

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Paramedisch instituut
Functie: Medewerker deskundigheidsbevordering
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen