Activiteit

Cursus Coaching Intervisiegroepen

25 aug
Locatie: Fys'Optima
Tijd: 13:00 tot 17:00
Type: Training

Doel: In deze cursus leren de deelnemers intervisiegroepen effectief te coachen.

Duur cursus: De cursus bestaat uit 3 dagdelen van 4 uur en een terugkombijeenkomst (1x per 2 jaar). De terugkombijeenkomsten worden vanuit het KNGF georganiseerd. Als intervisiecoach volgt u een keer per twee jaar een terugkomdag om uw certificaat geldig te houden. De kosten voor deze terugkomdag bedraagt rond de €100 inclusief BTW. U kunt zich hier later voor aanmelden.

Trainer
De trainer Ilse van Willenswaard (Fys'Optima/IVAK) van deze cursus heeft de cursus Train de Trainer gevolgd, uitgevoerd door een team trainers van de HAN en IQ Healthcare. Na het volgen van de training mag de trainer zelf intervisiecoaches opleiden. Deze cursus wordt gegeven door een daartoe opgeleide trainer. 

Accreditatie
Voor de cursus zelf is geen accreditatie van toepassing. Tijdens de cursus volgt u zelf een intervisietraject. Hiervoor worden de maximaal 7 punten per jaar in het Kwaliteitsgedeelte van het CKR toegewezen. De cursist krijgt een certificaat met vermelding van de studiebelastingpunten bij minimaal 100% aanwezigheid en volledig uitgevoerde voorbereidingsopdrachten.

Kosten 
Deze intervisiecoach cursus wordt gegeven door een intervisiecoach die is verbonden aan IVAK, maar is opgeleid door het KNGF. Wanneer u zich committeert aan het coachen van intervisie groepen die door IVAK worden aangeboden dan zijn er geen kosten voor deelname aan deze cursus en de terugkomdagen. 
Indien u dit niet wenst dan zijn de kosten voor deelname aan deze cursus € 250,00 per persoon. De kosten voor een terugkomdag bedragen €100. Genoemde prijzen zijn vrijgesteld van btw. Voorwaarde is dat u CKR geregistreerd bent.
De cursus wordt verzorgd door een door het KNGF gecertificeerde Intervisiecoach Trainer. De betaling voor deelname aan de cursus loopt niet via het KNGF, maar rechtstreeks met IVAK. 
De KNGF betalingsvoorwaarden en de KNGF klachtenregeling zijn van toepassing, deze vindt u op www.mijnkngf.nl.

Algemene opmerkingen 
Hieronder enkele aanvullende algemene opmerkingen rondom uw rol als intervisiecoach:
• Intervisiecoaches moeten bereid zijn in een straal van 50 km rond zijn of haar woonplaats/praktijk fysiotherapeuten te begeleiden met een intervisietraject. Verder mag, maar is altijd in overleg met de deelnemers in verband met de reiskosten; 
• Het KNGF heeft een protocol vastgesteld waaraan een intervisiecoach zich heeft te houden voor wat betreft voorbereiding en afronding c.q. verslaglegging;
• Aan integriteit en zorgvuldigheid, naast de kwaliteitseisen van de intervisiecoaches zullen eisen worden gesteld, ook omdat een intervisiecoach de mogelijkheid heeft een deelnemer punten in het CKR te onthouden bij onvoldoende participatie.
• Een intervisiecoach kiest zelf in welke vorm hij zijn diensten aan wilt bieden. Een intervisiecoach kan er bijvoorbeeld voor kiezen zich aan te sluiten bij een marktpartij, voor zichzelf te werken of iets samen met andere intervisiecoaches op te zetten. Belangrijk: het een sluit het ander niet uit! Een marktpartij heeft geen exclusiviteit wanneer u zich daar aansluit als intervisiecoach. 
• Een intervisiecoach geeft nooit zijn inlogcodes voor Compass af aan derden.
 

Trefwoorden: intervisie
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: KNGF
Functie: Algemeen
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen